icon

Zakrývate potraviny v chladničke?

1. mar 2025

Ahojte, davate do chladnicky len zakryte potraviny? Ja neznesiem v chladnicke nic len tak pohodene, vsetko davam bud zabalene alebo v dozach, proste zakryte, dnes som bola na navsteve a hostitelka vytiahla z chladnicky kolac, chladila ho tam celu noc nezakryty, len tak polozeny vedla vajec, no hned som nan aj prestala mat chut.

Strana
z2
cina1
1. mar 2025

ano, robim to ako ty

zabka79
1. mar 2025

Ano tiez mi to vadi a v chladnicke je bacilov dost...na kolac davam alobal

really8
1. mar 2025

Zakryvam vacsinu ale nie uplne vsetko. Chladnicka mi nepachne. Zakryvam kolace ktore osychaju.

mandzula
1. mar 2025

Ano, neznasam ten chladnickovy puch, ktory tam je bez ohladu na udrzbu.

marca12
1. mar 2025

Zakryvam vsetko aj kolace,pokial sa daju zakryt. Uz sa mi stalo,ze som robila kolac na vrchu slahacka a nedal sa zakryt,lebo bol vysoky a zakrytim by som znicila slahacku na vrchu.

natalka13
1. mar 2025

Ako co cuketu uhorku ani nie ani vajicka.
Varene pecene veci samozrejme vsetko je v dozach.

minenkaa
1. mar 2025

A čo vadia tie vajcia vedľa koláča ,diza vedľa vajca ti nevadí?

zenulkaaa
1. mar 2025

No pokial robim kolac, napr cheesecake, a pod. ktory mam napr v okruhlej forme a ktory ma ist do chladnicky na noc, alebo sa ma podavat vychladeny, tak nezakryvam, ale aj to skor zbdovodu aby to neobschlo a pod, nie kvoli bakteriam.
Inak potraviny ako varene jedlo, polievky, chlebicky, atd zakryvam.
A teda neviem z akeho dovodu ta presla chut, ved z vajec tam same tie bakterie nepreskocia, jedine ze by sa ten kolac bez akejkolvek podlozky ci taniera valal priamo na vajciach 🤷🏼‍♀️

deti95060810
1. mar 2025

nepochopila som čo ti vadilo na nezakrytom koláči vedľa vajec...
mne vajcia nevadia, ale koláč prikrývam stále - ale nie kvôli vajcim,ale napr. mäsu, kapuste apod. veciam...
najradšej mám jedlo pozakrývané... koláč s vôňou kapusty nie je lákavý...

zuzinka888
1. mar 2025

Zakryvzm vsetko varene/ pecene, načate.

kristie571
1. mar 2025

Zakryvam, balim do doz, jedlo ktore viem ze moze napachnut ci pustat pach, alebo aby to proste neobschlo, kolace davam do osobitnej chladnicky, kedze ju mam k dispozicii, do takej, kde neskladujem varene jedlo a vyrobky z mäsa, nedokazem zjest nieco prepachnute za chladnickou.

saxana000
1. mar 2025

Niektore kolace nezakryvam ani ja lebo sa mi zakryt nedaju ale vtedy si davam sakra pozor co mam prave v tej chladnicke ovoli pachu a hlavne sa snazim nezakrytu potravinu dat co najviac hore aby mi do nej nic nespadlo/nevytieklo.a akonahle je to mozne prekladam do dozy.

zenulkaaa
1. mar 2025

Teraz citam po sebe, ze sa mi to tam nejak pomotalo-
Veta: ale aj to skor zbdovodu aby to neobschlo a pod, nie kvoli bakteriam patri k varenemu jedlu a chlebickom, nie k cheescaku 😄😄😄😄😄

nikpa
1. mar 2025

Zakrývam všetko čo môže napachnut, všetko varené a všetko čo nemá svoj obal alebo šupku. A na vajíčka si dávam extra pozor, k nim nedávam nič co nie je originál zabalené a majú svoje stále miesto. Mávam väčšinou domáce a na nich často donesiem aj zbytky slepačieho trusu a keďže sa nemajú umývať skôr ako pred konzumáciou tak ich skladujem opatrne. No a čo sa týka toho koláča na návšteve, tiež som taka fajnova a hneď by ma prešla chuť ako teba 😅

minenkaa
1. mar 2025

dievcence a tie veci z tých vajíčok necestuju všade vo vnútri ľadničky a určite sú aj na tých dozach a vy ich chytáte do rúk a potom prednášate po celom byte
Fuj

ina2405
2. mar 2025

Zakrývam polievky, jedlo, ale ak je vysoká torta, tak ju nemám ako zakryť a je tam položená len tak. Takže tiež by si u mňa nejedla, čo už 🥴

tykat
2. mar 2025

Vsetko zakryvam, este aj tie vajcia su zakryte. Zeleninu mam v sufliku , kazdy druh v papierovom sacku.

samik88
2. mar 2025

@ina2405 Presne tak ,veď tá torta sa tam ledva zmestí. S dózou na tortu sa mi do chladničky nevojde ,iba samotná. Teda mám na mysli väčšiu tortu. Myslela som si,že je to u každého normálna vec 🤷🏻‍♀️

taktotedanie
2. mar 2025

Vsetko varene , otvorene atd je bud v hrncoch, dozach alebo prikryte potravinovou foliou
Kolac peceny, bez plnky, slahacky, kysnuty do chladnicky nedavam, kolac s plnkou davam bud do chladnicky, ak je v plechu a na vrchu zelatina tak nedavam nic

xena_
2. mar 2025

Všetko zakryté, torta v dóze na torty. Ak mám mega veľkú tortu, ktorá sa nevojde do dózy, tak ide bez nej, ale to je potom v chladničke sama (mám dve chladničky).

oblecenie99
2. mar 2025

Jooooj, a potom si objednáte koláče a tortu kľudne aj na vlastnú svadbu od profilu na FB, bez bločku, bez zivnosti: "Domáce koláčiky a torty od Mariky" a ešte aj posuvate kontakt, aké fajne boli 🫢😂 a tu zrazu plno opatrnych ľudí.
PS: ja zakrývam, ak je to možné, najmä kvôli pachom, plus som dosť hakliva na takéto veci (ja ani nerada pripravujem kuracie veci, lebo sa mi bridi aj to mäso).

slovakboy
2. mar 2025

Áno, ja vždy dostanem hubovú polievku od manželky, keď niečo z chladničky vyberiem a naspäť vložím nezakryté dôkladne. Že syr obschne, koláč napáchne.

zuzinabila
2. mar 2025

Ano,zakryvam

bielasovicka
2. mar 2025

Áno zakrývam všetko, okrem zeleniny a ovocia

vanilkovazmrzka
2. mar 2025

No ja chladnicku umyvam takze neviem preco by som mala mat uzkost ked tam dam obcas nieco nezakryte.
Vacsinou pouzivam dozy ale to najma preto ze sa tak lepsie udrzuje poriadok a prehlad a daju sa ukladat na seba

kajus_a
2. mar 2025

ano, zakryvam vsetko. Svokra nezakryva a veru jej zakusky su vzdy napachnute. Neznasam to 🫤

kajus_a
2. mar 2025

@oblecenie99 tak predpokladam, ze tie co pecu na objednavku maju zvlast chladničku, lebo by sa im to nepomestilo. Cize ine pachy v chladnicke nemaju... 🤔

jana_eyre_2
2. mar 2025

Dávam vždy zakryté všetko.. na plech mám fajn silikónovy kryt čo sa dá natiahnuť..

oblecenie99
2. mar 2025

@kajus_a No čo som mala tú česť vidieť, keď sme išli po zákusky na sestrinu svadbu, jedna klasicka kuchyňa v klasickom trojizbovom byte v paneláku, tak skôr nie, ako hej.. a keby aj mali (len teda fakt neviem kde, lebo pečú aj ženy z bytoviek), jedla som aj teraz na Vianoce že vraj úplne super domáce zákusky objednané od jedného chalana, čo pečie doma, objednávala to svokra, a chvalabohu mám vo zvyku si vždy len odkrojit kúsok na návšteve, nie celý rez. Zákusky boli skysnuté už 24.12., nedalo sa to jesť. Proste nech mi netvrdí, že keď si naberie plno objednávok pred sviatkami, že to stihne napiecť na čierno v domácich podmienkach, sám, v klasickej kuchyni tak, aby boli všetky čerstvé, neexistuje, aj keby mal 5 chladničiek. V pohode bez bločku, bez buzeracie z hygieny.. mám na to proste svoj názor. Na druhej strane, v tejto diskusii sme sa stretli asi ta opatrnejšia skupina, lebo pred Vianocami sa to tu hemžilo príspevkami o napečenych koláčoch uz dva, tri týždne dopredu, a nie, nebolo to len drobné pečivo ako medovníky či linecké, ale seriózne rezy s plnkou.

kajus_a
2. mar 2025

@oblecenie99 tak ja napr. aj suche robim par dni pred vianocami.
Nemam skusenosti s objednanymi zakuskami, okrem svadby, kde ale piekla rodinna znama, co som sa mohla na mu spolahnut. Inak to bola len moja uvaha 😉

Strana
z2