Zdravé sladkosti
Ahojte dievčatá, povedzte mi prosím aké sladkosti dávate svojim detičkám? Myslím tým robievate maškrty aj samé a tak sa snažíte deťom dať niečo kvalitnejšie? Jedia vaše ratolesti skladkosti každý deň? Pýtam sa preto lebo chcela by som začať so zmenou týchto návykov k lepšiemu, tak ma prosím inšpirujte 😉
@vintage_lady improvizovala som. Všetko od oka 🙂 Od rána mi ostali pohánkové vločky naboptnané v ryžovom mlieku. Vmiešala som zmäknuté nasekané hrozienka (máčali sa iba v teplej vode, ale dospelácka verzia by bola fajnová aj s kubánskym rumom 😉 ), strúhaný kokos, brezový cukor, nastrúhanú horkú čokoládu, mletý vanilkový lusk - iba troška a nakoniec maslo, aby sa to pekne spojilo. Vymiešala, narobila guličky, obalila v kokose a bolo. Ultra jednoduchá zdravá vecička a bolo to lahodné 🙂
@juhseverzapad sklamem ta, závisť nepatrí medzi moje vlastnosti🙂Ja som človek prajny, spokojný a štastný.
@alaguema Nás to nevytáča, my to iba nechápeme! Podľa nás je to hlúposť sa držať vedcov, ktorý jeden rok povedia : toto škodí a druhý: je to zdravé Kde to má logiku? Napr. Doktor predpísal mojej dcére ATB. Nevybrala som ich z lekárne, prišli sme na kontrolu - ATB zabrali, treba dobrať 😀 😀 😀 😀 Takto je to aj so stravou
@simonka77 Tak to má byť! Mňa nemáš ako sklamať 😀 Moje deti sú štastné, zdravé a chlap nadovšetko spokojný
@juhseverzapad, je to o tom, ze nehltam kazdu info, kt. pride, ale zistujem z viacerych zdrojov a pytam sa preco je to skodlive. Alebo preco je to zdrave. Neverim kazdemu bludo, kt. pocujem. Na niektore veci prides aj sama logicky. Staci ak si otvorena prijimas nove informacie a nazory inych a nie mat svoj zaver, aky si si uz davno spravila.
@juhseverzapad "my" je kráľovský plurál? 🙂 Nevieš o mne vôbec nič. Napísala som len toľko, že nejeme sladkosti plné chemických farbív, konzervantov, lacných náhrad cukru a iných chemikálií. Nič o vedcoch, ani ich odporúčaniach. Ja napr. celé roky jem poctivé kravské maslo, nikdy som nepoužívala margaríny, ani v časoch, keď to bolo odporúčané deviatimi z desiatich lekárov...s prehľadom som to odignorovala 😀
A vôbec nepotrebujem, aby si ma chápala, rovnako ako sa nepokúšam chápať to, že vedome dávaš deťom veci, ktoré im škodia. Je to tvoje rozhodnutie, tvoje deti, nikto ti to neberie. Ale čo sa navážaš do ľudí, ktorí robia veci inak? Veď ak si presvedčená o správnosti svojho konania, tak je všetko v poriadku, nie?
btw: akonáhle počujem ženu, ktorá sa hrdí tým, akého má doma spokojného chlapa, som si takmer istá, že všetko také ružové nebude.
@katka1981 Riadim sa inštinktom, nie tým, čo počujem alebo prečítam. To sú všetko bludy! Tak ako sú reklamy na lieky, tak sú aj na zdravé potraviny! Všetci chcú zisk! V čom sú bio potaviny zdravšie? Konkrétne!!
@alaguema Samozrejme, že je to v poriadku! Neodopieram deťom detstvo!
@juhseverzapad, tak mas super instinkt, ked mas pocit, ze vyprazane je zdrave a podobne, gratulujem. A co sa tyka nie liekov, ale doplnkov vyzivy, je ich vela, kt. su naozaj perfektne, ale zas musis vediet rozlisovat. Zaklad je dat len na svoj instinkt a neprijimat nazor nikoho. Tomu sa hovori obmedzenost. A myslim, ze tymto debatu aj ukoncujem, tu nie je o com. Zaklad je, ze ste zdravi a nech ste zdravi stale, to vam prajem bez ohladu na to, ci jedavte zdrave, nezdrave, nech sme vsetci zdravi, paaa.
@juhseverzapad, odopierat detstvo, co tym myslis? Ze ich neusmernis v strave a das im jest rad radom to co vidis v obchode?
@katka1981 Vieš čo? Ľutujem tvojho chlapa aj tvoje deti! Ty si obmedzená na novú dobu! Aha, začína jar, rastie tráva, treba sa ísť pásť! 😀
@juhseverzapad detstvo je o napchávaní sa chemickým svinstvom? Potom ani my a ani naši rodičia nemali žiadne detstvo, lebo sladkosti neboli každodenná záležitosť a bol v nich len obyčajný cukor a nie glukózovo fruktózový sirup, ktorý spôsobuje obezitu a neurologické poruchy. Fruktóza sa ukladá vo forme viscerálneho tuku, teda toho najnebezpečnejšieho. A čokoládové guľôčky, ktoré "neriešiš", ho obsahujú tiež, ale v reklame povedali, že je to zdravé, tak...neriešiš, že?
@juhseverzapad, zaklad je ako kazdeho urazas. Ja ti primitivne reci oplacat nejdem. ja som ti uprimne aj celej rodine zazelala zdravie a pritom aj ostanem.
@222petulik, teraz mi napadla melasa, mozno som ta inspirovala
@alaguema Máš pravdu! Neriešim!
@katka1981 Ja nikoho nejdem urážať! Toto nemám v povahe! Ja Vám tiež prajem veľa zdravia, ale bez imunity na škodliviny to bohužiaľ nepôjde.
@juhseverzapad OK. Ak neriešiš stravu vlastných detí, nemusela by si riešiť ani stravu cudzích ľudí! Za predpokladu, že ti ostali nejaké zvyšky súdnosti. Imunita na škodliviny??? Imunita rieši látky úplne cudzie telu ako vírusy, baktérie a pod. Škodliviny z potravín rieši v prvom rade pečeň. Nemá zmysel pokračovať v debate s človekom, ktorý si myslí, že ak sa bude stravovať nezdravo, tak vlastne svoje telo "trénuje" na škodliviny. Howgh.
@juhseverzapad, ja ta sklamem, ale na skodliviny si imunitu nevytvoris, tie sa ti v tukoch ukladaju, su to toxiny a prave tie sposobuju problemy. Imunitu mozes ziskat na kiahne, osypky a ine ochorenia, kt. prekonas. Podla tvojej teorie si mozes vybudovat imunitu na jedy, ale to je omyl. S malym mnozstvom sa telo dokaze vysporiadat, ale nie donekonecna. Preto je vyborna detoxikacia. Na jednu sa dal aj moj svokor, stara skola, vyprazane, udene, to je to, co miluje, ale ten detox si neskutone pochvaloval, citil sa po nom ako novy. Ale pre teba je aj detox hovadina, to mi je jasne. Aj taky post z davnej doby minulej mal svoj vyznam, lebo pri hladovke sa telo cisti, nemusi sa zatazovat travenim atd. Lebo travenim vznika kopec toxinov, kt. nas zatazuju, ale to su asi nezmysly v tvojom ponimani, takze ani nema vyznam sa o tom rozpisovat. Tak to radsej ukoncime.
...stale nerozumiem, ako moze byt jedna (podla vlastnych slov 170centimetrova 60kilova) spokojna zena tak plna zlosti voci inym, samy vykricnik, az mi to kole oči, tvrdit ze vsetky tie, ktore sa snazia s rozumom stravovat, vratane svojich deti, im de facto odopieraju detstvo a bla bla bla.
JUHSEVERZAPAD uz prestan utocit slovne na ostatne, ber to tak, ze su osoby ako ty, ktorym je totalne jedno, zo zjedia, rocnemu dietatu daju sajrajt prvej kvality, ale nevadi, neodopierajme detstvo a potom su osoby (a podla diskusie je ich viac), ktorym to jedno nie je. Nauc si ich respektovat, svet sa netoci len podla tvojich nazorov.
Pre ostatne, ktorym nie je jedno, co jeme, ponukam recept na vyborny chlieb, kedze u nas sladke moc nejde))) ale mladsi syn je rožkový, a ked nechcem, aby "tlacil" do seba len rozky, hladala som inu alternativu.
450gr spaldovej chlebovej (chlebovej grahamovej) muky, 500gr kremoveho bieleho jogurtu - ziadne s kulturami 🙂 (kto ma intoler.na laktozu, tak rovnake mnozstvo vody), cajova lyzicka sody bicarbony, caj.lyzicka soli a caj lyzicka trstinoveho cukru. Najprv premiesat sypke suroviny (prip. pridat vlocky, semiacka podla chuti), potom premiesat s jogurtom, bud silikonovou stierkou alebo varechou (rukami sa to privelmi lepí a metličkami tam dostanete privela vzduchu). Vyklopit na papier na pecenie v mensom pekaci, prip. v janskej miske (nicim zvrchu neuzatvarat),190stupnov, 60minut a dobru chut)
Kočky najlepsie bude prestat reagovat na dotycnu prispievatelku, zjavne nevie, kde je sever a jej prispevky maju jediny ucel... Provokovat a vyvolavat hadky, myslim, ze bez nej si pokecame omnoho prijemnejsie... Zdrave sladkosti - zdravy zivotny styl... Ja som dnes urobila mrkvovy kolacik na cestu a zabudla som ho pred domom... Tak aspon susedia si pochutnaju 😀
@alaguema Ďakujem. Robím podobné s banánom a s kakaom. 😊
@sirinka Aspoň majú zajaci čo jesť
@sirinka To ,že nesúhlasím s Vami, neznamená, že som proti Vám! Na rozdiel od Vás si prečítam Váš názor a porozmýšľam nad ním!
@juhseverzapad, ta hladovka je ok, to ja nerobim, lebo by som vyzabijala vsetkych na okoli, ale zaprazka je cisty karcinogen, tie som nerobila nikdy. Tak to je zas vec o kt. tvoja prababicka nevedela, lebo to vtedy nikto neskumal. Asi tolko. A ak si chces premastit creva, tak si daj za lyzicku kokosoveho oleja, ten nici kvasinky, plesne atd. A naco vlastne potrebujes premastovat creva? Aby si mohla ist na WC? Treba vela vody a vlakniny (tu mas v zelenine, ovoci...) tukov prijimame az az. Ale ked si das zdravy tuk, alebo oriesky je to len plus.
@katka1981 dva hrnceky polohrubej muky je v recepte, ja miesam muky ake mam, dnes jeden hrncek klasickej, a po stvrt hrnceka zlatej lanovej a konopnej. Takze muku usposobis, aku potrebujes. Zmiesas hrncek cukru (ja pouzivam na pecenie kokosovy) a 4 vajcia, hrncek oleja (kokosovy, ja obcas aj kukuricny dam), muku, 4lyzicky prasok do peciva, skorica, 4 hrnceky postruhanej mrkvy (od oka) a hrncek nasekanych orechov ( dnes boli kesu) . upecies pri 180 stupnov 20 minut.

@alaguema presne to som chcela napísať čo
@vintage_lady 🙂 🙂