Zdravé stravovanie celej rodiny. Kde a ako začať?
Ahojte baby. Kedze uz mame maleho drobceka, ktory zacne coskoro papkat, tak som sa rozhodla zmenit nase stravovanie a zivotny styl. No ani neviem kde zacat. Ja a mm sme zvyknuty na uplne nezdravu kuchynu uz z domu - vysmazane atd.... Neviem ci mam zacat pomaly a postupne, alebo zmenit jedalnicek radikalne. Ked budem drobca dokrmovat urcite sa inspirujem par albumami kt. som tu videla, ale co s nami? 🙂
len keby tie suroviny ak otekvicový olej, špaldová múka boli lacné.
babule, nejake typy na varenie? zajtra robim krupovu polievku so zeleninou a spenatove rizoto.... len co potom?
kto mi poradi aj recept na fazulovu natierku? minule som taku hnusnu spravila....
@matulat je dosť možné, že ryba čo sa dostáva na slovenský trh môže byť chovaná práve takto, no my si veľmi vyberáme kde ryby kupujeme (nikdy nie mrazené) a hlavne za koľko. Netvrdím, že to je najgeniálnejšia ryba na svete - no sem tam sa u nás nachádza. To je tak ako s kaprom - niektoré chovajú v bahne a niektoré v krásnej čistej vode ...
@mimi21mimi Ja som si včera prvý krát v živote urobila kuskus a neskutočne mi chutíííí 😀. Nezvykneš robiť? 🙂 A fazuľová nátierka? To som ešte ani nepočula... 😅
@lucyfuk77 So spaldovou budem aj ja niektore kolace robit,a le nie cisto len s nou... ale klasika medovnicky a linecke kolace som dnes robila s bielou....
pangasius, co som citala, je najhorsia ryba vraj. v teme o vegetarianoch spominali nejake styri druhy ryb, ktore najmenej "pozieraju" ten humus z vody, ale uz si nepamatam... skoda 😀
co pecies na vianoce ?
@levandullka Ja ho asi neviem robit, lebo mne prisiel suchy a bez chuti... ako si ho robila?
@mimi21mimi Iba som ho zaliala horucou vodou a nechala napucat.. Asi 10 minut.. a osolila 🙂
@levandullka A k comu ste ho jedli?
@mimi21mimi Ja som ho jedla iba tak, bez nicoho.. Ale zajtra si dam k nemu asi nejaku zeleninu 🙂. Najlepsie ratatouile 🙂
@levandullka To sa ako robi, to som nikdy nevedela :_) Ja mam kuskus doma asi rok, co mi vtedy nechutil 😀
@mimi21mimi takze tohtorocne Vianocne pecenie : kavove susienky ( pre dospelakov), linecke s lekvarom, medovniky ( akurat idem zarobit cesto), bratislavske rozky (makove a orechove), nepecena kokosova rolada a gastanove gulky. Na silvestra marlenkove gulicky a ak ostanu orechy tak medvedie labky. 😉
Kockyyyy nevideli ste niektora sparglu v obchodoch ??
@mimi21mimi Ja ked som si po prvy krat robila quinoa, tiez mi nechutila, no potom som zistila, ze som si ju neosolila 😀. Bolo to tym, odvtedy mi uz chuti 😀
@lucyfuk77 V Tescu tusim bola spargla... ja mam medovnicky a linecke hotove a napoly zjedene :-/ dnes som robila... ako robis tu nepecenu kokosovu roladu?
@levandullka Ale ja som to osolila 😀 qiunou som este nemala... sa mi zdala draha... ako to chuti? Neviem ani ci som to spravne napisala 😀
@mimi21mimi Aha, tak ti mozno vazne nikdy chutit ani nebude 😀. Quinoa chuti...ako quinoa 😀. Podla mna podobna ako kuskus, len taka aromatickejsia.. No, nic z tychto ,,zrn" 😀 nie je lacne asi, mne to ale nejako chuti 🙂
@levandullka Kukus nie jetaky drahy... ale tak q. je dost oproti tomu, dnes som inak objednala oblatky z ryzoveho mlieka pre malu.. sa vytesujem 🙂
Ahoj lucyfuk a aky je prosim recept na tie marlenkove gulicky ;) dakujem
@mimi21mimi Ja kupujem vsetko v DM a papam to iba ja, cize az tak casto to v nakupnom kosiku nemavam 😀. Oplatky r zyzoveho mlieka? To som este nepocula
@mimi21mimi presny recept ti teraz na rychlo nepoviem, este som ho nevyberala... Ale drvia a melu sa piskoty na cesto
@levandullka Vidiis v Dm som to nekukala 😀 my tam len "chipsy" pravidelne kupujeme. jou to take ponukaju u nas v obchode zo zdravou vyzivou, su drahsie, ale mala normalne nemoze a chcem, aby mala na Vianoce 🙂
@lucyfuk77 Tak mi ho potom napis niekedy 🙂
@mimi21mimi Ja kupujem taketo veci iba v DM 🙂.
To je super, ze existuju aj oblatky pre ludi, ktori normalne nemozu 🙂. To som nevedela
@mimi21mimi medovnikove cesto hotove, recept mam pri sebe, pis si 😉
3 a 1/2 balika piskotov490g, 260g praskovy cukor, 10 lyzic mlieka, 2lyzicky rumu, 60g kakaa. Plnka 150g masla, 150g kokosovej mucky, cukor podla chuti - ja uz nedavam, cokoladova poleva - tiez nedavam. Chces aj postup?
@levandullka Mna strasne stve, ze DM mame v centre mesta, pritom ja byvam na kraji, kde je aj nakupne centrum + tesco a galeria a vsetko taketo, ale tu je len 101ka.... takze do DM musim ist ked tak sm alou s kocikom, lebo peso mi neprejde, a potom nespi cez obed, lebo sa vozi... takze tam sem-tam ...
Teraz som tam kupila jahodove musli, ale uuuuzasne su.
@lucyfuk77 Moze byt miesto rumu aj aroma? Lebo neviem, ci budem suhajdy robit, podla toho kupim bud celu flasu alebo len aromu.... postup netreba, dakujem 🙂
Budem potrebovat spravit este jednu davku, lebo vcerajsiu mi muz vyjeda, ael tak sa otrasne pracovala s cestom, tak vyskusam toto radsej a ozdobim bielkovou polevou....
a z lineckych kolacikov, vcerajsich, je uz len polovica....
@mimi21mimi No, toto iste aj u na... Tu v PO sa musim tiez trepat dost daleko, ked si chcem trochu ,,pozavislacit" 😀. Vacsinou to beriem jednym supom, ked ideme na nakup, no nie vzdy sa to mojej polovicke paci 😀. Ja musli moc nemusim, ale na tie v DM som pozerala uz dlhsie 😅.
Mimochodom, nevies mi poradit ohladom lesneho ovocia v tomto obdobi? Kupim niekde naozaj dobre cerstve jahody, maliny, cucoriedky...?
@mimi21mimi kludne aj bez. Ja som nedavala ked som mala syna maleho.
ja som teraz zacala varit ked uz na oleji tak na ryzovom🙂je fajn a zdravy

@bambulka248 ahojky, mam zatial jeden vyskusany, no chcem v nom robit nejake zmeny. Kazdopadne treba nahradit kazdu muku spaldovou ( uz mam z netu aj spaldove perniky) takze k tomu klasickemu susienkovemu : 400g spaldovej muky, 350g masla, 100g cukru ( ja nedavam), vanilkovy cukor, stipka soli, 2 x cajova lyzicka prasku do peciva, 2 vajicka, trochu citronovej kory a trosku stavy z neho. Inak toto je klasicke "linecke" cesto 😉