icon

Zdravé stravovanie celej rodiny. Kde a ako začať?

bambulka248
25. okt 2012

Ahojte baby. Kedze uz mame maleho drobceka, ktory zacne coskoro papkat, tak som sa rozhodla zmenit nase stravovanie a zivotny styl. No ani neviem kde zacat. Ja a mm sme zvyknuty na uplne nezdravu kuchynu uz z domu - vysmazane atd.... Neviem ci mam zacat pomaly a postupne, alebo zmenit jedalnicek radikalne. Ked budem drobca dokrmovat urcite sa inspirujem par albumami kt. som tu videla, ale co s nami? 🙂

evka3231
Odpoveď bola odstránená
mimi21mimi
9. nov 2012

Pekny vecer, baby 🙂 Ako pokracujete v zdravom papkani? Co ste dnes varili?
@levandullka Dnes som bola v DM (krotila som sa, lebo som sla po plienky a Cecko 😀 ) a kupila som super vegetariansku pastetu. Ziadna mi tak nechutila. Ale tato je uuuuzasna. Aj malej chuti. Akurat stoji 2 euro.

levandullka
9. nov 2012

@mimi21mimi Taaakze ja sa najskor vyjadrim k tomu co sme dnes varili 😀. Na obed to bolo pecene kuratko s tarhonou (v poslednej dobe sledujem ze na mna su uz taketo jedla prilis tazke 😒 ale ved chvalabohu, inak neschudnem...) a na veceru sme mali varene zemiacky s fetou, kyslu kapustu a trochu chudeho maska z toho kuriatka co zostalo 🙂.

Jeeej, na tie pastety som pozerala aj ja minule, ale nekupila som, zabudla som, nakolko sa za mnou dovalila moja polovicka a ja som zostala mierne vykolajena 😀. Ja som si take podobne kupovala este daaavno v BA v Auparku v BIO obchode (ten sa tam ale odvtedy uz par krat vymenil) a boli uuzasne, to si pamatam 🙂. Ale popravde 2e mi prislo naozaj dost... Ale nevadi ked najblizsie pojdem do DM-ky (ked ma tam drahy pusti 😀 ) tak kupim 🙂. Nech aj jemu ukazem ze vege BIo pasteta je faakt dobrotka 🙂. Ja idem inak prave vyskusat vanilkovy lusk 🙂 (ked sa mi podari pecivo ktore chcem v cukre s vanilkou obalovat 😀 )

mimi21mimi
9. nov 2012

@levandullka Vanilkovy lusk mam doma polku dost dlho... prave som si spomenula na neho 😀
No ono vraj ma chutit ta pasteta ako pecenovka.... to si nemyslim, ale kazdopadne je super. Mala zjedla s nou cely roztek na veceru. Dokonca aj papriku si k tomu dala, co som rada, lebo v poslednej dobe bojkotuje surovu zeleninu.

Ja som dnes varila len rascovu polievku s vajickom, malej oblubena, takze casto varena. Druhe sme mali zo vcera cukinove placky. Dala som uz iba spaldovu muku a prestavam ju v jedle citit. 🙂 Na veceru mam salatik - hlavkovy + kukurica, balkansky syr a krutonky. Na vrch nezdravo - domaca tatarska... sak som po hnisavej angine konecne trochu zhodila, mozem pribrat naspat 😀

Zajtra budem piect chlapov maso a nam upeciem Robi maso - poznate niekto? Je to na rastlinnej baze, ale este som to neskusala.

emogeon
9. nov 2012

@mimi21mimi mam rada ze DM aj nove veci ponuka... ja som minule objavila bio omacku na cinu.. sladkokysla vyborna... a to robi maso platky davam do ciny , alebo kusky ku svieckovej

levandullka
9. nov 2012

@mimi21mimi Normalne si mi narobila chutky 😀. Hned by som si taku pastetu dala.. Inak maju tam aj pecenove sa mi zda... ale tie som nekupovala uz len z toho dovodu, ze obsahuju vela tuku 😒

mimi21mimi
9. nov 2012

@emogeon Vsimla som si tam viacej tych omaciek a podobnych veci, ale este som ich neskusala. 🙂 Ja taketo hotove jedla moc nekupujem, len semtam, ale mozno vezmem cosi do zasoby. 🙂

mimi21mimi
9. nov 2012

@levandullka No take som si ani nevsimla.... pri tychto bolo iba napisane, ze chutia ako pecenovky.
Ja som sa prave tak napraskala, ze mozem travit 😀

levandullka
9. nov 2012

@mimi21mimi Tie maju v takej sklenenej miske. Vsimni si nabuduce 🙂. Lakali ma, ale odolala som 😅

mimi21mimi
9. nov 2012

@levandullka To mna by nelakalo... ja a maso sa nekamaratime 😀

levandullka
9. nov 2012

@mimi21mimi To moj najvacsi kamarat je stredne prepeceny hovadzi steak 😀

mimi21mimi
10. nov 2012

@levandullka 😀
Ja sa musim nakopnut ranajkovat, to je zas a znova moj najvacsi problem.... a stale sa to opakuje dookola. :-/
Keby mi nejaka dobra vila spravila na kazde rano nejaku pomazanku, tak to by asi slo 😀

levandullka
10. nov 2012

@mimi21mimi Mne o tom ranajkovani hovor... Ja sa tiez casto neviem donutit... A hlavne pri chudnuti je to neskutocne dolezite ☹.
U nas som ja ta vila ktora chysta kazde rano nieco ine a nosi ranajky do postele polovicke 😀. Vzdy som skor hore.. 😀

mimi21mimi
10. nov 2012

@levandullka Joooj to u nas nehrozi 😀 manzel spi bud dlhsie nez ja, alebo ide do prace... ale zasa sem-tam spravi ranajky cez vikend, musim uznat. 🙂

jasmika
10. nov 2012

@bambulka248 asi takto som to začala ja... 🙂 no najviac som sa zmenila iba ja sama 😀 ale po troške aj mažel aj dcérka .. Len dcérke musím robiť také varianty že musím maskovať, maskovať a maskovať. napr kukni moje albumy... môžeš sa inšpirovať.. ako robím džúsiky... Začni pozerať po nete, obchody so zdravou výživou... zistíš, že napr, (tiež mám vyfotené aj popísané recepty) že ked na olivovom oleji opražíš cibuľku, zemiaky, paradajky... a všeličo možné .. že dostaneš oveľa chutnejší recept a jedlo ako také rezne 😀 .. ja jem už prevažne vegetariánsky..ale tak občas tiež poruším s rezňom 😀 😀 😀

levandullka
11. nov 2012

@mimi21mimi Ja som aj dnes tomu môjmu priniesla raňajky do postele 🙂. Mňa to proste baví 🙂. A inokedy ako cez víkend to u nás nie je možné. Buď idem do škol skoro a on vtedy ešte spí, alebo vstávame naraz a to dosť skoro... Ale raňajky robím vždy, len väčšinou nie do postele 🙂.
Adamko mi zase včera večer urobil dezert - gaštanové pyré so šľahačkou 🙂. Také maličkosti vždy potešia 😉

mimi21mimi
11. nov 2012

@levandullka To veru potesi 🙂)) Ja dnes nevarim, tak mam klud. Len ohrejem obed od vcera. 🙂)))

levandullka
11. nov 2012

@mimi21mimi Ja som dnes varila cele doobedie a aj napriek tomu, ze ten obed nebol az taky zlozity a ina, sikovnejsia kucharka by ho mala za chvilu hotovy, mne to trvalo dost dlho 😅.

mimi21mimi
11. nov 2012

@levandullka a co dobreho si urobila?

levandullka
11. nov 2012

@mimi21mimi Hovädzie maso s omáčkou z dubákov a k tomu knedlu (kupovaná ☹ )

mimi21mimi
11. nov 2012

@levandullka Knedlu aj my mame vzdy kupovanu.... 😀 zas odtial potial... s tym sa mi nechce jedovat.

levandullka
11. nov 2012

@mimi21mimi U nas ju robi moja babka 🙂. Ale posledne dva mesiace knedlu vobec nejeme, no vcera dostal Adam obrovsku chut, tak som ju kupila 😀

mimi21mimi
11. nov 2012

@levandullka My tiez nie casto.... ale chlapi chceli s masom pecenym a kapustou. :-
)

levandullka
11. nov 2012

@mimi21mimi My sme vcera nezohnali pekne bravcove, a v mraznicke bravcove nedrzim, tak to nakoniec skoncilo BIO hovadzim prednym 😀. Celkom dobre to bolo 🙂

mimi21mimi
11. nov 2012

@levandullka A co varis zajtra? Ja rozmyslam, ze spravim psenovy nakyp s jablckami.... len nejaky navrh n a polievku by sa mi zisiel.

levandullka
11. nov 2012

@mimi21mimi Popravde vobec netusim co budem zajtra varit... Najskor cestoviny s pestom, alebo take nieco... Aby sme nemali dva dni po sebe masko 🙂. Aaalebo ma este napadaju zeleninove placky so zemiakovym pyre.. Uvidime, teraz mam v hlave hlavne pecenie 😀

mimi21mimi
11. nov 2012

@levandullka Prave som sa rozhodla urobit zdravsiu verziu vianocky, ale celozrnnej muky davam zatial 1/3, aby to vykyslo. Miesto mliecka vodu... cukor hnedy.. uvidime co z toho bude. 🙂
Dnes som kupila Tesco organics vanilkovy cukor a je uuuzasny, taky do hneda, ale ako vonia 🙂

mimi21mimi
11. nov 2012

@levandullka a co pecies? zeleninove placky ako robis?

levandullka
11. nov 2012

Pred chvilou som dopiekla linecke kolaciky, este dokoncim slapanie na steperi a idem ich zdobit 😀.
Zeleninove placky: Postruhas si mrkvu, zemiak, nakrajas brokolicu alebo krafiol, por... Co doma najdes 🙂. K tomu hodis jedno vajicko, trochu hladkej muky, trochu mlieka. semienka (tekvicove, sezamove, lanove..), ovsene vlocky a vsetko spolu zmiesas na taku hustu masu. Potzom to uz iba vysmazim na olivovom oleji. A este sol som zabudla 😀

lussy23
13. nov 2012

my budeme mať zajtra banánové lievance