icon

Zdravé stravovanie celej rodiny. Kde a ako začať?

bambulka248
25. okt 2012

Ahojte baby. Kedze uz mame maleho drobceka, ktory zacne coskoro papkat, tak som sa rozhodla zmenit nase stravovanie a zivotny styl. No ani neviem kde zacat. Ja a mm sme zvyknuty na uplne nezdravu kuchynu uz z domu - vysmazane atd.... Neviem ci mam zacat pomaly a postupne, alebo zmenit jedalnicek radikalne. Ked budem drobca dokrmovat urcite sa inspirujem par albumami kt. som tu videla, ale co s nami? 🙂

levandullka
20. nov 2012

@mimi21mimi Ja pečem zemiaky s pikantným korením z DM-ky 🙂. A k tomu kyslú kapustu 🙂. Naše obľúbené 🙂. Ja robím vo woku naozaj všetko... Ja považujem za wok inak každú hlbokú panvicu, je to wok, nie? 😀

mimi21mimi
20. nov 2012

@levandullka jj .... co vsetko? aj peces? 😀
ja sa v tom nevyznam.... inak koreniny z dm kupim aj ja. 🙂

levandullka
20. nov 2012

@mimi21mimi Tak napriklad varim v nom ryzu, cestoviny, robim tam maso na vsetky sposoby, vyprazam (veeeelmi sporadicky 😀 ), omacky.... Naozaj vsetko.. Mame uzasny wok od Tefalu, dostali sme minuly rok na vianoce... Nevieme si ho obaja vynachvalit 🙂. Jedine, co tam nerobim, je to pecenie, neviem si to predstavit 😀.
My sme mali teraz toto korenie prvy krat, bolo vyborne, no zhodli sme sa ze to s rozmarinom a cesnakom je lepsie 😀

mimi21mimi
20. nov 2012

@levandullka manzel mi chce kupit wok na vianoce ale ja chcem radsej elektricke natacky 😀 ale tie mi zas nechce dat lebo minuly rok som dostala fukaciu kefu ktoru nepouzivam.... no uvidime 😀

levandullka
20. nov 2012

@mimi21mimi Typicka zena 😀. Ako ja 😀. Tiez mam radsej neprakticke darceky ako prakticke.. aj ked je pravda, ze cokolvek do kuchynky ma vzdy potesi 🙂. Uz by som ale radsej mala svoj bytik, z ktoreho by sme sa o tri roky nesli stahovat ☹

mimi21mimi
20. nov 2012

@levandullka my tieez nebyvame vo vlastnom ale u ocina... ale muz furt nakupuje noze a panvice. strasna uchylka. pritom nevari vobec...

levandullka
21. nov 2012

@mimi21mimi My sme v byte priatelovej sestry, kvoli studiu. Ona zije v DE. O tri roky po ukonceni skoly odtialto odchadzame a ideme spät domov, no tam si chceme co najskor zaobstarat bytik. Ten bude na dlhsiu dobu, aj ked sa budem velmi bojovat za dom 😀. Adam po dome vobec netuzi, lebo v nom zije odmalicka, no ja zase cely zivot zijem v byte... Uvidime 🙂. My sem uz nechceme nakupovat vela veci, lebo si potom nevieme predstavit to stahovanie 😀. Uz teraz mame toho vela a to nabytok neplanujeme brat so sebou 😀

mimi21mimi
21. nov 2012

@levandullka No s tym stahovanim, to si viem predstavit... my sme cca pred rokom stahovali babku s malickeho jednoizb oveho bytu, mala som pocit, ze tam skoro nic nema... a neskutocne mnozstvo veci tam bolo...

levandullka
21. nov 2012

@mimi21mimi No ani mi nehovor... My sme v 3-izbovom 😀. To bude hrozneeeeeee 😀. Keby to nebolo 400km, tak by to nebolo take, ale je to dost daleko 😖. Sem to islo lahsie, na jeden krat sme sem doniesli vsetko co sme potrebovali, vratane nabytku, ten sme trepali z BA 😀. Lenze za ten cas sa tu toho nejako nazbieralo a este aj nazbiera 😅

mimi21mimi
22. nov 2012

@levandullka Ahojky, ako sa mame? Co dnes dobreho varis? Ja som kupila v obchode so zdravou stravou Klaso - taku obilninovu formu maska a robila som to s nastruhanou uhorkou, kecupom a horcicou. Mnaaaaam,,, polievku sa mi nechce robit.

levandullka
22. nov 2012

@mimi21mimi Ahoj 🙂. Mam sa celkom fajn 🙂. Dnes som nevarila nic, boli sme s polovickou v Metre a potom sme sa stavili na pizzu.
Mnam, to znie dobre veru 🙂. Ja cez vikend mozno vyskusam domace cestoviny 🙂. Asi ravioly 🙂

mimi21mimi
22. nov 2012

@levandullka Akoze si vyrobis cestoviny? :-O

levandullka
22. nov 2012

@mimi21mimi No, chcela by som... Mne odvaha nechyba, vies.. 😀

mimi21mimi
22. nov 2012

@levandullka hehe... ja by som asi nemala nervy na to. Hroznuuu chut mam na nejaky kolac a netusim ci len babovku alebo co spravit....

levandullka
22. nov 2012

@mimi21mimi My sme si pred chvilou kupili Panettone, takze dnes ma o kolac postarane 😀.
Na nejaky jablckovy nemas chut? 🙂 Taky aktualny, vona jablk, skorice... No proste mnam 🙂

mimi21mimi
22. nov 2012

@levandullka Jablk mame neskutocne vela, ale mm by mi to nezjedol..... asi len babovku spravim a jablka spracujem zajtra...

lucyfuk77
23. nov 2012

@mimi21mimi vo woku ani dusene, ani smazene 🙂 ...neviem ako to nazvat, je to opekanie bez oleja a bez vody..take prazenie 😎

mimi21mimi
23. nov 2012

@lucyfuk77 ahaaaa ja som nevedela 🙂 Takze tam sa da robit jedlo typu cina?

lucyfuk77
23. nov 2012

@mimi21mimi jasne 🙂 my tam robime hlavne 'cinu' cize maso so zeleninou🙂

mimi21mimi
23. nov 2012

@lucyfuk77 Take mam rada, sice bez masa, skor s nejakymi rastlinnymi nahradami, ale to zboznujem, tak ked to muz dovlecie domov, tak nebudem nadavat 😀 on ma taku uchylku kupovat noze a panvice.

lucyfuk77
23. nov 2012

Dnes mi prišiel lis na čajové pečivo, špaldová múka kúpená, zajtra ideme vypekať zdravé sušienky 😎 😎

mimi21mimi
23. nov 2012

@lucyfuk77 Ja som uz spaldove robila a zjedli sa okamzite.... 🙂 ale ja ten lis nemam, ja som vykrajovala poctivo... co to stoji?

lucyfuk77
23. nov 2012

@mimi21mimi niečo okolo 8,50 nepamätám presne, má 20 nadstavcov a je kovový. myslím, že dobrý "kauf" 😵

mimi21mimi
23. nov 2012

@lucyfuk77 To by mi mozno aj manzel odobril, keby som kazdy druhy den vypekala 😀

lucyfuk77
23. nov 2012

@mimi21mimi raz za tyzden staci :-P

lussy23
24. nov 2012

dnes robím ehokaido tuning. a rybku pečenú na citronoch so špenátom a tekvicou.

miskakyska
24. nov 2012

@lussy23preboooooooha to čo je ehokaido tuning?..som v živote nepočula 🙂

lussy23
25. nov 2012

@miskakyska taká polievka

levandullka
26. nov 2012

Náš zdravý olovrant - hrianka s pestom, mozarellou, rukolou a tekvicovým olejom 🙂

bambulka248
autor
27. nov 2012

@lucyfuk77
@mimi21mimi mnam. baby date receptik na zdrave susienky?