icon

Ako zrušiť predplatné na Fitclane?

jesienka_zelena
21. sep 2026

Ahojte, mal už z vás niekto skúsenosť že nedokázal zrušiť predplatné a stále mu strhavalo peniaze?
Ide o predplatné na Fitclane. Už viac krát som tušila predplatné presne podľa ich popisu ale nič sa nestalo. Ďalší mesiac opäť strhnute peniaze. Už som aj pozerala v IB či tam to nemám niekde nastavene ako ale nie. Len to automaticky strhnu ako platbu. Skúšala som aj pozerať cez platobnú bránu Gopay cez ktorú sa to platí ale tam tiež žiadna informácia či to môžem zablokovať.
Do fitclanu som už aj volala ale nikto mi nebral telefón, písala som aspoň dve maily ale žiadna odpoveď. Už rozmýšľam ze sa obrátim na obchodnú inšpekciu. Ale ak mal s tým niekto skúsenosť pomohlo by mi to. Dakujem

kimoki
21. sep 2026

Nevies sa obratit na banku, ze je to nevyziadana platba? Popripadne zrusit kartu a nechat si vystavit novu.

biba_18
21. sep 2026

a skúsila si ich kontaktovať aj majlom? majú aj takú možnosť zrušenia.
ja by som to ale riešila v banke - keď to neviem zrušiť sama cez svoj účet ...

anonym_82b21d
21. sep 2026

@jesienka_zelena este jedna vec ma napadla.. v niektorych bankach mas tieto platby zvlast vyclenene (respektie je tam filter)... nevies to pozriet vo svojej banke (napriklad mbank to tak ma)... a tam to nejak zablokovat / vypnut? Inac teda svinstvo...
V profile tej appky to vidis ako? Lebo ked napriklad chcem zrusit predplatne napriklad Disneyplus, tak to tam vidim... ze zrusit opakujucu sa platbu... Popripade sem daj snapshot tej appky v profile / predplatne (predpokladam)... mozno sa to tam da vypnut nejako... alebo aspon bude vidno, ci to je naozaj zrusene...)

anonym_5daf63
21. sep 2026

Pozri nastavenie platobnej karty, či ti banka ponúka možnosť zablokovať konkrétneho obchodníka.
Dočasne vypni na karte internetové platby, alebo zníž limit na 0€ pre internetové platby.
Do budúcna na predplatné používaj virtuálne karty, na každé predplatné založ novú kartu a v prípade problému tú kartu zablokuješ a zrušíš.

anonym_9330e8
21. sep 2026
@biba_18

a skúsila si ich kontaktovať aj majlom? majú aj takú možnosť zrušenia.
ja by som to ale riešila v banke - keď to neviem zrušiť sama cez svoj účet ...

@biba_18 píše, že áno, aj mailom: Do fitclanu som už aj volala ale nikto mi nebral telefón, písala som aspoň dve maily ale žiadna odpoveď

jesienka_zelena
autor
21. sep 2026
@anonym_82b21d

@jesienka_zelena este jedna vec ma napadla.. v niektorych bankach mas tieto platby zvlast vyclenene (respektie je tam filter)... nevies to pozriet vo svojej banke (napriklad mbank to tak ma)... a tam to nejak zablokovat / vypnut? Inac teda svinstvo...
V profile tej appky to vidis ako? Lebo ked napriklad chcem zrusit predplatne napriklad Disneyplus, tak to tam vidim... ze zrusit opakujucu sa platbu... Popripade sem daj snapshot tej appky v profile / predplatne (predpokladam)... mozno sa to tam da vypnut nejako... alebo aspon bude vidno, ci to je naozaj zrusene...)

@anonym_82b21d skúsim sa ešte pohrabať v IB, mam Slovensku sporiteľňu. Ale zabehnem aj fyzicky na pobočku aby mi oni vedeli povedať že viem s tým aj niečo spraviť.

jesienka_zelena
autor
21. sep 2026
@anonym_5daf63

Pozri nastavenie platobnej karty, či ti banka ponúka možnosť zablokovať konkrétneho obchodníka.
Dočasne vypni na karte internetové platby, alebo zníž limit na 0€ pre internetové platby.
Do budúcna na predplatné používaj virtuálne karty, na každé predplatné založ novú kartu a v prípade problému tú kartu zablokuješ a zrušíš.

@anonym_5daf63 idem pozrieť v IB

anonym_5daf63
21. sep 2026
@jesienka_zelena

@anonym_5daf63 idem pozrieť v IB

@jesienka_zelena pozri si či tam máš podobnú funkciu pri detaile danej transakcie alebo v nastavení karty

jesienka_zelena
autor
21. sep 2026
@anonym_5daf63

@jesienka_zelena pozri si či tam máš podobnú funkciu pri detaile danej transakcie alebo v nastavení karty

@anonym_5daf63 prešla som cely IB slovenskej sporiteľne ale nič take som nenašla 😓

jimmyy128
21. sep 2026

Ono to nie je o tom, ze si to zrusila zle. Opakovana platba kartou sa autorizuje len raz, pri tom prvom zaplateni, a odvtedy uz obchodnik stahuje bez toho, aby to este raz cez teba preslo. Preto to v IB nevidis medzi trvalymi prikazmi, tam to nikdy nebude - nie je to prikaz z uctu, ale transakcia na karte.

Kedze to ide cez GoPay, skus toto, o tom sa tu este nepisalo. GoPay ma na zrusenie opakovanej platby vlastny postup a ide to bez obchodnika. Vyhladaj si v maile spravu od GoPay s predmetom Informace o stavu vasi platby - tu ti poslali pri zalozeni tej prvej platby. Je v nej tlacidlo Zjistete, zda uz mate zaplaceno, to otvor, najdi ikonu otaznika a pod nou je moznost Ukoncit opakovanou platbu. Potvrdenie o zruseni ti potom pride mailom. Ak ten prvy mail nevies najst, GoPay sam pise, aby si im napisala na podpora zavinac gopay.cz.

S tym blokovanim obchodnika by som bol opatrny. Ten screenshot je z inej banky a hlavne, blokuje sa podla textu v nazve obchodnika - a pri platobnej brane byva na transakcii napisana brana, nie eshop. Ak by si zablokovala GoPay, odstrelis tym aj kazdy dalsi eshop, ktory cez nu plati. Najprv sa pozri, co presne je na tej transakcii napisane. Kartu blokovat netreba, sporitelna to ma na svojej stranke o predplatnych napisane rovnako.

Na peniaze, ktore uz odisli, je reklamacia kartovej transakcie, v bankach ju volaju chargeback. Banka bude chciet dolozit, ze si sa obchodnika pokusala kontaktovat, a ty presne toto mas - dva nezodpovedane maily a nezdvihnuty telefon. Priprav si datumy tych mailov, nazov obchodnika, datumy a sumy strhnuti a posledne styri cisla karty. Na pobocke pytaj rovno reklamaciu platby kartou, je to iny formular. Obchodna inspekcia je dobra na to, aby ten obchodnik dostal po prstoch, ale peniaze ti nevrati, to vie spravit len banka.