icon

Môžem vrátiť rozbalený vysávač do NAY?

21barborka21
6. okt 2026

Ahojte.
Pred dvoma týždňami som kupovala v NAY vysávač ako darček pre babku k narodeninám. Predtým sme ho doma nastavili, aby hi babka mohla rovno používať, lenže medzitým si vysávač kúpila sama 🙈
Môžem tento rozbalený vysávač vrátiť?

anonym_4f2654
•
6. okt 2026

@21barborka21 no to je divne ze nastavite vysavac a babka ma kupeny, vratit sa da tovar nepouzity nezlozeny, ty by si si taky vysavac kupial ze ho niekto nastavil,ci co myslis ze nastavil ako sa vysavac nastavuje,

21barborka21
autor
•
6. okt 2026
@anonym_4f2654

@21barborka21 no to je divne ze nastavite vysavac a babka ma kupeny, vratit sa da tovar nepouzity nezlozeny, ty by si si taky vysavac kupial ze ho niekto nastavil,ci co myslis ze nastavil ako sa vysavac nastavuje,

@anonym_4f2654 Babke sme ho len zložili, nevysávalo sa s ním

anonym_df1d61
•
6. okt 2026

@21barborka21 ahoj, ak bol naozaj vysavac iba zlozeny, nepouzity a jeho nastavenie z-resetujete, mozte ho normalne vratit na predajnu NAY, povedzte ze obal produktu je otvoreny preto lebo vam predavac ukazal/skontroloval jeho obsah, nesmie byt na nom ziadne poskodenie, obsah tovaru musi byt kompletny a s tym aj nakupne doklady, ono mali ste to ale riesit skôr, do 14 dni prijmu totiz tovar na vratenie bez problemov(bez udania dôvodu), po tejto dobe je to uz vylucne na sefovi dotycnej predajne.

21barborka21
autor
•
6. okt 2026
@anonym_df1d61

@21barborka21 ahoj, ak bol naozaj vysavac iba zlozeny, nepouzity a jeho nastavenie z-resetujete, mozte ho normalne vratit na predajnu NAY, povedzte ze obal produktu je otvoreny preto lebo vam predavac ukazal/skontroloval jeho obsah, nesmie byt na nom ziadne poskodenie, obsah tovaru musi byt kompletny a s tym aj nakupne doklady, ono mali ste to ale riesit skôr, do 14 dni prijmu totiz tovar na vratenie bez problemov(bez udania dôvodu), po tejto dobe je to uz vylucne na sefovi dotycnej predajne.

@anonym_df1d61 Ďakujem. Zajtra je to presne 14ty deň.

patrike
•
6. okt 2026

Zakon hovori o vrateni tovaru, pricom mas moznost zoznamit sa s nim, kam patri aj zostavenie. Co znamena kupovala ? Ak to nebolo cez internet, je len na dobrej voli Nay, ci ti umozno vratenie. 14 dnova lehota neplati pre tovar zakupeny na predajni.

anonym_df1d61
•
6. okt 2026
@21barborka21

@21barborka21 tak pekne zajtra šup šup na predajnu, s vyrobkom, dokladom a usmevom...🙂

rozculena
•
6. okt 2026

zo zákona nárok nemáš.14 dňová lehota platí len pre eshopy.

simca06022011
•
7. okt 2026

Treba si pozriet pressa podmienky obchodu. Zlozenie vysavaca je ok v pripade odstupenia od zmluvy v 14 d lehote. Vsak ho rozoberiete a date do krabice. Dokonca aj keby ste vysavali s nim viete ho vratit. Otvorenie krabice nijak obhajovat netreba 😂 ale co trrba riesit, ci jenkupeny v predajni/online atd.

luliu
•
7. okt 2026
@21barborka21

@21barborka21 kúpili ste ho cez eshop alebo na predajni. Ak v predajni, nemáš nárok na vrátenie

anonym_4f2654
•
7. okt 2026
@rozculena

zo zákona nárok nemáš.14 dňová lehota platí len pre eshopy.

@rozculena nie je to pravda.v nay mozes vratit tovar aj kupeny v predajni.si to nastuduj.

anonym_4f2654
•
7. okt 2026
@luliu

@21barborka21 kúpili ste ho cez eshop alebo na predajni. Ak v predajni, nemáš nárok na vrátenie

@luliu ale ma

anonym_4f2654
•
7. okt 2026
@anonym_4f2654

@rozculena nie je to pravda.v nay mozes vratit tovar aj kupeny v predajni.si to nastuduj.

@anonym_4f2654

anonym_4f2654
•
7. okt 2026
@anonym_4f2654

@luliu ale ma

@anonym_4f2654 dobre rano ak este nahodou spis

tanyan
•
7. okt 2026

Minulý týždeň som vracala v Nay použitý kávovar, lebo nevyhovoval (nesplnil očakávania). Iba sme ho očistili a dali naspäť do krabice. Nebol s tým žiadny problém, kúpnu cenu mi okamžite vrátili v hotovosti.
Pred pár rokmi som takto vracala vysávač, lebo nemal taký ťah ako som chcela. Tiež sme ho len očistili a doniesli naspäť.
Iba topánky v Deichmane musia byť naozaj nenosené, keď ich chcete vrátiť. Ale v Deichmane zase na to nemajú časové obmedzenie. Normálne som vrátila topánky, ktoré som nenosila aj viac ako rok po zakúpení.

21barborka21
autor
•
7. okt 2026

Ďakujem všetkým za reakcie. Kupovala som ho v predajni. Zobrali ho bez slov späť a vrátili peniaze.

luliu
•
7. okt 2026
@anonym_4f2654

@luliu ale ma

@anonym_4f2654 vieš čítať? Či nie? Nemá nárok - nárok zo zákona, či nejaký obchod vyjde v ústrety zákazníkovi je iná vec .....

simca06022011
•
7. okt 2026
@tanyan

Minulý týždeň som vracala v Nay použitý kávovar, lebo nevyhovoval (nesplnil očakávania). Iba sme ho očistili a dali naspäť do krabice. Nebol s tým žiadny problém, kúpnu cenu mi okamžite vrátili v hotovosti.
Pred pár rokmi som takto vracala vysávač, lebo nemal taký ťah ako som chcela. Tiež sme ho len očistili a doniesli naspäť.
Iba topánky v Deichmane musia byť naozaj nenosené, keď ich chcete vrátiť. Ale v Deichmane zase na to nemajú časové obmedzenie. Normálne som vrátila topánky, ktoré som nenosila aj viac ako rok po zakúpení.

@tanyan tak mne napr pride divne brat spat topanky rok po kupe... :D divny obchod :D

anonym_4f2654
•
7. okt 2026
@luliu

@anonym_4f2654 vieš čítať? Či nie? Nemá nárok - nárok zo zákona, či nejaký obchod vyjde v ústrety zákazníkovi je iná vec .....

@luliu citat nevies akurat tak ty, napisala si uplny blud a teraz sa ides akoze obhajovat

anonym_4f2654
•
7. okt 2026
@tanyan

@tanyan mozem vediet co take ti na kavovare nevyhovovalo?

katkazatka
•
7. okt 2026
@anonym_4f2654

@luliu citat nevies akurat tak ty, napisala si uplny blud a teraz sa ides akoze obhajovat

@anonym_4f2654 nenapísala blud, kamenný obchod nie je povinný prevziať zákupený tovar na predajni. Je to len na jeho dobrom zvážení, mnohé obchody to ponúkajú, ale nie je to ich povinnosť, nie je na to zákon. Je to ich dobra vola. Aj kupovany cez eshop prevezmu len cisty nepouzity tovar v povodnom obale. Inak nie su povinni.

anonym_4f2654
•
7. okt 2026
@katkazatka

@anonym_4f2654 nenapísala blud, kamenný obchod nie je povinný prevziať zákupený tovar na predajni. Je to len na jeho dobrom zvážení, mnohé obchody to ponúkajú, ale nie je to ich povinnosť, nie je na to zákon. Je to ich dobra vola. Aj kupovany cez eshop prevezmu len cisty nepouzity tovar v povodnom obale. Inak nie su povinni.

@katkazatka a ja kde pisem ze je povinny ???kde to pisem.? Ty tiez asi nevies citat.ona napisala ked to kupila na predajni nema narok na vratenie. Ja som napisala ze v nay to zoberu. Tiez pleties hablka hrusku. Poprosim ta napis mi kde som pisala ze je obchod povinny to zobrat

katkazatka
•
7. okt 2026
@anonym_4f2654

@katkazatka a ja kde pisem ze je povinny ???kde to pisem.? Ty tiez asi nevies citat.ona napisala ked to kupila na predajni nema narok na vratenie. Ja som napisala ze v nay to zoberu. Tiez pleties hablka hrusku. Poprosim ta napis mi kde som pisala ze je obchod povinny to zobrat

@anonym_4f2654 ty si reagovala na jej poznamku, ze obchod nie je povinny jej to zobrat. Naco si jej napisala, ze su to bludy. No nie su.

anonym_4f2654
•
7. okt 2026
@katkazatka

@anonym_4f2654 ty si reagovala na jej poznamku, ze obchod nie je povinny jej to zobrat. Naco si jej napisala, ze su to bludy. No nie su.

@katkazatka jezis ty ozaj tupa.co teraz vsetko prekrucas??? Mam ti to tu skopirovat co nco som reagovala a co som pisala? Na roztiel od teba citat viem.precitaj si to prosim ta este raz.pytam sa este raz naco ty reagujes na mna ze som pisala ze obchod to nie je povinny zobrat. Pojdem ti to tu skopirovat ked nevies citat

anonym_5408b5
•
7. okt 2026
@21barborka21

@21barborka21 no budú mať z teba radosť

luliu
•
7. okt 2026
@anonym_4f2654

@anonym_4f2654 je blud, že nie je nárok na vrátenie peňazí, ak nakupujes na predajni? Určite nie. A ja som sa ťa nič nepýtala, tak na mňa nereaguj, anonym. Vďaka 😘
A rovnako ako reagujes aj na ďalšie príspevky, dokazujes kto je tupy

anonym_4f2654
•
7. okt 2026
@luliu

@anonym_4f2654 je blud, že nie je nárok na vrátenie peňazí, ak nakupujes na predajni? Určite nie. A ja som sa ťa nič nepýtala, tak na mňa nereaguj, anonym. Vďaka 😘
A rovnako ako reagujes aj na ďalšie príspevky, dokazujes kto je tupy

@luliu ty si uplne mimo.previtaj si po sebe co si napisala. Tiez ti spravim vynatok. Ako ty si ozaj nechapava tiez .napisala si ze ak kupila v predajni nema narok na vratenie penazi. Precitaj si to po sebe prosim ta. Ja so napisala ze v nay vriata. Nikde nepisem ze musia ci nemusia ani zakony anic tu nepisem. Vy ste to tu zacali vytahovat co kto musi vratit. Neviete citat po sebe.skoda reci tu ked tu vsetko prekrucate

luliu
•
7. okt 2026
@anonym_4f2654

@luliu ty si uplne mimo.previtaj si po sebe co si napisala. Tiez ti spravim vynatok. Ako ty si ozaj nechapava tiez .napisala si ze ak kupila v predajni nema narok na vratenie penazi. Precitaj si to po sebe prosim ta. Ja so napisala ze v nay vriata. Nikde nepisem ze musia ci nemusia ani zakony anic tu nepisem. Vy ste to tu zacali vytahovat co kto musi vratit. Neviete citat po sebe.skoda reci tu ked tu vsetko prekrucate

@anonym_4f2654 ešte raz, toto som napísala

kúpili ste ho cez eshop alebo na predajni. Ak v predajni, nemáš nárok na vrátenie

Písala som o zákone, ako je to z hľadiska práva. Nikde nepíšem nič o Nay. To že si ty domyslas a ešte tu neustále mudrujes a útočis je o tebe. Mne nevkladaj do úst, čo ty si myslíš. A už ma neoznacuj, ja nemám záujem sa s tebou bavit, nič som sa ťa nepýtala, tvoje názory ma nezaujímajú. Vdaka