icon

Oplatí sa mi napísať reklamácia dovolenky v Egypte?

Včera o 13:55

bola ste niektora teraz vo februári v Egypte cez kartago? objednali sme si 5* hotel v Hurghade ale to co nam dali je jedna katastrofa. plesen v kupelni, jedlo stale to iste a studene a delegat nam vcera povedal ze si mame zvyknut lebo je "po sezone". zaplatili sme si ultra all inclusive a na bare nam capuju pivo do 2 deci plastovych poharov. chcem to riesit hned na mieste ale neviem ci mam spisat nejaku reklamaciu s nimi tam alebo az doma v cestovke. muz sa chce stahovat do ineho hotela ale chcu od nas doplatok 400 eur co mi pride ako ciste zdieranie. co by ste robili v takejto situacii?

janinah
Včera o 13:59

Urcite ti skor odpisu na FB v sk.o Egypte.
Ake mate počasie?

anonym_9ec153
Včera o 14:02

@anonym_autor delegát je tam na to aby to vyriešil. Keď nepomôže zavolaj do cestovky. Tam ti poradia

maca1984
Včera o 14:02

Blbina ako traky. Zaplatili ste si hotel s ultra all inc. A žiadne také že je po sezóne tak si zvykajte na studené jedlo.
Áno, treba spísať reklamáciu ešte tam na mieste s delegátom. A pofotťe, ponatáčajte čo sa dá.
Ktorý hotel ?

anonym_f086cf
Včera o 14:06

treba riešiť hneď na mieste, všetko si dokumentuj, urobte zápisy lebo po návrate ti povedia, že sa to nestalo a delegát o tom nevedel

anonym_23bddf
Včera o 14:09

Pleseň ešte z dokumentuje, ale ako nafotiť studené jedlo, čo sa stále opakuje?

anonym_d800ac
Včera o 14:13

zalezi aky je to 5* pretoze v egypte ide o cenu , hviezdy nic neznamenajú
reklamaciu napis hned a odošli ju do ck na mail
tak isto ju spiš s delegatom a nech ju podpiše

slavomira236
Včera o 14:59

@anonym_autor aky hotel? Co sa tyka 2 dl poharov nam capovali do tajych malych pivo aj v sezone

bosorkabb
Včera o 15:03

Všetko si treba zdokumentovať. Spísať reklamáciu na mieste s delegátom. Som zvedavá či tam napíše to čo vám povedal, pochybujem. Tie poháre to je aj v sezóne.

katkaseiner
Včera o 15:45

urcite nečakať na navrat ale riesit to tam a vsetko pisomne a na podpis. Čo sa da, zdokumentovať (plesne), co sa jedla tyka, to neporadim, asi pojde o uroven hotela. Recenzie si pred cestou necitala?

petamich
Včera o 16:10

Hned teraz to treba riesis s cestovkou a delegatom a trvat na presune do ineho hotela.

slavomira236
Včera o 16:33

@anonym_autor vsetko da spisuje tam a delegat musi podpisat...z poharmi neuspehes co sa tyka teploty jedla to je tiez take no..a ze sa jedlo opakuje tak to je vatsinou vsade ...a plesen ono v tycho krajinach ak je to starsi hotel. My sme boli cez kartago v 4 je a mali sme izbu novu prerobenu tak bola ok. Ak mate plesne skus pytat na recepcii inu izbu

renatka100
Včera o 16:47

@anonym_autor no plesnive steny v egypte v lacnejsom hoteli a mimo leta su bezne zaroven aj capovanie do plastovych poharov, lepsie ako spinave sklenene podla mna. Zaroven skuste na recepcii poziadat o zmenu izby a poroesit si to sami, dajte im nejake dolare a nebudete sa predsa rozculovat na dovolenke, urcite maju aj lepsie izby a aj su volne v tomto case, jedlo a vsetko mozete fotit a potom mozte spisat aj reklamaciu, ale skuste tu vymenu izby toto fakt plati v egypte, drzim palce

anonym_c3354d
Včera o 16:51

Ja nechápem, že v dnešnej dobe sa ľudia vyberú do nejakeho rezortu bez toho, aby sa pozreli na recenzie. Hotel môže mať aj “10* “ak ľudia píšu, že ubytovanie tomu nezodpovedá, že sú tam plesnivé kúpeľne a jedlo je vlažné, tak sa tam netrepem, ak s tým nie som ok. A keď už idem, tak s tým rizikom, že čo tam ľudia kritizujú, tam fakt je.
Plesnivú kúpeľňu riešiť na recepcii a žiadať inú izbu, odfotiť a sťažovať sa v CK ak neuspejete. So studeným jedlom a malými plastovými pohármi na pivo CK nič nespraví.
Taktiež je dobré do budúcnosti vedieť, že 5* v Egypte, Tunise, DR… nie je to isté ako 5* v Európe, ale keby ste si čítali recenzie, tak by ste na to určite prišli ešte pred rezerváciou

kiki68
Včera o 18:13
@anonym_c3354d

Ja nechápem, že v dnešnej dobe sa ľudia vyberú do nejakeho rezortu bez toho, aby sa pozreli na recenzie. Hotel môže mať aj “10* “ak ľudia píšu, že ubytovanie tomu nezodpovedá, že sú tam plesnivé kúpeľne a jedlo je vlažné, tak sa tam netrepem, ak s tým nie som ok. A keď už idem, tak s tým rizikom, že čo tam ľudia kritizujú, tam fakt je.
Plesnivú kúpeľňu riešiť na recepcii a žiadať inú izbu, odfotiť a sťažovať sa v CK ak neuspejete. So studeným jedlom a malými plastovými pohármi na pivo CK nič nespraví.
Taktiež je dobré do budúcnosti vedieť, že 5* v Egypte, Tunise, DR… nie je to isté ako 5* v Európe, ale keby ste si čítali recenzie, tak by ste na to určite prišli ešte pred rezerváciou

@anonym_c3354d to nic nemeni na tom, ze cestovka je zodpovedna za ten produkt, co predala. Ten klient keby chce citat recenzie po tripadvisor, tak si sam napise a bookne hotel a letenku a samozrejme potom nemoze cakat, ze niekto za nieco bude akoze rucit. Ale prave z tohto ziju cestovky, ze ludia chcu komplexne riesenie dovolenky ako to v katalogu ponukaju.

kiki68
Včera o 18:14

Za mna na mieste s delegatom spisat komplet reklamaciu. Nech sa nemaju na co vyhovarat, spravit fotky.

anonym_c3354d
Včera o 18:51
@kiki68

Za mna na mieste s delegatom spisat komplet reklamaciu. Nech sa nemaju na co vyhovarat, spravit fotky.

@kiki68 žiadna cestovka ti nezaručí, že teplota jedla bude podľa tvojich predstav a že pivo dostaneš v sklenom pollitraku.
Osobne si dám radšej námahu a tie recenzie si pozriem, ako sa spoliehať na cestovku a potom mať pokazenú dovolenku a naťahovať sa ešte niekoľko mesiacov po dovolenke s cestovkou.

ovaaa
Včera o 18:59

Ja ešte poradím, porobte si fotky s videá nech máte dôkaz. Akonáhle by som dostala takúto izbu riešila by som výmenu na recepcii.

tiezjedna
Včera o 19:01
@anonym_c3354d

@anonym_c3354d ...to je tak, keď jediný parameter je cena🙄

anonym_03378b
Včera o 19:12

@anonym_autor pleseň v sezóne by bola v poriadku?V inom hoteli môže byť to isté.Ale všetko napíš, informuj cestovku a žiadaj iný hotel a kompenzáciu, alebo pohroz, že to zverejnis do médií toho sa boja

natalka13
Včera o 19:14

Delegat je tam od toho sby vyriesil novu izbu.
A aj to studene jedlo.
Plastaky pri bazenoch su samozrejmost kvoli bezpecnosti.
Napis aky je to hotel, mozno ti tu kocky poradia co a ako a aj sa stahocat tam kam v blizkosti.

anonym_c3354d
Včera o 20:15
@tiezjedna

@anonym_c3354d ...to je tak, keď jediný parameter je cena🙄

@tiezjedna 👍 asi tak

anonym_c3354d
Včera o 20:17
@natalka13

Delegat je tam od toho sby vyriesil novu izbu.
A aj to studene jedlo.
Plastaky pri bazenoch su samozrejmost kvoli bezpecnosti.
Napis aky je to hotel, mozno ti tu kocky poradia co a ako a aj sa stahocat tam kam v blizkosti.

@natalka13 prezraď, ako delegát vyrieši studené jedlo. Toto je v rezortoch častý problém, že jedlo nie je dostatone teplé, ale ešte som nepočula, žeby s tým niekto niečo poriešil - či už klient alebo delegát. Nanajvýš sa ospravedlnia a povedia, že robia, čo môžu aby udržali jedlo teplé

kiki68
Včera o 20:38
@anonym_c3354d

@kiki68 žiadna cestovka ti nezaručí, že teplota jedla bude podľa tvojich predstav a že pivo dostaneš v sklenom pollitraku.
Osobne si dám radšej námahu a tie recenzie si pozriem, ako sa spoliehať na cestovku a potom mať pokazenú dovolenku a naťahovať sa ešte niekoľko mesiacov po dovolenke s cestovkou.

@anonym_c3354d oni tie hotely totiz testuju a ked to otestuju a prezentuju, tak ma byt teplota podla kategorie hotela. Viem, ze 5 star tam v Egypte su loteria, ale prave preto clovek ide cez slusnu cestovku, aby nemal studene parky. Ked uz, tak by som to cele dala aj s fotkami na tripadvisor, nech maju hanbu. A Kartago nech prestane predavat taky hotel.

kiki68
Včera o 20:40

Pivo v plaste ok, to by neva, ale plesen kade tade a hnusne jedlo je uz naozaj na reklamaciu a mala by o tom vediet aj cestovka. Za mna je ten hotel hnusny aj v sezone, to urcite nebude jedina zla izba

natalka13
Včera o 20:52
@anonym_c3354d

@natalka13 prezraď, ako delegát vyrieši studené jedlo. Toto je v rezortoch častý problém, že jedlo nie je dostatone teplé, ale ešte som nepočula, žeby s tým niekto niečo poriešil - či už klient alebo delegát. Nanajvýš sa ospravedlnia a povedia, že robia, čo môžu aby udržali jedlo teplé

@anonym_c3354d s vedenim hotela?
Mne ked sa nieco nepaci /STUDENE JEDLO, VODA V KUPELNI/ riesim to na recepcii. Nechodim do rezortov do tackovych jedalni - nemam delegata.

Kto ma riesit studene jedlo? Spinave izby?

anonym_c3354d
Včera o 20:59
@natalka13

@anonym_c3354d s vedenim hotela?
Mne ked sa nieco nepaci /STUDENE JEDLO, VODA V KUPELNI/ riesim to na recepcii. Nechodim do rezortov do tackovych jedalni - nemam delegata.

Kto ma riesit studene jedlo? Spinave izby?

@natalka13 predpokladám, že sa bavíme o studenom jedle v bufete, nie v a la carte, tam sa to rieši priamo s čašníkom. Ideš na recepciu, povieš im, že sa ti zdá jedlo malo teplé a oni povedia, ok, od zajtra bude jedlo horúce. Prosím ťa, také rozprávky rozprávaj ľuďom, čo nechodia do rezortov.

anonym_5e041f
Včera o 20:59

@anonym_autor neviem ci ti uplne pomozem. Ale skusim. My sme riesili reklamaciu ale az po navrate z dovolenky. Vsetky nedostatky sme mali zdokumentovane a o 1 vedel aj delegat, riesili sme to s nim. Reklamaciu nam sice uznali, ale taku smiesnu, ze keby ich dam s mojimi dokazmi na soi dostanu pokutu jak lusk. Kebyze ma mesiac po dovolenke nechytnu dost vazne zdravotne komplikacie (ktovie ci aj ta dovolenka k tomu neprispela, lebo sme boli vystaveni chemikaliam), tak urcite neprijmem tu 35 eurovu almuznu/na osobu, ale riesim to dalej so SOI. A nebolo to kartago ale hydro tour. Tebe drzim palce - ako ti tu radia - skus hned riesit - mozno vybojujete iny hotel.

kjara27
Včera o 21:45

@anonym_autor Naliehajte na CK teraz, musia vás vymeniť a zadarmo. 😉