Podozrenie na zlý odpočet plynomeru v paneláku. Ako to riešiť?
Zdravím, prišlo nám vyúčtovanie za plyn a máme tam nedoplatok 400 eur, hoci sme vôbec viac nekúrili. Mám podozrenie že ten plynomer dako blbne alebo niekto zle odpísal stav. Stalo sa vám to už niekedy? Ako riešiť reklamáciu u SPP, pošlú niekoho na kontrolu toho merača, alebo sa so mnou nebudú vôbec baviť? Bývame v paneláku tak neviem či mi to dako susedia nemôžu odsávať.
Ved pozri kolko mas na plynomery, ak stav sedi, mozes reklamovat plynomer. Daju ho do skusobne, ale zvacsa nepochodis. Mozes mat aj kolol zly.
Hmm, treba to sledovať kazdy mesiac, prišli by ste na to, ze niečo nie je v poriadku. Ale iste by som dala preveriť plynomer.
Porovnaj si stare faktury (ak nemas, chod na zakaznicke centrum alebo mozno vies sitahnut cez zakaznicke konto). Potom si prepocitaj spotrebu na jeden den alebo mesiac a sleduj plynomer par dni alebo mesiac a zase pocitaj. Ak ti vyjde podobne cislo dennej spotreby, moze byt stale chyba v odpocte. Ten si robila ty ako samoodpocet alebo dosiel niekto od nich ?
Potom si odfot sucasny stav a zase sa vyber na zakaznicke centrum.
Na čo plyn používaš, kúriš si ním sama v panelákovom byte?
SPP má samoodpočet, nemal sa kto pomýliť
Skontroluj aktuálny stav merača
Môžeš reklamovať, na 99% neuspeješ
Ci je odpisanty dobrý stav si vieš skontrolovať sama, ci je chybný merač, to môžeš skúsiť reklamovať, ale ak bude dobrý, tak tu kontrolu meraca zaplatíš ty

Aký je aktuálny stav plynomera a aký je napísaný na vyúčtovaní?