icon

Skúsenosti s reklamáciou nábytku Kondela

weleda123
12. sep 2025

Ahojte, aké máte skúsenosti s reklamáciou nábytku v Kondele? Robia prieťahy? Je vôbec možné sa u nich niečoho domôcť?
Včera som vyplnila ten ich formulár a odpísali mi, že majú 45 dní. Máme od nich sedačku a na hlavnej sedacej časti sa začala odspodu lámať. Má niečo cez rok, tak som z toho trošku... Nemilo prekvapená.

luccija
12. sep 2025

@weleda123 reklamovala som inú vec od nich nie nábytok a všetko bolo v poriadku.Musia kontaktovať výrobcu, dodávateľa myslím si, že, aķ to bude opodstatnené nebudú robiť prietahy

weleda123
autor
12. sep 2025
@luccija

@weleda123 reklamovala som inú vec od nich nie nábytok a všetko bolo v poriadku.Musia kontaktovať výrobcu, dodávateľa myslím si, že, aķ to bude opodstatnené nebudú robiť prietahy

@luccija a ako to prebiehalo? Vymenili vec, vrátili peniaze alebo nejako inak? Lebo asi iba ten jeden diel na výmenu nedajú, keď sa jedná o pohovku. Je to vlastne tá časť, čo sa vysúva, pod ňou je perinak. Teraz sme to podopreli odspodu, nech sa to neprepadne úplne.

luccija
12. sep 2025
@weleda123

@luccija a ako to prebiehalo? Vymenili vec, vrátili peniaze alebo nejako inak? Lebo asi iba ten jeden diel na výmenu nedajú, keď sa jedná o pohovku. Je to vlastne tá časť, čo sa vysúva, pod ňou je perinak. Teraz sme to podopreli odspodu, nech sa to neprepadne úplne.

@weleda123 ja som reklamovala veľký sklenený lampáš prišiel rozbitý chceli vidieť fotku a kuriér mi priniesol druhý a odovzdala som rozbitý.
Neviem ako to bude pri gauči aj ste ho vyťahovali či nerozkladali ste ho?neskakali po ňom deti?
Podľa mňa ho vymenia, alebo zlepia a privezú späť uvidis

weleda123
autor
12. sep 2025
@luccija

@weleda123 ja som reklamovala veľký sklenený lampáš prišiel rozbitý chceli vidieť fotku a kuriér mi priniesol druhý a odovzdala som rozbitý.
Neviem ako to bude pri gauči aj ste ho vyťahovali či nerozkladali ste ho?neskakali po ňom deti?
Podľa mňa ho vymenia, alebo zlepia a privezú späť uvidis

@luccija práveže sme ho nerozkladali. Dcéra po ňom skáče, ale tak tá má 2 roky a 14kg, takže jej vyčíňanie by mal prežiť podľa mňa 😕 no som teda zvedavá.

anonym_55f1c9
12. sep 2025

@weleda123 nemilo prekvapená? No ja neviem, každý vie, že Kondela je shit. Keď som bývala v podnájme, bola tam posteľ a gauč z Kondely. Obe sa rozpadli ani nie po roku. Na posteľ aspoň poslali novú súčiastku, vraj ju máme svojpomocne vymeniť .

anonym_a04335
20. aug 2026

Nákup v Kondela neodporúčam, moja hlúposť, že som sa najskôr nepozrela na už zverejnené recenzie, ktorých je množstvo podobných aj s mojim prípadom.
Objednanú sedaciu súpravu doručili už poškodenú NA VIACERÝCH MIESTACH. Okamžite sme to nahlásili, keďže však bola sobota, kuriér nás odkázal na reklamačný formulár. Ten som okamžite vyplnila.
Keď vám obchod doručí poškodený tovar, prirodzene čakáte, že ho okamžite vymení alebo ponúkne adekvátnu kompenzáciu. To sa však neudialo, ale napriek tomu som sa rozhodla počkať. Ďalšia výstraha však mala byť, že musel prísť na obhliadku technik, ktorý ma informoval, že reklamácia bude ďalej postúpená výrobcovi.
O pár dní ma kontaktoval pravdepodobne výrobca, že prídu vady opraviť. Keď som ho upozornila, že o žiadnu opravu nestojím a žiadala som vrátiť peniaze, odkázal ma na Kondelu.
Pravdepodobne z objektívnych dôvodov sa k informáciám o reklamácií nedostanete telefonicky, preto som napísala mail, v ktorom som o takomto postupe vyjadrila nesúhlas – NAVYŠE SOM O ŇOM NEBOLA VOPRED INFORMOVANÁ. Všeobecne, obchod ma o ničom neinformoval sám od seba – aby som sa vôbec niečo dozvedela, musela som ich neustále naháňať a posielať opakované dopyty. Vety typu „mrzí nás to“ boli len prázdnymi frázami bez reálnej snahy problém vyriešiť a vyústením celého prístupu boli len vyhrážky neuznaním reklamácie. Neúnosná situácia ma nakoniec prinútila od zmluvy odstúpiť, čo bolo to najlepšie rozhodnutie, a chvalabohu stihla som ho predposledný deň lehoty.
No ani tým sa to neskončilo – následne ma ešte nepravdivo informovali aj o možnostiach prebratia a odovzdania tovaru. Opäť ma informovali až po mojom maile – 6 dní od odovzdania tovaru (!!!), že som porušila podmienky a za dopravu mi strhnú 100 eur.
Považujem za neskutočne odvážne predvádzať takýto prístup v dnešnej dobe, keď je na trhu nespočetne veľa konkurenčných obchodov, ktoré si zákazníkov vážia a snažia sa im vyjsť v ústrety. Namiesto korektného riešenia ma čakali len prázdne frázy, zavádzanie a zamlčiavanie informácií.
Nenechajte sa zlákať nižšou cenou – nestojí to za tú biednu kvalitu a skutočne príšerný servis. Ak ste sa predsa len nechali oklamať, využite 14 dní na odstúpenie od zmluvy, len pozor na to, ako vám odprezentujú podmienky odovzdania tovaru.