Je normálne, že remeselník nechce dať cenu písomne?
Dobrý večer.Máme dohodnutého obkladača na kúpeľňu.Cenu mi povedal len približne ústne a keď som chcela aspoň orientačný rozpis do správy, nechcel sa k ničomu viazať...Máte skúsenosť, že sa potom konečná cena veľmi líšila od pôvodného odhadu?
@anonym_autor mala by byt cena dohodnuta dopredu.
Ked sme dali zateplovat dom, tak povedal kolko to bude cele stat a tak aj bolo.
Ked sme si dali robit klimu, tak vsetko sme dostali rozpisane a mohli si tak vybrat ktoru firmu.
To aj moj manzel, co nie je remeselnik, tak ked ide doma nieco robit, tak si prepocita kolko coho mu treba materialu a podla toho nakupi. Niekedy musi nieco dokupit, niekedy vrati, ale cenu cca by mal vediet kolko material bude stat a kolko cena. To je najhorsie, ked dopredu nevies a potom si zapyta ktovie kolko.
nedala by som si takemu robit... vzdy mi dali rozpis na papier co za robotu + za material (podla toho aky som si vybrala). nevies co si nauctuje a prida...
Od takeho ruky prec.
@anonym_autor My sme chceli vedieť od p.zivnostnika odhad sumy,za ktorú by postavil murované jadro, vrátane obkladov.Nechcel sa vyjadriť, že až keď bude hotovo.Zaroven mal veľmi čudné výpočty na spotrebu materiálu a zdôrazňoval, že mu dáme kľúče a nemusíme do bytu ani chodiť.Vysledok bol, že si našu dôveru nezískal a tak sme si hľadali iného majstra.Predsa nemá logiku, že nevie približnú cenu práce,ale materiálu áno a to bez toho,aby padla reč o jeho výbere
Niektorí si robia čo chcú, mala som cenovú ponuku na papieri. Rozpísané práce(vrátane odstránenia starého obkladu a odvozu toho obkladu). Naša kúpeľna bola stará, kachličky sa dávali do cementu nelepilo lepidlom. Výsledok, légvédelmi ich len tak obiť, tak ma presvedčil že nalepia nový obklad na ten starý.
A čuduj sa svet, výsledna suma na faktúre neklesla aj napriek tomu že obklad nemuseli odštartovať ani ten odpad odviezť. Keď som sa voči tomu ohradila ešte sa ,,pán remeslník,, urazil.
Más aspoň recenzie na toho pána?
a hlavne neplatit nic dopredu...
@anonym_autor myslím si, že takého remeselnika ti asi netreba. Mal by ti vyčisliť materiál aj prácu. Nám robil sused kuchyňu, vybrala som zo vzorkovníka materiál, on ho vyčíslil, pridal cenu práce a tak aj bolo. V tvojom prípade môže lietať cena hore dole.
@anonym_autor A čo Ti ide obrábať ?
pošli ho preč čím skôr.
škoda sa baviť s takými parazitmi.
Hľadala som niekoho na prerábku jadra.Moja prvá otázka na každého bola,že chcem cenovú ponuku.Z min. 10 záujemcov nebol nikto ochotný,okr.jednej firmy.
Boli tu min. 2x,obzerali,merali,potom sa spísala Zmluva o dielo,kde bolo vypísané,čo sa bude robiť a aká bude konečná cena,kedy začnú a kedy skončia a záručné podmienky.Bez toho by som nešla absolútne do ničoho.Tá zmluva sa ešte upravovala podľa mojej požiadavky,že budú platiť % ak nedodržia termín.
U normalneho remeselnika to normalne nie je.
Rekonstruujeme dom
Takeho majstra by som nikdy neakceptovala.nedaj sa zmanipulovat
Samozrejme, ak nemáš písomne spraví ti polku a zrhne, že to je raz toľko drahšie, bežná taktika, takého by som teda nechcela ani keby bol posledný voľný
Musi to vediet odhadnut. Hadam to nerobi prvy krat. Vie co bude stat material, ako dlho to bude trvat. Nepreraba 100 rocny dom nakomplet, ze sa tam moze najst plno zavad. Mal by dat cenovu ponuku pisomne (mail, sprava nejaka,..) . Potom si moze vypytat co chce. Je plateny za hodinu? alebo za hotovu pracu? Kupuje on material? kolko si prihodi k cene materialu? to musi byt vsetko napisane

@anonym_autor Bohužiaľ ano