icon

Klimatizácia pre dve miestnosti. Samostatné jednotky alebo multisplit?

shandy137
2. júl 2026

Ahojte, prosim z dlhodobeho hladiska funkcnosti a nakladov servisovania, spotreby energie CO ODPORUCATE ZVOLIT do 2 susednych miestnosti /kuchyna s obyvackou 30m2 a detska izba 20m2 2x samostatne vonkajsie jednotky alebo 1x multisplit???
Jedna sa o prizemny byt s predzahradkou, teda problem s umiestnenim by nemal byt, len teda estetika by si asi pytala druhu variantu. No necham si poradit 🙏🙏🙏

patrike
2. júl 2026

multisplit

marci9
2. júl 2026

Stačí multisplit. My tak máme tiež.

vkatush
2. júl 2026

Na dome majú rodičia pár rokov multisplitku a akurát som objednala aj na byt. Určite odporúčam.

lizatko1009
2. júl 2026
lizatko1009
2. júl 2026
lizatko1009
2. júl 2026

nám včera montovali a dali sme 2 vonkajšie a 2 vnútorné, mame 50m terasu, miesta je

anonym_9fc2b5
Včera o 04:02

Mame multisplit aj normálnu jednu. Ak mas izby vedľa seba, tak určite multisplit.

anonym_25d17d
Včera o 06:09

Viaceré firmy nám odporučili dat samostatne klimatizácie a nie multisplit.Mame dve samostatne, dve vonku a dve vnútri.Vnutri by boli káble ťahané kade tade, komplikovanejšia realizácia, nepekne to potom vyzerá a aj cena vyššia pri multisplit.Ak sa pokazí vonkajsia tak vnútorná nejde ani jedna.Servis je drahší pri multisplit

mistymay33
Včera o 07:49

My mame multisplit, mame velmi slnecny byt s velkymi oknami. Dve vnutorne jednotlky, jednu vonkajsiu. A ked su velke horucavy, tak musime jednu vnutornu vypnut, lebo to dobre nechladi! A to nas presviedcala firma, ze to bude ok, ze nam daju vonkajsiu jednotku s dobrym vykonom, aby to utiahlo obe miestnosti, ale neutiahne. Takze treba zvazit ten multisplit, ak mas slnecny byt, tak neodporucam!

shandy137
autor
Včera o 12:30
@vkatush

Na dome majú rodičia pár rokov multisplitku a akurát som objednala aj na byt. Určite odporúčam.

@vkatush dakujem krasne za info, nahodou neviete, aka je cena servisovania?

shandy137
autor
Včera o 12:34
@mistymay33

My mame multisplit, mame velmi slnecny byt s velkymi oknami. Dve vnutorne jednotlky, jednu vonkajsiu. A ked su velke horucavy, tak musime jednu vnutornu vypnut, lebo to dobre nechladi! A to nas presviedcala firma, ze to bude ok, ze nam daju vonkajsiu jednotku s dobrym vykonom, aby to utiahlo obe miestnosti, ale neutiahne. Takze treba zvazit ten multisplit, ak mas slnecny byt, tak neodporucam!

@lizatko1009 dakujem krasne za info, co vas prosim presvedcilo vo vybere 2 samostatnych? Stale vaham:

@mistymay33 prave ste sa presvedcili, obrovska vdaka. Nevedela som sa rozhodnut, no co citam tak stale viac nezavisle recencie odporucaju samostatne.

Aka je prosim cena rocneho servisovania?

lizatko1009
Včera o 13:02
@shandy137

@lizatko1009 dakujem krasne za info, co vas prosim presvedcilo vo vybere 2 samostatnych? Stale vaham:

@mistymay33 prave ste sa presvedcili, obrovska vdaka. Nevedela som sa rozhodnut, no co citam tak stale viac nezavisle recencie odporucaju samostatne.

Aka je prosim cena rocneho servisovania?

@shandy137 mali sme viacerých na obhliadke a aj kamarátov 2 odlišné partie a aj oni nám to povedali a tak sme už veľa čítali, priestor mame, tak sme sa rozhodli takto, ako mame aj balkón, ale roh terasy mi nevadi. Ale. netvrdím ani, ze multisplit je zlý, to uz je na každom zvážení, ja este hodnotiť veľmi nemôžem, lebo montovane boli 1.7.
p. s. servis si dokážete urobiť aj sami.

avanka
Včera o 13:12

@shandy137 máme aj multisplit aj 1 jednotku na opačnej strane bytu, záleží od toho, ako ti svieti slnko a tak..ja som tu nedávno písala do 1 diskusie, že je nemožné, aby ti 1 jednotka vyklimovala byt,prípadne z kuchyne studený vzduch cez chodbičku k spálni neprejdú a môžu mi tvrdiť, čo chcú. Najprv sme dali multisplit,obývačka, kuchyňa a museli sme dať aj do detskej,do ktorej sa ide z obývačky. Bolo to to najlepšie rozhodnutie.

avanka
Včera o 13:14

@shandy137 diskusia je v skupine Pekné bývanie

avanka
Včera o 13:15
@lizatko1009

@shandy137 mali sme viacerých na obhliadke a aj kamarátov 2 odlišné partie a aj oni nám to povedali a tak sme už veľa čítali, priestor mame, tak sme sa rozhodli takto, ako mame aj balkón, ale roh terasy mi nevadi. Ale. netvrdím ani, ze multisplit je zlý, to uz je na každom zvážení, ja este hodnotiť veľmi nemôžem, lebo montovane boli 1.7.
p. s. servis si dokážete urobiť aj sami.

@shandy137 servis 3 klímy 120€.
@lizatko1009 my napr máme daikin s 5 ročnou zárukou,takže ak chces mať záruku, musíš mať servis 5 rokov od technikov. Veď to je ako na novom aute

lizatko1009
Včera o 13:25
@avanka

@shandy137 servis 3 klímy 120€.
@lizatko1009 my napr máme daikin s 5 ročnou zárukou,takže ak chces mať záruku, musíš mať servis 5 rokov od technikov. Veď to je ako na novom aute

@avanka to ano, ale do budúcna, ved každý má záruku.

avanka
Včera o 13:48
@lizatko1009

@avanka to ano, ale do budúcna, ved každý má záruku.

@lizatko1009 jasne..

lizatko1009
Včera o 15:32
@avanka

@lizatko1009 jasne..

@avanka ale, ak by som mala iba balkón a u nas nemozme si vešať vonkajšie jednotky len tak viditeľne, musela by byť dole, tak na ten balkon by som dala multisplit.

avanka
Včera o 17:13
@lizatko1009

@avanka ale, ak by som mala iba balkón a u nas nemozme si vešať vonkajšie jednotky len tak viditeľne, musela by byť dole, tak na ten balkon by som dala multisplit.

@lizatko1009 nám dovolili aj na fasádu,získala som nadpolovičnú väčšinu podpisov vlastníkov a sme jediný v bloku, čo ju majú na fasade

anonym_bb66c7
Včera o 17:34

@shandy137 rozhodne kvôli servisu jedna vnútorná a jedna vonkajšia, nie multisplit.

lizatko1009
Včera o 18:13
@avanka

@lizatko1009 nám dovolili aj na fasádu,získala som nadpolovičnú väčšinu podpisov vlastníkov a sme jediný v bloku, čo ju majú na fasade

@avanka u nas sa nesmie, ziadne ani podpisy nič, uplny zákaz a kto si dal, musel prerobiť.

anonym_939b80
Včera o 19:13

Hlavne takú, čo je úplne ticho, u nás dal sused na balkón, hučí to. Nepríjemné. Chápem, že chce mať zimu v byte, ale ja by som zas chcela kľud na svojom balkóne. A áno, počuť to aj cez ruch ulice. Nehovoriac o kvapkajúcom výbvode, pri vetre to fúka kade tade. Trochu rozumu a ohľaduplnosti by nezaškodilo.

avanka
Včera o 19:32
@anonym_939b80

Hlavne takú, čo je úplne ticho, u nás dal sused na balkón, hučí to. Nepríjemné. Chápem, že chce mať zimu v byte, ale ja by som zas chcela kľud na svojom balkóne. A áno, počuť to aj cez ruch ulice. Nehovoriac o kvapkajúcom výbvode, pri vetre to fúka kade tade. Trochu rozumu a ohľaduplnosti by nezaškodilo.

@anonym_939b80 to je dôležité. Nás sa susedia pri podpisoch pytali na hluk,keďže nad tou samostatnou sú spálne a detske. My sme na prizemi. My sme ako prvý parameter pozerali tichost, klímu máme drahšiu,ale keď je pustena, nie je ju vôbec počuť, ani v byte a vonku tiež. Hucia hlavne lacné klímy.