Nerobte elektroinštaláciu v kuchyni bez presného projektu
Pridávam našu chybu z rekonštrukcie, snáď to niekomu zachráni nervy. Keď nám robili novú elektrinu v byte, vykašľali sme sa na presný plán kuchynskej linky, lebo sme ešte nemali vybratý finálny vizuál od stolára. Elektrikár povedal, že „šak tu vám dám tri zásuvky, tu na umývačku, to bude stačiť“.
Teraz, keď montujú linku, zistili sme, že zásuvka na mikrovlnku je presne za nosným stĺpikom, kábel od digestora nedočiahne a nad pracovnou plochou mám len dve zástrčky, takže keď zapojím kávovar a rýchlovarnú kanvicu, už nemám kde dať mixér. Musíme ťahať predlžovačky po novej zástene, vyzerá to strašne a prerábať to znamená znova sekať do nových kachličiek. Vždy majte najprv presný plán od štúdia s kótami na milimeter a až potom pustite do bytu elektrikára. Neriešili ste to niekto nejakou lištou alebo ako to schovať?
@anonym_autor
Presne. Aj včera tu bola taká diskusia – minúť desaťtisíce na rekonštrukciu a ušetriť stovky na projekte. Problém je, že radia polodebili, pre ktorých kuchyňa znamená maximálne tri zásuvky. Doba sa však zmenila, pribudlo veľa ďalších spotrebičov, ktoré potrebujú zásuvky v rôznych výškach.
@anonym_6d36d2 na toto všetko nám stačila A4 papier. Presne som si tam načrtla akú chcem kuchyňu kde aké spotrebiče koľko zásuviek. Držal sa toho stolár aj elektrikár
ja som tiež mala na papieri približne nakleslené
ale náš elektrikár bol super sám od seba my dosť pomohol kde čo ako
dokonca máme aj navyše

@anonym_autor
Presne. Aj včera tu bola taká diskusia – minúť desaťtisíce na rekonštrukciu a ušetriť stovky na projekte. Problém je, že radia polodebili, pre ktorých kuchyňa znamená maximálne tri zásuvky. Doba sa však zmenila, pribudlo veľa ďalších spotrebičov, ktoré potrebujú zásuvky v rôznych výškach.