icon

Prerábka kuchyne: Indukcia na 230 V alebo tri fázy?

Dnes o 17:31

Pri prerábke kuchyne nám elektrikár povedal, že na bežnom prívode 230 V nemusí indukcia zvládať viac platničiek naraz naplno. Navrhuje potiahnuť nový kábel a zapojiť ju na tri fázy, kuchynské štúdio zas tvrdí, že nám pokojne stačí model na 230 V. Varím skoro každý deň, často na troch platničkách. Má význam robiť kvôli tomu elektrinu nanovo?

veselo_neveselo
Dnes o 17:35

Nema.

patrike
Dnes o 17:37

Vsetko bude ok, kym nezacnes sucasne prat / piect v rure / varit v konvici. Potom je sanca na vypadok istica pred bytom.

anonym_f93bd4
Dnes o 17:43

@anonym_autor potvrdzujem ze nam indukcia nezvlada ani 2 platnicky naplno, neviem ci je to tak nastavene od vyroby alebo nie, sle ak mam jednu platnicku naplno a zapnem naplno aj druhu tak jednu automaticky znizi na polovicu.

anonym_2f478f
Dnes o 17:55

@anonym_autor na 230 pojde indukcia na polovicny vykon.Obavam sa,ze 3 platnicky naraz bude problem.

patrike
Dnes o 18:11
@anonym_2f478f

@anonym_autor na 230 pojde indukcia na polovicny vykon.Obavam sa,ze 3 platnicky naraz bude problem.

@anonym_2f478f Naraz bude ok, ak budu na nizsom stupni, nie na max.

oskvarka
Dnes o 18:42

@anonym_autor podľa mňa nemá aj keď veľa varíš nebudeš mať tie platničky naplno.

oskvarka
Dnes o 18:43
@anonym_f93bd4

@anonym_autor potvrdzujem ze nam indukcia nezvlada ani 2 platnicky naplno, neviem ci je to tak nastavene od vyroby alebo nie, sle ak mam jednu platnicku naplno a zapnem naplno aj druhu tak jednu automaticky znizi na polovicu.

@anonym_f93bd4 ja mám problém len ked zapnem dve a k tomu kanvicu ale mi máme starú elektriku a dve zástrčky na jeden istič. Ale mne to rovno vyhodí ističe..

anonym_f93bd4
Dnes o 18:45
@oskvarka

@anonym_f93bd4 ja mám problém len ked zapnem dve a k tomu kanvicu ale mi máme starú elektriku a dve zástrčky na jeden istič. Ale mne to rovno vyhodí ističe..

@oskvarka mne moze ist vsetko, ale akonahle dam 2 platnicky na indukcii na max tak jednu prepne na polovicku. Neviem ci to nie je nastavene uz od vyrobcu.

olga_hurajova
Dnes o 18:46

Dlho sme bývali na byte kde nebola možnosť zriadiť 3f prípojku.
Pri varení na indukcii mi fungovali samozrejme všetky platne ale musela som si dávať pozor aby som nemala k tomu zapnutú práčku a sušičku pripadne aby som nezapla kanvicu.
Teraz na dome máme normálne 3f varnu dosku a citeľne mi rýchlejšie voda zovrie a nemusím sa limitovať s počtom použitých spotrebičov.

Za mňa ak je výška investície pre vás rozumná (neviem koľko to môže stať 500-1000€) a robíte rekonštrukciu na komplet, by som do toho išla. Ak si máš kvôli tomu rozdrbať polovicu bytu pripadne vás to má finančne zruinovať vykasli sa na to.

beata_k
Dnes o 18:57

@anonym_autor Pojdu ti aj 3 platne, ale musis kupit kvalitnu, ktora si to sama zreguluje. 3 ti na plno nepojdu. Mas indukciu? Lebo pri 3 na plny vykon mas co robit aby ti neprihorelo.
Aby som doplnila: 3 mi isli, ale mali sme med, nie hlinik.

nelca84
Dnes o 19:08

Určite si daj potiahnuť 380V, najmä ak prerábate kuchyňu. Bude ťa to potom mrzieť, lebo nevyužijes potenciál indukcie a skôr budeš z nej na nervy, najmä ak variš veľa. Podľa mňa indukcia na 230V nemá význam, budeš večne striehnuť na výkon aby si nevyhodila poistky v byte. Elektrikár vie čo hovorí.