Ahojte, prosím o radu, ako je najlepšie prejsť z rodičovského príspevku na úrad práce?
V práci dostanem výpoveď, nakoľko moje miesto zaniklo... Niekde som čítala, že po rodičovskom je dobre vybrať na nejaké dní dovolenku a nie ísť hneď na úrad, viete poradiť ako to je najlepšie aby mi vypočítali aj ako takú podporu? Ďakujem
@fiafia a ty už si dala tu výpoveď alebo ako?
@klarissa25 riešila som to dva mesiace dopredu ak by mi nesúhlasila aby mi vyšli dva mesiace vyp.lehoty. no súhlasila dohodou a že keď to bude aktuálne mám prísť pre výstupné papiere a dohodneme ešte tu dovolenku. Zle?
@fiafia tak áno, len aby si mala ten deň dovolenky a potom ukončenie PP
@klarissa25 dúfam na mzdovom sa nevrátila,že by to bol nejaký problém. V každom prípade ďakujem za čas a rady.
@fiafia a ku ktorému dnu ste ukončili PP? A kedy to konci RD?
@klarissa25 Ignoruje podobne otázky. Tazko potom radit.
@klarissa25 17.1 odpoveď na obe otázky.
@fiafia ked sa dohodnete na výpovedi dohodou nemusí ti tu vôbec podpisovať takto dopredu 🙂 ked sa dohodnete aj v ten den ti ju môže podpísať....no no ked ti končí rd 17. tak 18 by si mala mať dovolenku....a bud k tým dnom teda 18. alebo potom 19 ukončiť PP dohodou...
@klarissa25 Výpoveď dohodou?😀😉
@evittam bože už som dopletena 🙂 Ukončenie PP dohodou samozrejme :D :D :D
@evittam výstupné papiere mi budú písať na mzdovom ešte ich nemám. Námestníčka mi povedala,že koncový dátum sa môže posunúť kôli dovolenke. Verím, že by mi podpísala druhý papier s posunutím dátumom ak by mi to na mzdovom nechceli tak spraviť. Ako šéfka mala ľudský prístup tak mi ostáva len dúfať, že sa mi to takto podarí.
@fiafia To oznámenie je tvoja povinnosť nie je to výstupný papier od mzdovej účtovníčky. Podla ZP si povinna minimálne mesiac pred ukončením RD ro pisomne oznámit. Na zaklade toho aj mzdova účtovníčka ta prihlási spat ako zamestnanca co je dôležité ak chces mat max.podporu a spravíš co som uz napisala a teda ti to aj tak podpisu. Ak nie a zostane pôvodná verzia. Bohužiaľ.
@evittam ja som to tiež neurobila písomne 🙂 ano viem keby niečo moja chyba ale ja som vlastne všetko riešila telefonicky či osobne so zamestnavateľom a telefonicky s učtovníčkov 🙂
@klarissa25 Tak vždy je lepsie mat všetko čierne na bielom. Vlastná skúsenosť.😉 A keby nieco-napr.ze ta neprihlási tak mas doklad pre SP ak by to spravila potom inak vlastnou chybou....
@evittam je mi to jasné, naštastie všetko dopadlo dobre 🙂

@evittam lebo som robila 12tky kratky a dlhý týždeň. To vzhľadom nato,že nemá kto chodiť po dcérku do škôlky neprichádzalo do úvahy. Ponúkli mi síce miesto na 8ky ale ani to by som časovo nestíhala. Výpoveď dohodou mi podpísala.