icon

Ahojte, prosím o radu, ako je najlepšie prejsť z rodičovského príspevku na úrad práce?

andrejcook
23. nov 2019

V práci dostanem výpoveď, nakoľko moje miesto zaniklo... Niekde som čítala, že po rodičovskom je dobre vybrať na nejaké dní dovolenku a nie ísť hneď na úrad, viete poradiť ako to je najlepšie aby mi vypočítali aj ako takú podporu? Ďakujem

fiafia
24. nov 2019

@evittam lebo som robila 12tky kratky a dlhý týždeň. To vzhľadom nato,že nemá kto chodiť po dcérku do škôlky neprichádzalo do úvahy. Ponúkli mi síce miesto na 8ky ale ani to by som časovo nestíhala. Výpoveď dohodou mi podpísala.

klarissa25
24. nov 2019

@fiafia a ty už si dala tu výpoveď alebo ako?

fiafia
24. nov 2019

@klarissa25 riešila som to dva mesiace dopredu ak by mi nesúhlasila aby mi vyšli dva mesiace vyp.lehoty. no súhlasila dohodou a že keď to bude aktuálne mám prísť pre výstupné papiere a dohodneme ešte tu dovolenku. Zle?

klarissa25
24. nov 2019

@fiafia tak áno, len aby si mala ten deň dovolenky a potom ukončenie PP

evittam
24. nov 2019

@fiafia Výpoveď dohodou neexistuje. Kedy konci RD a kedy mas ukoncenie PP?

fiafia
24. nov 2019

@klarissa25 dúfam na mzdovom sa nevrátila,že by to bol nejaký problém. V každom prípade ďakujem za čas a rady.

fiafia
24. nov 2019

@fiafia netvarila tam malo byť 😀

evittam
24. nov 2019

@fiafia No problem to nemusí aj moze byt. Ak ste podpisali dohodu o skončení PP v den skončenia RD tak žiadny den dovolenky t.j.ziadna max.podpora.

klarissa25
24. nov 2019

@fiafia a ku ktorému dnu ste ukončili PP? A kedy to konci RD?

evittam
24. nov 2019

@klarissa25 Ignoruje podobne otázky. Tazko potom radit.

siska53
24. nov 2019

@fiafia to ja neviem..mne to odporúčali personalistkt v byvalej robote.

fiafia
24. nov 2019

@evittam RD konci 17.1. a k tomu dátumu mi podpísala aj súhlas s ukončením PP. Ale mi hneď povedala,že ten dátum sa môže posúvať kôli dovolenke a presný dátum napíšu na mzdovom. Podpísala mi to len kôli tomu aby nemusela plinut výpovedná. No dúfam,že mi to tak spravia.

fiafia
24. nov 2019

@klarissa25 17.1 odpoveď na obe otázky.

klarissa25
24. nov 2019

@fiafia ked sa dohodnete na výpovedi dohodou nemusí ti tu vôbec podpisovať takto dopredu 🙂 ked sa dohodnete aj v ten den ti ju môže podpísať....no no ked ti končí rd 17. tak 18 by si mala mať dovolenku....a bud k tým dnom teda 18. alebo potom 19 ukončiť PP dohodou...

evittam
24. nov 2019

@fiafia Chyba. Ak RD konci 17.1. tak dohodu o skončení PP najskor k 20.1.2020. Obnovi sa PP a vycerpes jeden den dovolenky, zvyšok preplatit=max.podpora. Ak PP skonci 17.1. tak sa nič neobnoví tebe len preplatia dovolenku. Žiadna max.podpora.

evittam
24. nov 2019

@klarissa25 Výpoveď dohodou?😀😉

klarissa25
24. nov 2019

@evittam bože už som dopletena 🙂 Ukončenie PP dohodou samozrejme :D :D :D

evittam
24. nov 2019

@fiafia A oznámenie o skončení RD a nástupe si odovzdala?

fiafia
24. nov 2019

@evittam výstupné papiere mi budú písať na mzdovom ešte ich nemám. Námestníčka mi povedala,že koncový dátum sa môže posunúť kôli dovolenke. Verím, že by mi podpísala druhý papier s posunutím dátumom ak by mi to na mzdovom nechceli tak spraviť. Ako šéfka mala ľudský prístup tak mi ostáva len dúfať, že sa mi to takto podarí.

fiafia
24. nov 2019

@evittam nie, na mzdovom mi nevravela, že to treba. Keď mám papie o dohode, že stačí len nahodiť do systému ten deň dovolenky a ostatné preplatiť. Tak už sa v Tom strácam. Mám tam radšej volať?

evittam
24. nov 2019

@fiafia To oznámenie je tvoja povinnosť nie je to výstupný papier od mzdovej účtovníčky. Podla ZP si povinna minimálne mesiac pred ukončením RD ro pisomne oznámit. Na zaklade toho aj mzdova účtovníčka ta prihlási spat ako zamestnanca co je dôležité ak chces mat max.podporu a spravíš co som uz napisala a teda ti to aj tak podpisu. Ak nie a zostane pôvodná verzia. Bohužiaľ.

evittam
24. nov 2019

@fiafia Biedna mzdárka ked nepozná ZP.

fiafia
24. nov 2019

@evittam dúfam, že keď to podám teraz bude to stačiť. Ďakujem za upozornenie. Ja som sa pýtala, či nič iné netreba. Iba by som si narobila problémy. Hneď zajtra to budem riešiť.

evittam
24. nov 2019

@fiafia Kopiu si nechaj potvrdit o prevzatí. A na tvojom mieste uz spisem aj dohodu o skončení PP k 20.1.2020 a dam podpisat. Mas cas do 30.11.abysa to dalo aj inak este zariadiť.

klarissa25
24. nov 2019

@evittam ja som to tiež neurobila písomne 🙂 ano viem keby niečo moja chyba ale ja som vlastne všetko riešila telefonicky či osobne so zamestnavateľom a telefonicky s učtovníčkov 🙂

evittam
24. nov 2019

@klarissa25 Tak vždy je lepsie mat všetko čierne na bielom. Vlastná skúsenosť.😉 A keby nieco-napr.ze ta neprihlási tak mas doklad pre SP ak by to spravila potom inak vlastnou chybou....

klarissa25
24. nov 2019

@evittam je mi to jasné, naštastie všetko dopadlo dobre 🙂

fiafia
24. nov 2019

@evittam myslela som nato, že radšej zmením dátum a pôjdem ešte raz za namestnickou aby som nemala potom problém na mzdovom. Sľuby sa sľubujú.... Radšej pekne na papieri to mať. Ďakujem ešte raz. No už len dúfam, že som namestnicku dobre odhadla a že mi vijde takto v ústrety 😀

fiafia
27. nov 2019

@evittam dobrý deň. Oznámenie som musela podať mali ste pravdu dakujem. Dohodu o skončení z 17 1. Posunuli na 20.1. dúfam,že to bude tak dobre. Miestami som si pripadala ako....keď som musela vysvetlit prečo, že to aj tak nebude mať vlip na podporu mi vraveli.

evittam
27. nov 2019

@fiafia To si myslia len oni.