Ahojte, prosím o radu, ako je najlepšie prejsť z rodičovského príspevku na úrad práce?
V práci dostanem výpoveď, nakoľko moje miesto zaniklo... Niekde som čítala, že po rodičovskom je dobre vybrať na nejaké dní dovolenku a nie ísť hneď na úrad, viete poradiť ako to je najlepšie aby mi vypočítali aj ako takú podporu? Ďakujem
@andrejcook Vid xy prispevkov o tom istom.
Kedy konci RD?
@klarissa25 tak stačí ten jeden, nemusí byť viac, nič sa tam nezlepší asi však?
@andrejcook no nie, ak urobíš toto a maš dostatčný počet dní dovolenky a za posledne 2 roky si nemala iný príjem tak by mala vyjsť maximalna podpora....
@andrejcook Ak chces poriadnu radu napis kedy ti konci RD.
@klarissa25 no mala by som mať dákych 15 dní, tak som rozmýšľala ci preplatiť ci vybrat, a koľko teda vybrať,aby som mala dáku podporu. Ďakujem mooooc za pomoc👍
@evittam 30.11.2019
@andrejcook Uz si oznamila pisomne koniec RD zamestnavatelovi a nástup? Nástup mas k 1.12.2019. Cize ukončenie PP dohodou k 2.12.2019, vycerpes 1den dovolenky zvysok preplatia=max.podpora ak si nemala za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu iny zdanitelny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN.
@andrejcook no ved ti písem ak si zoberieš aj jeden den dovolenky ostatné ti preplatia a tak by si mala mať maximalnu. Vyssia ako maximalna už nebude.
@klarissa25 No len najskôr jej musi zamestnavatel podpísať dohodu o skončení PP.
@evittam no to je jasné....snad sa dohodnu....
@evittam no písomne som to neposielala, ale riešili sme to telefonicky, išlo mi o ten deň dovolenky na to aby nabehlo dáke poistenie, že či stačí teda jeden... Tak už viem ze stačí, ďakujem za pomoc👍
@andrejcook No istotu mas len keď mas vsetko "cierne na bielom".😉
@sapetka No aj ked si v zahraničí mas nárok na podporu len co s tým hlásením. Ja som napr.bola za polroka 3x a na ten 3 som uz doniesla zmluvu. Záleží od referenta/ky.
Odstupné-bud výpoveď zo strany zamestnávateľa a odstupné musi dat podla ZP alebo dohodnúť odstupné v dohode o skonceni PP. Vid ZP.
@andrejcook riešila som to 2 mesiace dozadu...vybrala som 2 dní dovolenky a dohodou ukončila pomer...preplatili mi zbytok dovci a podpora vyšla najvyššia 😉
@andrejcook ako pise klarissa25.. vtedy je nárok na najvyššiu podporu.
@fiafia najvyššia podpora je niečo cez 33 e na deň teraz presne neviem...
@klarissa25 takže to nezávisí od predchádzajúceho príjmu?
@fiafia jasne ze áno. Takto sa získava najvyššia podpora po rodičaku. Keď ideš na podporu po ukončení PP tak je to väčšinou polovica zo mzdy...teda keď nie po tom rodičaku...
@klarissa25 dakujem za info. Ja som aktuálne na rodicaku no v praci musím dať výpoveď a asi sa nahlásiť na Up tak som chcela aspoň približne vedieť čo môžem čakať 😏
@fiafia len treba sa dohodnúť zo zamestnávateľom... A aby súhlasil s ukončením PP dohodou
@klarissa25 to už mám dohodnuté našťastie nerobili problémy. Len som sa nikde nevedela dopracovať k výške maximálnej podpory a z čoho sa ráta 😀
@evittam maximálny je 66,6083 eur
@klarissa25 Vdaka za opravu. Ano od 1.7.2019

@andrejcook no treba si po skončení RD vybrať jeden den dovolenky ukončiť PP dohodou a ostatnu dovolenku preplatiť....