Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?
Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...
Prosim pekne mozte mi poradit..2,5rocne dieta ma od mala atopicky ekzem,pol roka sme na flixotide,denerele na alergiu,berieme montelukast na astmu...astmu ma v lahsom stadiu...4krat sme boli v nemocnici na bronchitidu...od leta sa drzime,ale chcem sa opytat ci mam narok ziadat o predlzenu RD?Dakujem.
@lubina666 ak býva často choré, ja som potrebovala za posledný polrok- rok (neviem presne) všetky výsledky z vyšetrení, ktoré sme navštevovali- my sme mali kožnú, alergológiu, očné a gastro. dcérka mala atopický ekzém od narodenia, alergiu na vajíčka , brezu a kopec dalších vecí, hnačkovala 9 mesiacov v kuse, mala reflux, mávala často zapálené očká. predĺžili nám do šesť rokov, ale musela som medzitým podať dalšie správy, či sa to zlepšilo alebo nie.
No praveze odkedy ma zahajenu liecbu,tak nebol od leta vobec chor..ale to si myslim,ze je to liekmi,pretoze dovtedy mal v kuse kasel a hned mu aj sopliky udreli na priedusky..skrabe sa stale a hlavne v noci..neviem si predstavit,ze by som ho mala dat do skolky...o mesiac ideme na kontrolu ku alergologovi tak uvidime...
Prajem pekny den.Potrebovala by som poradit.Chcem si dat predlzit matersku a ci mate skusenosti s takymi diagnozami a ci vam ju predlzili.
Mala sa mi narodila predcastne ako sa narodila lezali sme v nemocnici koli plucam nemala ich dostatocne vyvinute.navstevujeme rehabilitacne perinatalne plucne nefrologiu..mala potom prekonala 11x zapal oblieciek ma vrodeny reflux ...ekzemy..chvalabohu uz rok a pol sa zapal neobjavil ale chcela by som si ju aj tak podat dakujem za odpovede
@tatiana1617 sklamem ťa ale na predĺženú RODIČOVSKÚ DOVOLENKU zo zdravotných dôvodov, musí mať dieťa AKTUÁLNE zdravotné problémy. čo bolo pri narodení a pred 18 mesiacmi je irelevantné. Nálezy nesmú byť staršie ako 6 mesiacov.
Navstevujeme nefrologicku ambulanciu tie oblicky nema este v poriadku hovi kedy sa jej to moze vratit nemoze prechladnut kazde nachaldnutie zapal sa moze vratit...mne odporucil doktor si predlzit tak neviem uvidim
@kristinapolusinova viem že určite už máte tento problém s kakaním vyriešený a momentálne to riešim s dcérkou ktorá kaká iba do gatí niekolkrat denne ,,Má 2,8 rokov,,Prosim o radu či je možné požiadať o predíženie rodičovskej dovolenky keď dcerka iný problém nemá či má vyznam posielať žiadosť,,,Ďakujem
Dobry večer.ano my už to máme vyriešené😊skúsiť to môžete.mne vtedy predlžili na rok.len my sme mali spravu od psychologičky.tam sme aj potom chodili na kontroli.ak sa Vam nahodou aj pocikava ešte trebars v noci tak môžte isť aj k nefrologičke.čim viac doktorov a správ od nich-o to mate väčšiu šancu ze vam môžu predlžiť.pekny den prajem😊
@mufka1 to ze dieta je stale chore jemimo normalne. Kazde dieta si tym musi prejist buduhu si imunitu takze pochybujem ze by vam to uznali
@mufka1 ano len do 6r predlzena, potom sa vybavuje opatrovatelsky ale tam uz vazne diagnozy musia byt. Ja som.mala teraz tiezsom do 6r a od zajtra idem riesit opatrovatelsky. Moj ma ale aj ZTP no pri nsdom systeme tiez pochybujem ci schvalia opatrovatelsky
@mufka1 preco ste nevybavili to ZTP ked moze mat na to narok?
@mufka1 ale mas tam vyhody...prvy je ze neplatis koncesionarske poplatky. Ty ako jej doprovod ides zadarmo vlak ci bus, dalej na kupaliskach, v kinach, zoo atd je toho dost
Teraz tiez momentálne riešime predlžený rodičovsky príspevok z dôvodu nepriazniveho stavu. Malý je narodený v 29ttinzubovany po troch dňoch operovaný na crievka mal ich nepriechodne,potom ked mal mesiac sme boli operovaný na retinopatiu 3st hrozila slepota.minulého roku som dávala tiez na predlzeny platený z dôvodu ze maly bol vo vývine pozadu mal plienku celodenne sociálna nezrelozst rec dyslakticka. Schválili nam na rok teraz poziadali nove správy. Dokladovala som od psychologa mame socialnu nezrelost,afektivnu labilitu nezvláda separaciu od matky. Skúšali sme dat na par hodin skolku v septembri musel zanechat prestal tam jest pit začal sa naspat pomocovat. Plienku mame stale na noc a kakanie. Vraj ma v sebe blok psychicky vravela neurologicka aj psychologická od neurologicky tiez mame posudok ze neodporúča skolku ma diagnózu neurosis s anxiozitou ,tiež potvrdená sociálna nezrelost a labilita a bola som sa pýtať lebo zatial nebol doručený papier a prestavte si nepredlžili. Budem podávať novu žiadosť
@zuzickatv co ti na to povedat..... Mne je na vracanie ked vidim okolo seba same predlzene a deti zdrave ako repa....Fakt na zaplakanie a ako bonus, trvaly pobyt v psej prdelke, ale dieta v skolke v BA a popritom predlzeny rodicak a dieta v pohodicka v skolke, samozrejme zdrave.... a matka v praci. Je mi luto, ze ti, ktori to realne potrebuju, tym je to zamietnute a darmozracom vychcanym to ideeeeeeee. brrrr
@maciatkolulu presne to ma rozčuľuje najviac.. Ja som s nim doma ani nieje mozne ist pracovať. A poznám vela take co poberuje a su zdravé fakt zdravé kúpili si diagnózy. A chodia deti na 8hodin do skolky a oni pracuju
Aj ja som doma na predlzenej platenej alergicka a skryty reflux..
@maciatkolulu presne aj moj nazor ak je dieta v skolke a mamicka pracuje rodicak by nemala mat 😕
@zuzickatv
@maciatkolulu
ak mamicka pracuje a dietatko chodi do ms, tak to nie je rodicovsky prispevok, ale prispevok na opatrovanie (to je vsak iny mechanizmus podpory, 80 percent tohto prispevku je z eu, je to prispevok na podporu zamestnanej matky),
teda az na pripady, ze nepoziadala o prispevok na opatrovanie (bohuzial, je iba sukromne skolky) a ponechala rodicak (ak ma dieta v statnej, tak je to pre nu vyhodnejsie), ale takych pripadov je asi malo
Moja má slabú imunitu, rôzne alergie, opakované zápaly priedušiek... Prvý rok ako nastúpila do školky to bola katastrofa.. Nechala som ju doma.. A aj napriek odporučaniam 3 lekárov predĺženú neschválili.
@janocka1 neviem o com pises,ale ja pisem o rodinach,kde matka pobera predlzeny plateny RP z dovodu dlhodlbo nepriazniveho zdravotneho stavu dietata,dieta je zdrave inak,nema nijake vazne dg a je v pohode cely den

Mamicky prosim vas, kedy je potrebne si podat ziadost, mozem aj pred dovrsenim 3 rokov alebo az po? dakujem