Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?
Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...
@janulka188 Dobry den prajem. Chcela by som informovat ak mate nejake skusenosti s predlzenim u predcasniatok. Dr nam nepodpisala nastup do skolky kedze je tiez extremne nedonosena. A tabulky neobsahuju diagnozy P. Dakujem
@slniecko3108 diagnozy najdes tu
https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...
@janka2501 ano to som uz citala. Lenze my mame 5 diagnoz a ani jedna tam nie je
@slniecko3108 Ja mám doma predčasniatko v 32tt v kuse chodíme po vyšetreniach :( nefrologia,neonatologia,neurologia,pneumologia,rehabilitacia a ortoped teraz jej pridali logopeda a chodime aj ku psychologicke kde ma tiež zle diagnozi.
Mala mi nosí popruhy ma vybočene nožičky ,chodime na elektroliečby a zabalí BOLI SME V OKTOBRI 10 KRAT aj v marci 10 krat a teraz od 11,4 cvicenia. Hrozí jej transplantácia ľavej obličky lebo ju ma hranicne rozsirenu ,ma poruchu reči. no neuznali nám a som velmi nervozna idem podať odvolanie ,moja dcera tiež máva od narodenia ekzem ale v záhyboch no papier od kožnej som ani nepriložila
... no je to nespravodlive neviem to pochopiť
@jutka1509 ty kokoos tak to by som vrazdila asi. Akoze Doteraz to. Matky zneuzivali tak preto toto cele. Ale zas mali by velmi dobre zvazovat Co ano a Co nie
@slniecko3108 Tiež som neskutočne naštvaná ,rátala som s tím že mi predlžia ak niektorým detičkam uznajú za ekzém či na alergiu ,myslela som si že mojej predlžia na 100% keď ma také diagnozy no mýlila som sa :( musím dať v robote výpoved inak to nevidím ale odvolanie napíšem aj keď na A4 lebo naozaj to nieje spravodlivé
@alicka850 moja dcéra nebola riadne donosená narodila sa z nízkou váhou ,z tou obličkou mame problémy od narodenia tak neviem kto tu čo prehana ,nemala poriadne vyvynute ani pluca tak že keď o tom nevieš ani nekomentuj kto to nezažil nevie čo to je asi mať strach o vlastne dieťa .
peknu nedelu
@jutka1509 no my sme sa tiez narodili zo 640g a stale je to aj z imunitou a aj inymi vecami kadejake... Takze prave preto zistujem Co a ako
@erikabar hlavne ze poniektorym na astmu a dg od alergologov potvrdia. Ale deti ktoré to potrebuju tak naco...
@jutka1509 ak mas problem s dieťaťom a neuznali ti to ,tak sa odvolaj.podaj navrh znovu ,od detskej nestaci diagnóza ale daj si dokopy vyšetrenia od odbor.lekárov..so mnou tiez chceli vydrbat ale nedala som sa..
@janinamojka aj Kamoska vravela ze maju celiakiu a neuznali I'm no odvolala sa a Zrazu ma narok...
@janinamojka vraj pokial mas niektoru z diagnoz Co maju v tabulke tak ti musia uznat
@slniecko3108 všetko záleží od posudkovej aj od kraja. Nám síce uznali všetko na 1.krat, aj ztp... Ale vytáča ma ak niekto kto ma pomerne zdravé dieťa tak si to neváži a vlaci decko po Dr, nechá napísať do papierov kadejaké veci co vôbec nie sú pravda a dostane hoc co chce.... A potom sú maminy ktoré to fakt potrebujú ale na takéto niečo nemajú žalúdok a nedajú im co treba :(
@slniecko3108 ano presne ako pises.Maju diagnózy ktore musia uznat.My sme mali ,,iba,,vrodenu poruchu imunity,alergie a, astmu.A draha pani dr.posudkova,uznala ze ,,dieta nema dlhodobo nepriaznivy zdrav.stav a nemame narok,,..tak som sa napalila a pekne jej napísala odvolanie ale dolozila som to odbermi,a ziadala sommnou odporucenie od alergologa kde sme boli sledovani a alergol.jej napísala ze ziada aby matka bola doma s dietatom atd..ciganom vsetkym v okrese tato posudkova lekarka uznala a boli doma a my co sme len po dr.chodili tak nam nie???netreba sa dat,treba znovu podat ziadost a znovu dokladat vysetrenia..Oni najradsej takto odbiju rodicov aby platit stat nemusel,to je nase zdravotnictvo slávne..bohuzial.Ale stoji za to zabojovat lebo? Nakoniec to uznaju.
@pink_lady stoji to cas aj nervy ale netreba to nechat tak..
@pink_lady vies my mame 5diagnoz... Narodene sme 640g. A Mam vo svojom okoli kamosky ktoré boli schopne z vlastneho dietata urobit doslovne debila Len aby mali narok... Mne je az trapne sa vtierat Dr. Nam obvodna povedala ze v ziadnom pripade skolka a to iste aj plucny. V rizikovke Dr sa ma este vyjadrit ci Ideme este na neuro. Mame ist na endokrinologiu este. Uz ma tiez nebavi chodit po Dr a najradsej by som sla do prace. A Mam 3 dieta a ani pri jednom som to nezneuzila...!
@slniecko3108 ani ma to nenapadlo ist si to dat predlzit... A nastupili hned do skolky
@slniecko3108 viem, robila som na sociálnej poisťovni, viem aj ako sa priznávajú invalidné... chorý štát...
@erikabar je to nespravodlive kto da viac do vrecka asi sa mi vidi
@janinamojka prosim ta podavala si odvolanie?ako je to možné napísať?
@janinamojka nevieš poradiť ako podať odvolanie?mne tiež neuznali
@zdenkakarolina prosim ta neporadis ako podať odvolanie?
@popoluska35 Ahoj,no mne doktorka to riešila, stačilo všetky papiere zacvaknuť ,poslala aj fotku aka je mala vysypana,...a doniesla som to na urad a pani to poslala.
@christina123456 Ahoj, aj moja malá malá poruchu zrážania krvi, immunnu trombocytopeniu a schválili hneď do 6 rokov.
@popoluska35 Normalne som. Isla za alergologickou,alebo ak mate inu diagnozu tak za tym konkretnym dr.ktoreho navstevujete,lebo od detskeho lekara papiere nestacia.A znovu som ziadala odbery z krvi lebo syn mal vrodenu poruchu imunity a alergie a astmu.A poziadala som, tuto dr.aby mi napisala odporucenie a, ta popisala posudkovej dr.ze je dlhodobo chory,ze neodporuca pobyt v kolektive a zdoraznila vetu ze ziada aby matke bola uznana predl.rodic.dovolenka.A ked som to tu ziadost podala znovu s tymi istymi diagnozami co predtym neuznali ale takto narovinu napisane tak uz to zrazu uznali..tam na tom posudku mas aj datum dokedy sa mozes odvolat.Ale ja som todavala druhy krat uz po tom datume.,len, viem ze mi alergol.vravela ze tam musime dolozit viac tych vyšetrení a odberov,lebolebo ak dame iba to iste tak to neprejde.Ale staci malickost,nove odbery,vysetrenie na krcnom atda.Zalezi aj od odborneho dr.ako velmi ti chce pomoct,
Baby,nestiham vsetko precitat...Prosim je tu nejaka mamina,co jej schvalili rodicak na dg neurofibromatozaa???moc by ste mi pomohli.Navstevujeme neurologa,ocneho,sono bruska a, raz rocne onkloga a pravdepobne bude aj alergicka.

@popoluska35 ahoj,no cakala som mesiac, a ked sa nicmi nedialo tak som si tam zavolala