Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?
Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...
ekzém, alergie a podobne (povedzme, že "ľahšie dg...) oproti iným dostávajú predĺžený rodíčak z toho dôvodu, že v mš majú zakázané podávať deťom lieky... to môže len lekár alebo rodič... nie učiteľka v mš... takže učiteľka v mš nesmie pri alergickom záchvate (aj keby bol len 2 x ročne)oficiálne podať liek - musí zavolať rodiča... nesmie exematika natierať mastičkou ako liečivom ... a pod... je to ale na posúdení a rozhodnutí posudkového lekára... a posudkoví lekári sa považujú za bohov... niečo na ten štýl... a neplatí to len pri predĺžení rč, ale aj pri preplácaní lekárskej starostlivosti lekárom na obvode, pri preplácaní laboratórnych výkonov alebo iných SVALZov... dokonca môže odmietnuť preplatiť aj bez udania príčiny...(väčšinou pacient ani netuší, že ZP jeho liečbu nepreplatila...) takže niektorí lekár uzná a iní neuzná ani len závažné stavy... a človek sa môže aj na hlavu postaviť...
@sara20
to iste ma aj nasa,preto ju nemozem kupat len sprchovat
@zdenkakarolina A aj si sa odvolala
@dai ja bysom som.aj isla robit, robila som uz hoci kde, ziadna praca sa mi nehnusi, lenze hned by ma vyhodili. Aspon.ze sa tebe da pracovat z domu, to je super, ale kto zamestna slobodnu matku s vecne chorym dietatom na 3 dni v mesiaci, skusala som no nula bodov. Keby mam moznost aby s nim niekto bol na to
Doliecenie ale bohuzial nemam tu moznost, musim sa spoliehat len.na seba, a doliecenie u nas aj s chorobou je 3-tyzdne, inhalujeme, smrkame, musim.mu stale nieco vymyslat len.by ostal v posteli lebo je dost aktivny a neobsedi, je to odrzku... a kolko krat som.v takom.stave ze radsej by som isla niekam upratovacku na verejne zachody robit jak mat taky naval a tlak doma stale a rozmyslat ako vyzit z 236 eur. Bud bude maly nedolieceny chodit do skolky alebo.pojdem robit a este otazka kolko v skolke taky nedolieceny vydrži A kedy mu uzenem tymto sposobom.zapal pluc. A nam vobec vyber mandli nepomohol, skor sa to este zhorsilo. Kolko krat som uz tak bezmocna ze co dalej, snad sa mu aspon trocha polepsi a fičím do.prace a veru by som sa tak tesila po tych rokoch zavretych doma s chorym dietatom jak dieta do disneylandu 😋 aspon na chvilku clovek odventiluje ten stres a zarobi korunky aj na to aby si mohol nieco pekne kupit.
@sara20 ano este dnes som bola na alergoimunologií,robili jej testy a za15 dni budu vysledky,...
@willino1 to je vsetko jasne a co potom akoze s dietatom v skole,ked bude mat 6? Ucitelka tiez nebude moct nic podat,namastit a pod..... ale realne tieto deti napriek tomu co opisuje su v akolke😉.....teda vacsinou
Dobry den...takze rodicovsky predlzeny mi zamietli....ao napisat odvolanie a kde snim ist osobne cinposlat postou a co do odvolania napisat dakujem
@tatiana1617 och ja idem podávať o týždeň,tak som zvedavá?prečo zamietli?
@popoluska35 papier mi este neprisiel ale kamaratka tam robi tak jej dali vediet...ale idem sa odvolat
Ahojte žienky ked mi kozna aj alergo-imunologicka napislala som správ ze nieje vhodný do kolektívu myslite ze to schvália ?
@jutka1509 ahoj no verim ti ze mas nervy.. moja je narodena v 35tt problem s plucami potom zacali oblicky 11x zapal pyelonefritida,atopicky ekzem,caste bromchitidy...navstevujeme plucne,nefrologiu,rehabilitacie,urologiu,perinatalne,imunialergologiu,kozne a aj tak zamietli aj na odvolanie a poslali to do BA na preskumanie...takze mam tiez neskutocne nervy..
@jutka1509
@tatiana1617
dievčatá nedajte sa, odvolávajte sa, a potom keď to nepomôže dajte preskúmať aj na súd... ja Keď vidím, že deti, ktoré to naozaj potrebujú to majú zamietnuté a iné mamičky, ktorých deti to fakt nepotrebujú, ale majú známosti to dostanú, tak je to na zaplakanie...
@hotelka môžem sa opýtať do koľkých dní prišlo rozhodnutie?dnes je mesiac čo som podávala a nič ešte neprišlo
@popoluska35 maju na to 3m
@solinkarka čože mne vraveli 30dní
@popoluska35 nooo ja som iba razy cakala 2m aj cosi ale oni to spetne vyplatia
@solinkarka ďakujem dúfam,že to schvália
Vieš mi aj poradiť či treba ísť aj sociálne a fo zdravotnej
Na 2x schvalili,v utorok som tam bola,aby som doniesla papier do dovery
@zdenkakarolina a na prvýkrát prečo neschválili
@popoluska35 mala som len od obvodnej,ortopedie,nefrologie,kožnej,že to nieje nič životu ohrozujuce

@desszi ta na rok by stačilo