Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?
Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...
Baby pomooc, zobrali mi predlzenu rodicovsku, vraj celiakia uz nie je dignoza, na ktoru sa da rodicovksa ziadat. Celiakiu sme mali ako hlavnu diagnozu. Mala ma 4 roky. Mate s tymto skusenost? Pisali ste odvolanie?
@dagmark123 neviem ako to je. Ale toto isté povedali aj kamoška keď si podávala dodatočne žiadosť keďže to zistili pozdejsie. Ale odvolala sa a zrazu mala nárok. A tiež sa natahovala z úradmi pol roka. Ale vraj ani alergie už neberú do úvahy. Odôvodnenie ich je: dá sa s tým žiť a je to bežná choroba ktorú máte na celý život... Akože mne už rozum zastáva.
@dagmark123 Ta mamina musí stavať na tom, prečo pred rokom schválili a keď nenastala zmena, nech sa odvolá a doloží ešte potvrdenia od lekárov... Toto odkazuje kamoška
Zeny to je uz chore.Znama nema robotu a dietatu nie je nic!!!absolutne nic.A uz jej predlzili druhy raz.videla som tu ziadost.Ma tam jednou vetou ze dieta ptedcadne narodene ,dlho pkienkovane,zla vyslovnost a adaptacia v skolke a uz druhy rok jej to schvalili.Chapete toto???a celiakiu zamietnu?
@carmenuska akože ja tiež posledné počúvam také veci že mi rozum zastáva. My sme si tiež podali keďže dcérka je predcasniatko s váhou 640g. Chodíme na neurológiu, očné pľúcne a sme často choré a to ani kolektív nenavstevujeme. Dokonca mi povedali že chodia kontroly na škôlky pri predĺženej či je dieťa v kolektíve. Pretože choré dieťa nemá čo robiť v kolektíve. Nám ledva predĺžili aj to som si myslela že nič z toho... Ale fakt keď niekto dá ešte dieťa aj do škôlky a napíše to do správy... Vrrrr
Ahojte neviete či predlžujú rodičovský aj keď malo dieťa fibrilne kŕče a prestalo dýchať ?
Ahojte,chcela som sa opytat podavala som si o PRD ale zial zamietli , dieta mi chodi k alergokogicke ta nas poslala uz aj na genetiku lebo je stale chori,dieta narodene sice v 9 mesiaci ale akutne cisarskym pre nedozivovanir dietata, maly kazdy mesiac chori na atb,najnovsie logopedicka,psychologicka. Chodime na kardio a alergologicke a ku koznej a verte mi nepredlzili nam vobev . da sa nieco stym robit ? Vdaka za popripadne odpovede
@malibu21 ako som pisala vyssie, zalezi vela od posudkov odbornikov a ako to pediatricka celkovo zhrnie + ako to posudi posudkovy lekar. Castokrat je to ozaj o stasti. Treba skusit odvolanie. Mne kazdy jeden lekar napisal do spravy, ze dieta si vyzaduje zvysenu starostlivost. Kazdemu som dopredu povedala, ze potrebujem posudok na predlzenu rodicovsku, takze tak ladili lek. spravu , ktoru som nasledne prikladala.
@malibu21 asi mala tak dobre urobeny posudok, ved sa opytaj co jej tam pediaricka napisala. Poznam dieta, ktore "len" zadrziavalo stolicu, behla s nim mama aj ku psychlogicke a pekne potiahli do 6 rokov, hned prvykrat schvalili na 2 roky a viem o predcasne narodenych, ktore potrebuju aktivne rehabilitovat, navstevuju odbornikov a neuznali.
@malibu21 Prosím vás aj ste ležali ,boli hospitalizovaní,beriete inhalacie liečbu,lieky na alergie? Pľúcny vám nenapísal že neodporucuje zaradenie do škôlky? Prípadne doložili ste papiere z nemocnice keď ste boli hospitalizovaní? Ja som tam dala asi 9 prepustacich správ a z toho 4 aktualne
@0izidora0 Nakoniec nam ho priznali, maly bol hospitalizovanoli, narodil sa predcasne s nizku hmotnostou. A ano berieme stale lieky ventolin,flexotine a Aerulus ci ako sa to vola. A kazdy mesiac sme na atb. Chodime neurologicke,psychologicke,kardiologicke a alergologicke ktora je zarovrn imunologicka.
@malibu21 Gratulujem to rada počujem. Mne prekonala mala zriedkavý syndróm nedávno, bola prevazana skoro nám zomrela. Vraj sa to stane raz za 10 rokov na celom SR Ležali sme po rôznych odd na izbe bolo asi 30 lekárov a každý lamentoval. Ja mám škôlku zakázanú. Napíšem ako sme my dopadli. Na koľko vám ju predĺžili?
@malibu21 ďakujeme ,nám pomohlo vyradenie z kolektívu ,zbierame imunitu len tak tak,zmena lekára,liekov denne odstavujem čerstvé ovocie mango,hrušky,mrkvu,pomaranče vypije mi krásne ,mesiac sa držíme a pribrala za ten čas skoro 2 kilá. Ziadne doplnky nedávam Akonáhle by išla pred operáciou sme tam kde pred. Snáď lekár posúdi spravne a objektívne. Ozvem sa
Baby oplatí sa dať odvolanie,keďže nám nepredlzili po roku rodičovský a to mala má reflux,potravinové alergie,na prach,roztoče,exem,problém z hormónmi zo štítnou žľazou,chodíme na nefrologiu,máme spreje na dýchanie ( ventolin,ecobec,gastrotus,helicid)a dr.nam to zamietla.som sklamaná,keďže z mesiaca.je 5 dní bez antibiotíka opätovne máva zápal stredného ucha a vždy jej až bubienok prepichuju.
@sara20 vraj je lepšie podať odznova lebo väčšinou si stoja za prvým rozhodnutím
@susinka1007 tak mám počkať a zas dať nanovo? A ty ako,schválili ti to?hlavne že pľúcna a zemanova má do toho tlačili,že má nárok a valovicova my to nedala,tak ma asi vyhodia z práce.nervy
@sara20 ja mám predĺženie až v auguste ale veľa mamičiek písalo že lepšie podať odzovu
@sara20 no ja by som podala odznovu
@susinka1007 tak počkám na rozhodnutie a ideme zas ešte na pľúcne,nefrologiu,gynekológiu a zabehnem aj za alergologickou.