Ako dlho ste boli na materskej?
Ako dlho ste boli na materskej ? Zmenili by ste nieco radsej dlhsie / kratsie. ?
@lilinka88
K ostatnym veciam sa vyjadrovat nebudem, skusila si sa obhajit, beriem, pre mna je to zas prekrucanie.
Je vsak velmi smutne, ze sa tu hrstka zien, vcetne teba, potrebuje obhajovat, preco popri rodicovakom pracovat a ostatne "sedia na zadku" a pri tom si tlieskas, ako to super obhajujes.
Mne je to jedno, ja nikoho nesudim, na rozdiel od tvojich ukrivdenych komentarov. "Pracujem" od kedy som nastupila do matersku, za 3r sme si vybudovali vlastnu firmu a nie som horsia mama ako ta, ktora doma pecie chleba a hra sa s detmi dookola spolocenske hry pocas celeho dna.
Narozdiel od teba vsak necitim krivdu za to, ze su inym vyplacane davky a snazila som sa poukazat na to, ze nie kazda mama ma moznost popri rodicaku pracovat.
Mne sa to v povodnej praci neoplatilo, to vsak neznamena, ze som 3r sedela na zadku alebo ze niekoho odcudzujem.
Cez ten svoj "jed" nic ine nez svoje slova nevidis, smutne 🙂🙂
Mamy nedelim na tie, co pracuju a ktore nie, co mna je do toho? Nepotrebujem si tu tlapkat po cele, v akej dobe to zijeme, ako ty. Zavidis a stavias sa proti niecomu, co je legalne. Ak mas namietky k tomu, ze niekto cosi take umoznuje, chod sa prosim stazovat kompetentnym, inak sa nemas co vyjadrovat k otcom na materskej a druhej zmluve, ked je to legalne.
Stve ta, ze niekto moze byt na pandemickom rodicovskom, brat peniaze a "nic" nerobit, zatial co ty pracujes a "platis im to", stve ta, ze otec moze mat druhu zmluvu.... Menej hnevu, viac ludskosti. Nevyhladavam takychto negativnych ludi ako si ty 🙂 preto to na dnes ukoncime a nebudeme to tahat do druheho dna.
Nech si je doma kazdy dokedy chce, ak chce mama pracovat od 1r dietata, nech pracuje. Ak jej vyhovuje 3r v domacnosti, nech. Nas do toho nic.
Kazdeho osobna vec.
🖐
@nika3136 ja som sa neskusila obhájiť, ja som tebe 3x vysvetľovala čo si nedokázala predtým s porozumením prečítať a pochopiť, pretože si trepala kraviny (čo sa týkalo mojich príspevkov).
len pre ujasnenie, ja som bola s dieťaťom doma 3 roky, k tomu som slobodná matka. Využila som samozrejme aj ja príspevky,na ktoré som mala nárok a vždy som dokázala seba aj dieťa uživiť. Mne je jedno kto je a kto nie je doma sako dlho. Nech si každý robí ako uzná za vhodné. Nie každý je typ dať dieťa do jaslí a pracovať a nie každý je typ sedieť doma a starať sa o deti a rodinu. Komu ako vyhovuje,nech si robí, je to každého vec. Ty si tu náramne vykrikovala ako sa matky nestarajú,lebo dávajú deti do jaslí alebo pestunkam 🤷
A už len čo sa týka druhej zmluvy počas materskej, až také legálne to nie je, resp sú tam výrazne ohraničenia. Je rozdiel pracovať 2 hodiny homeoffice a je rozdiel ťahať 8-12 hodín v práci. Ale rozumiem tomu,že pokiaľ sa s rôznymi odrbmi ľudí nestretávas denne, tak asi nepochopíš o čom boli moje vyjadrenia. A vôbec to nie je závisť. Ja mám úžasnú prácu, denne za ňu ďakujem a stále hovorím,že som asi jeden z mála ľudí čo ráno o 5 po 4-5 hodinovom spánku vstáva s úsmevom a teší sa do práce. Absolútne nikomu nezávidím dávky pokiaľ na ne majú nárok a dávka má hlavu a pätu. Nie je to o závisti,ale o Tom, k čomu vedieme aj naše deti. Zas len lenivosť, klamstvá a ako čo najviac odrbat systém a vytazit. Všetci nadávame na vladu ako krásnu, klamú, ale práve teraz sa ukazuje,že aj tá vláda je len zrkadlom národa
Ja som bola necelé 3 roky s prvým, 3 roky s druhou. Keby som mala tretie, tiež toľko ostanem. Ešte si viem predstaviť Skrátený úväzok pri menších deťoch na takých 5 hodín po skončení rodičovskej. Ono ja keď si predstavím ze budem muklovat do 70tky, tak mi to príde, ze sa niet kam ponáhľať od tých detí,ze v živote sa ešte narobim dosť.
@lilinka88
Napisala som, ze pokial zena cez den pracuje a otec tiez, dieta ide do jasli alebo k pestunke (babke, svokre....niekam na strazenie).
Pre mna to nie je rovnaka starostlivost, ked si s dietatom doma 3 hodiny vecer ako ked si s nim cely den, ale su aj matky na homeoffice atd....o tom som nerozpravala a ani sa k tomu nebudem vracat. Tvoje krivdy tu uz riesit nemusime, je to tvoja osobna vec, ze sa s tym nevies zmierit a nestotoznujes. Hlavou mur neprerazis, ries si svoje deti a svoju rodinu, inak budes takato nestastna. Hadam si nemyslis, ze prehovoris do duse kazdemu a ze sa z teba stane spasitelka. Temy, ktore otvaras nemaju nic spolocne a tym, ci zena pocas rodicovskej pracuje, alebo nie, toto su uz problemy z dlhodobeho hladiska co sa tyka dlhodobej nezamestnanosti, ano, bohuzial, teraz maju narok na peniaze "zadarmo", ale toto ani nema cenu riesit, ty sa rozculujes, oni by sa ti vysmiali do tvare. Naco sa tym vobec zapodievat. Maj sa pekne

@nika3136 dievča zlate, ty si fakt mimo.precitaj si ešte raz moje príspevky, zamysli sa nad nimi a potom tu vykrikuj kto si má čo doštudovať.
Od prvého príspevku píšem hlavne o pandemickom rodičovskom. V príspevku na ktorý reagujes som pandemicku ocr spomenula len v súvislosti s prázdninami, následne s písala o pandemickom rodičaku. Predstav si, som natoľko inteligentná,že viem aký je medzi nimi rozdiel.
A veta " čo sa týka otca na materskej - ak by na ňu nešiel, žena by bez príjmu nebola, má predsa nárok na rodičak" znamená,že žena má nárok na rodičak, pokiaľ muž pracuje, čiže by nešiel na materskú. To bolo na margo toho,že ak je muž na materskej, žena chudá ostane bez príjmu, ešte si aj platí zdravotku. Nikto ho nenúti ísť na tú materskú. Pokiaľ na nej je, má sa starať o dieťa. Čo sa týka zákona o sociálnom poistení, ako čo definuje, môžeš ma z neho aj vyskúšať, ovládam ho vcelku dobre. A čo sa týka toho,že žena si platí počas otcovej materskej odvody do zdravotnej poisťovne - väčšina mužov využije materskú buď počas obdobia,kedy je žena na dávke v nezamestnanosti, ďalšej materskej alebo majú ešte staršie dieťa a žena sa prihlási ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov, čiže minimum žien si v prípade otca na materskej platí odvody. A čo sa týka nejakého odsudzovania, ozaj tu len ty ideš proti všetkým ostatným a vyznieva to tak,že žena má min do 3 rokov dieťaťa sedieť doma na zadku inak je asi zlá matka. Na žiaden súboj ma prosím ťa radšej nevyzyvaj, lebo jediný kto tu nedokáže čítať s porozumením,ale iba útočí ako osa a chrlí jed a síru všade okolo, si ty 😉