icon

Ako je to s hlásením toho, kto opatruje deti od 3. rokov?

adulka5310
1. jan 2014

ahojte niekde som čítala,že od 1.1.2014 maminky,ktoré majú deti staršie ako 3 roky a nenavštevujú Mš vraj treba na UPSVAR nahlásiť kto dieťa opatruje lebo inač nedostane RP,čo je na tom pravda?Ja ho do škôlky nemôžem dať,lebo nám to dr. nedovolí pre jeho zdravie.......... ☹

Strana
z2
daniella224
30. jan 2014

@nata76 ja som sa bola na urade pytat to nahlasovanie plati pre vsetky deticky ktore budu mat 3 roky od 1.2.2014 cize mala by si aj ty nahlasit a je jedno ci chodi do skolky alebo nie....aj podla mna je to nezmysel ale radsej chod ako ti maju potom na nejake pridavky siahnut...vies ze tu sa slusny clovek v tomto state pravdy nedovola....my vzdy nato najviac doplatime....

mandragora22
30. jan 2014

vraj chcu zabranit tyraniu deti... to znamena, ze deti, ktore uz 3 roky mali, alebo uplne male babatka, kde matky su na materskej, mozu byt tyrane? ved to je cele na hlavu. tak my, pracujuci rodicia sme podozrivi z tyrania deti a preto ich musime nahlasovat? a tmavi spolu"obcania" z osad alebo kadejaki socialne neprisposobivi "rodicia", ktori sedia cele dni doma s poharikom v ruke, ti su v pohode? hej, a este navyse dostanu od statu aj rozne davky v hmotnej nudzi z nasich dani... presne ako pisete, zeny, toto je prenasledovanie hodne byvaleho rezimu, uz len cakam, kedy nam zavru hranice, znemoznia internet, vypnu telku, zcenzuruju tlac na dvojo novin a budeme tam, kde sme boli... 😝 😝 😝 😝 😝

rainee
31. jan 2014

Som s dcerou na predlzenej RD ale chodi priebezne do skolky na pol dna, by ma zaujimalo co v takom pripade. Cele je to jeden chaos.

adelusha
31. jan 2014

Praveze nahlasovat treba aj deti ktore chodia do MS, to je uplna sprostost, vacsina MS je statna, stat im prideluje peniaze na deti a nevie si akoze zistit ktore deti tam chodia??? Ved kazdy rok do 15. Septembra nahlasuju triedni ucitelia vedeniu skoly a vedenie potom uradom kolko a ktorych ziakov nastupilo do skoly a v skolkach to urcite plati tiez. A co deti do troch rokov, ktorych mamicky nastupia z rodicovskej skor do prace, tie su statu ukradnute?

zozo111
3. feb 2014

Ahojte, my sme syna este nenahlasili! Má 5,5 roka a chodi do skolky, takze musim dnes poslat nejake tlacivo, ze chodi do skolky? Ked ho necham buduci tyzden doma, lebo mam dovolenku, tak to tiez musim nahlasit? ako?

hanelka1
3. feb 2014

No mna by zaujimalo, ci mam nahlasovat ,ak od statu nepoberam ziadny rodicovsky ani iny prispevok ani rodinne pridavky, nakolko ich poberame zo zahranicia, k tomu som sa zial nikde nedopatrala.aku sankciu mi daju ak nenahlasim? to je cele scestne, cely zakon. zase niekto od zeleneho stola sa vyziva alebo si robi doktorat na takejto kravine.

danculik
4. feb 2014

A to mam nahlasit aj svoju 6 rocnu dcerku?...chodi uz do 1-triedy🙂 lebo som z toho jelen...

eta
24. feb 2014

nahlasovať treba len deti, ktoré po 1. 2. 2014 dovŕšili vek troch rokov a netreba ak mamičky, ktoré sú s jedným dieťaťom na MD/RD a súčasne počas nej ďalšie dieťa v starostlivosti dovŕši vek troch rokov.
http://www.upsvar.sk/pb/odbor-socialnych-veci-a...

skipi18
24. nov 2016

ahojte baby, môj chlapec chodí do škôlky už od 09/2016 a nebola som na úrade, ale 3 roky dovrši tento mesiac t.j. 11/2016 , mala som už ísť na úrad v septembri? idem zajtra....je to ok? nebudú mi brať tých 23 eur /príspevok/,vdaka za odpovede

Strana
z2