Ako je to s odstupným pri výpovedi počas rodičovskej?

pimpulienka
10. dec 2012

Dlhšiu dobu som aj poodhlasovaná od majitelky zo SP a ZP no vypoved nie je mnou ešte podpisana. Ako je to s odstupnym? Mam naň pravo? Ešte pol roka som doma s dcerkou. Pisala som jej mail, nech mi ju pošle doporučene a dalej čo?

ootaznik
10. dec 2012

vypoved pocas RD ti dat nemoze, moze s tebou ukoncit PP len dohodou, s ktorou musia suhlasit obe strany. ja som tak koncila v X, pricom RD mi este stale trva. odstupne mi dala formou odmeny vo vyske, aka by mi prinalezala, keby som normalne dostala vypoved. SP, ZP za teba plati stat, ak sa dohodnete na ukonceni PP dohodou, tak potom sa musis ist ty prihlasit do SP

aha1
10. dec 2012

Poodhlasovaná si kôli tomu že si RD je to vlastne iba prerušenie poistenia lebo počas tejto doby za teba odvádza poistné štát.
Čiže na teba sa bude vzťahovať odstupné podľa nového ZP takže :
trvanie PP výpovedná doba v mesiacoch odstupné v mesiacoch
menej ako 1 rok ...............................................1..........................................................0
najmenej 1 rok a menej ako 2 roky...................2..........................................................0
najmenej 2 roky menej ako 5 rokov..................2..................................................najmenej 1 mes. zár.
najmenej 5 rokov menej ako 10 rokov..............3..................................................najmenej 2 mes. zár.
najmenej 10 rokov menej sko 20 rokov............3..................................................najmenej 3 mes. zár.
viac ako 20 rokov..............................................3..................................................najmenej 4 mes. zár.

sisaha
10. dec 2012

a dalej nepodpises...preco by si mala? na ziadnu dohodu nepristup..

anezur
10. jan 2013

ahojte, prosim vas o radu, ci sa v dohode o rozviazani pp (pp trval 5,5 roka) moze dohodnut aj 4 mesacne odstupne alebo je pocet mesiacov limitovany zakonom. dakujem.

olifcek
10. jan 2013

@ootaznik jasne, ze moze dostat vypoved,,,, z nadbytocnosti, ci optimalizacie prac. miesta. precitaj si §63 a.) 1. a 2. bod, a b.)

@anezur no, zakon ustanovuje, co a ako. vid info od @aha1, ale dohodnut sa ovsem mozete, zalezi na zamestnavatelovi... v tom pripade to ale bude ukoncenie §60 a peniaze Ti daju ako odmenu. ale to uz ozaj zamestnavatel musi chciet. drzim palce... navrhni im to a uvidis.