Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@mrauco no mne pre istotu nepovedali nič...inak to ti ta podpora prisla v dako divnom datume, presne na konci mesiaca, však podpora je vyplacana skor nie??? Viem že spätne za mesiac, ale 31. je neskoro nie??
@matejko0780 vobec neviem
@zalka uz mam rozhodnutie, dali mi to od 3.4. az... asi kvoli datumu zaevidovania na urad,to bolo neskor☹asi 7.4. .. inac si to neviem vysvetlit, ale uznali mi narok na 50% denneho VZ 51,6822, takze maximalka je. 😀 😀 😀
Velke dakujem za Tvoju pomoc a dobre rady.🙂
a velkde dakujem za trpezlivost a pomoc aj @evita68 a @mima595
je super, ze cudzi ludia takto pomozu, ked vlastny radsej takuto "vec "zamlci
@mrauco hm.. to asi kvôli tomu máš od 3.4. lebo si nešla hned po skončení PP na UP .. tam je len 7 dnová lehota , ak ju prešvihneš ( ty si prešvihla ) tak ťa zaevidujú s dátumom kedy prídeš na UP ... nezabudni si doplatiť odvody do ZP od skončenia PP do prihlásenia sa na UP .. bude to pár eur ...
to som si nahlasila,ze sa staram o dieta do 6. rokov,takze toto mam vykryte.
ved uz dalsie mesiace to bude lepsie s tou sumou...🙂 a dakujem... tak ono pre tych par eur som aspon dlhsie bola s malym u babky, predsa len lepsie ako hned letiet cez celu republiku na otocku ☹ je to pekna suma, tkau by som nezarobila 🙂))
vdaka
aspon nieco, uz ked som sa o toto ukratila 🙂
Dobrý den, nárokovala som si na podporu v nezamestnanosti a zaevidovala som sa na úp, zo soc. poisťovne mi však neprišlo žiadné rozhodnutie ohladom podpory, podávala som 30.4(kedy som dostala rozhodnutie z ú.p že ma evidujú ako nezamestnanú) a stále nič, podla všetkého by som mala mať nárok na podporu ( po rade s evitou a ostatnými kočkami),...ale stále nič a zdá sa mi to už dlhoo
@fiffinkaa ja som tak mala dlhy cas cakania na PNku.. hlavne konce mesiacov socialka akoby nezvladala, marodit som zacala na konci marca a az na konci maja mi prislo rozhodnutie.. peniaze na ucet mi prisli skor ako papier.. ked som si zavolala, boli ochotni a uistili ma, ze je vsetko v poriadku, len proste nestihaju.. drzim palce
@fiffinkaa ahoj, zavolaj si tam ....a spýtaj sa ...mne skončil rodičovský 23.4. a papiere z up a zamestnania som niesla do socialky 13.mája....no ja tiež čakám , snad čoskoro dorazia, ale už by som mala dostať podporu tiež za mesiac maj,...tak snad to stihnu vybaviť.... ☹
Ahojte dievcata,mohla by som vas tiez poprosit o pomoc? 😉 v juli mi bude koncit rodicovsky prispevok d prace sa nechystam kedze som zistila ze cakame babatko a budem odzaciatku vypisana od lekara ako rizikova gravidita. Len ide o to ze pred prvou materskou som nepracovala, bola som student na VS a neviem akych davok sa mozem dozadovat..dakujeeem
@ppppp do porodu nemas narok na ziadne davky... budes poberat len rodinne pridavky na dietatko co mas to je cca 21 EUR mesacne... po porode budes poberat znovu RP plus pridavky na obe deti, a mas narok jednorzovo na porodne ...
do obdobia porodu sa mozes na zdravotnej a socialnej poistovni nahlasit ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov ale dieta nemozes dat do skolky na viac ako 4 hodiny...
@maznacik007 dakujem za odpoved i ked musim povedat ze si ma nepotesila.. to ozaj nemam na nic narok len na pridavok na dieta? keby som neni na riizikovom ale aj takto? dakujem 🙂
@ppppp na nemocenske narok nemas, nesplnas podmienky detto na materske, ani na podporu kedze si nepracovala...
jedine na davku v hmotnej nudzi ale teda pokial mas manzela a zaraba aspon cosi tak tam ti narok nevznika... skoda ze si si to nenaplanovala mohla si platit DNP aj ked teraz sa to uz tolko neoplati ako predtym ... ale ak si uz tehotna je neskoro nieco take riesit..
nezalezi ci budes vypisana to je uplne zbytocne ... z pohladu davok
@maznacik007 dakujem ti pekne aj som tak predpokladala ale predsa som len dufala ze snad cosi by sa dalo.. uz to je teraz jedno hlavne nech vsetko dobre dopadne s babatkom..
a este sa spytam po skonceni RP sa musim nahlasit na urad prace hej? dakujem za tvoj cas si mila, lebo toto ozaj nie je moj parket
@ppppp nie staci ked pojdes na svoju ZP a tam sa prihlasis ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov... aj na socialku sa to myslim ohlasuje ale to nie som si ista...
a po porode si vybavis RP...
nech je vsetko ok .... drzte sa ..
@maznacik007 aj napriek tomu ze by maly isiel v septembri do skolky?
@zalka a PN je pocitana z platu? musim nieco vymysliet..najradsej by som isla do praca kedze mi maly bude nastupovat do skolky len zase sa obavam ci mi to lekar vzhladom na predchadzajuce komplikacie dovoli a na druhej strane ne viem kto zamestna tehotnu.. dakujem vam dievcata za rady a vas cas
@zalka ahoj neviem ci si pamatas asi pred mesiacom sa ta pytala na rady ohladom max podpory. Mam na teba este jednu otazocku. Pytala som sa v praci ohladom vypode dohodou ze by nemal byt problem,ze DV mi preplatia 27.7.13 (sobota)my konci RD lenze okolo 22 ideme na dovolenku a vratime sa 4.8.13 mozem dat vypoved dohodou napriklad 19.7 ku dnu 29.7. s cerpanim DV 29.7 a zahlasit sa na urade 5.8.13 som este stale 7dnovej lehote? nie? a este som tu citala ze si radila jednej babe ze ak jej konci RD v sobotu tak treba cerpat dva dni DV? tak teda ci mam potom radsej cerpat PO a UT alebo staci len ten PO. Dakujem velmi pekne za odpoved 🙂

@matejko0780 ja som to dala vypnit tak, ako mi to poradila zalka :zalka , tj. 126,77 eur, lebo som odpracovala len jeden den. A rodicak mi koncil 19.3., ale na UPSVAR som sla az 1.4., kedze som bola mimo trv. bydliska..., a dost dlho cakam na to ich rozhodnutie...☹(( keby ze nedostanem nieco z roboty, tak mozem zit akurat z lasky k Sovietskemu zvazu☹( Sak si crnkni.. a co ti hovorili, ze kao dlho budes cakat?