Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
zalka, vcera som ti pisala moj problem. dnes ma nastrasila jedna mzdarka ze vraj si nieje ista ci mam narok na podporu, ked som medzi dvomi rodicovskymi menila zamestnavatela a odrobila u neho iba 13 dni. vraj po materskej, keed prejdem na RD sa za mna uz neplati poistenie v nezamestnanosti, a potom tam nebude tych 730 dni. prosim o pomoc
prepac, ale nevyznam sa. chcem tu vypoved rychlo riesit, lebo dcerka mi uz nastupila do MS a ja som stale na predlzenej RD. dufam ze nebude problem za tych par dni.
dakujeeem
@zalka zalka ešte mám predsa otázku. Som na RD, môj syn má 25.10.13 3 roky -t.j.piatok(pokiaľ sa nemýlim tak 25.10 mi skončí RD). Ak chcem čerpať 1 deň dovolenky a ostatnú si dať preplatiť, tú dovolenku budem čerpať iba 26.10. t.j.sobota alebo musím ju čerpať 3 dni až do pondelka. Alebo ju stačí čerpať až v pondelok 28.10. a potom dať výpoveď. Veľmi ma pomýlil ten víkend.
uz som pisala vyssie svoju situaciu. mojmu zamestnavatelovi robi mzdy externa mzdarka. rano som jej volala a povedala mi ze mi vznikol narok na nejaku dovolenku pocas MD, ale nechcela mi povedat kolko. vraj to musi prejst so zamestnavatelom. nechapem preco mi to nechce povedat.
chcem sa opytat, ci mozem predlzenu rodicovsku ukoncit v pondelok (nechcem to riesit cez vikend), v utorok nastupit do prace a cerpat dovolenku a aj hned v utorok ukoncit PP. zvysok dovolenky si dam preplatit. moze to byt takto?
a este: nemusim zamestnavatelovi pisomne oznamit, ze koncim predlzenu MD? ani v marci ked mi koncila RD som nic nepodpisovala, ze ostavam doma. dakujeeem krasne za odpoved.
tak nakoniec som to poriesila teraz. vcera koniec RD, dnes dovolenka a koniec PP dohodou podla § 60. drzim v ruke vyplatnu pasku za september. odprac.dni 0, cerp. dov. 1, zost.dovolenka 0. hruby prijem 53,00 eur. vytlacili mi uz aj potvrd.zam.na ucely naroku na davku v nezam. v tab.prehlad VZ mam za rok 2011 - 0e, 2012 - 0e, 2013 sept. - 53eur. nikde v tomto potvrdeni sa nepise o tom, za kolko dni bola tato suma. okrem toho na vyplatnej paske mi nenapisali zvysnu preplatenu dovolenku, lebo aj z tej by sa vraj museli platit odvody.
PROSIM O RADU...
@zalka , chcem sa opytat, kamaratke konci RD 16.10.(deň narodenia dietata).
Ja som tiez vyuzila vyssiu podporu, tak som jej poradila to iste.
Bola sa pytat v praci, ci ju zoberu, a povedali jej, ze jej daju vystup 17.10., vo velkom prepustaju.
No a teda 16.10. bude mat ukoncenie RD, a 17.10 jej daju vypoved. Dostane odstupne, nejaku preplatenu dovolenku.
Ale uctovnicka jej razne povedala, ze 17.10. jej da ukoncenie, a nebude ten den pracovat, ani cerpat dovolenku.
Zakladom je teda nemat v jeden den ukoncenie RD a PP, takze by to malo byt ok? Moc tomu nerozumiem, ako jej ten jeden den da na vyplatnu pasku, ked ho neodpracuje ani nebude dovolenku brat.
Bude to dobre?
@biri1 dostaneš maximum .. neboj sa ... na potvrdení neni počet dní ... tie má SP v registri ..
@liliana363 no účtovníčka jej ako vykáže ten den? je to hlúposť lebo ak jej nechce dať čerpať dovolenku tak jej musí s jej súhlasom ukončiť PP presne 16.10. a to by na mieste kamarátky som nepodpísala. A 17.10 nastúpi do zamestnania tento den musí bud odpracovať alebo čerpať dovolenku , lebo výpoved sa dáva po šichte ... to si asi účtovníčka neuvedomila ...takže kamarátka nech si vypíše dovolenkový lístok na 17.10.
naozaj? staci naozaj taka smiesna suma na vyplate, na maximum? budem prestastna ak to vyjde.
Dakujeeem
zalka ďakujem.
dakujem zalka
@zalka ahoj, pozeram ze tu radis kockam, tak sa na teba obratim aj ja ak mozem.
nemala som este cas si to tu precitat, ale pomaly zacnem.
od 1/2008 som bola PN, 8/2008 som bola MD, potom RD
8/2010 opat MD a RD
po RD dostavam vypoved z organizacnych.
moja otazka je:
lepsie je nechat si dovolenku preplatit alebo vycerpat kvoli podpore?
kedy dostanem vyssiu podporu?
a kolko dovolenky mi za tie roky ostalo co som doma?
dakujem ti velmi pekne za radu
Ahoj zalka,aj ja by som sa chcela spýtať,ak môžem.Od 4/2010 som bola na PN,od 31.8.2010 na MD a do 31.8.2013 na RD.Ak by som teraz dala výpoveď(kvôli dochádzaniu a úplne inému prac.zaradeniu ako som mala pred nástupom na MD),ako by to bolo s mojou podporou?Z čoho by sa počítala?Odpracovala som len jeden deň,pretože mi dieťa v škôlke hneď ochorelo a nemala som ho kam dať,tak som musela ísť na OČR.Ďakujem.
@nanaj áno platí to aj v takom prípade...
@loksik a výpoved si dala dohodou? alebo výpovedná lehota... a tvoja podpora sa bude počítať z príjmu čo si dosiahla po RD ... a za rok 2011 ti vznikol nárok na dovolenku len neviem na koľko ... lebo si nenapísala skončenie MD v roku 2011 teda kedy si nastúpila na RD. ... takže ak ti preplatia aj tú dovolenku a skončila si dohodou tak by bola možnosť mať max. podporu.
Ďakujem zalka,výpoveď som ešte nedala,len o nej rozmýšľam.Nevyhovuje mi dochádzanie kvôli dieťaťu a po RD ma zaradili na úplne iné miesto,než som mala pred nástupom na MD a tam zarobím maximálne minimálnu mzdu.Na rodičovskú dovolenku som nastúpila od marca 2011.Tak by bola pre mňa asi najlepšia výpoveď dohodou,že?A tá možnosť max.podpory,to sa ako počíta?Nemám s tým žiadne skúsenosti,zatiaľ som bola vždy zamestnaná.Ďakujem pekne.
Ďakujem pekne.

@zalka zalka, platí to aj vtedy keď mám na zmluve minimálnu mzdu 337 €?