Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@matkamirko rado sa stalo, a budeš mať nárok na podporu? si stále zamestnanec? chceš čerpať dovolenku? si dohodnutá zo zamestnávateľom? alebo ti PP skončil skôr?
@matkamirko tak to hej ... škoda že nebol ústretovejší ...
@matkamirko tak toto neviem povedať, skús volať na UP a pýtaj sa priamo tam ... abo to riskni a chod zajtra na UP sama
@matkamirko rado sa stalo
@zalka ahoj zalka, ja som ti pisala na str. 201,202 este 4.okt., vtedy si mi velmi dobre poradila, za co ti dakujem, ale mam znovu problem ...asi ti to znovu rozpisem, ak by si si na mna nasla trosku casu ... ☹ (ak by si mala malo inf. tak na strane 201 a 202 - 4. okt.),som na RD, 9.12. ma syn 3 roky, pred MD som bola zamest. 13 rokov , u zamest. som musela dat vypoved dohodou (nevyhovoval mi prac. cas) k 11.12., cize cerpam 2 dni dov. a zvysnych 39 dni dovol. som si dala preplatit(ako si mi poradila, aby som aspon ziskala max. podporu 🙂 ,za co ti dakujem), zamestnavatel dohodu schvalil k tomu 11.12.,to by bolo vsetko OK, ale mne sa naskytla prilezitost pracovat u noveho zamest., co som vyuzila, lebo mi vyhovoval prac. cas, tak som nastupila do prace 25.11., ale nevyzera to tam dobre, pravdepodobne zajtra skoncim, dovody tu nebudem rozoberat...a stale som este na RD. A teraz podstatna otazka..pokazila som si teraz vysku tej max. podpory, ked som sa na tyzden zamestnala ?ak ano nevies o kolko,prosim?teraz mam nastup. plat iba 430 Eur hrubeho, nic moc, ja viem,ale bola som rada aj tomu, ale bohuzial to nevyslo ☹ budes taka dobra a poradis mi este ohladom tohoto?dakujem pekne
zalka ten datum do prace je 25.10., prepac ten preklep...
@zalka ďakujem ... Teraz čítam tie ďalšie príspevky.. Je možné žiadať podporu skôr ako skončí rd? Lebo keď mi vlasne rd skončí v polke mesiaca, tak o jednu podporu prídem, či sa to posunie o mesiac? A Ešte mám ďalšiu mimo otázku, nestihne to vláda zrušiť do konca roka? A najlepši ťah ako sa zo zamestnávateľom dohodnúť, aby som mohla ukončiť pp dohodou, zaplatil odstupné, dovolenku? A ako si mám vyrátať koľko mám dni dovolenky? Vo februári budem mat 30r..
Prvé dieťa mi preplatil dovolenku, takze len za druhé dieťa -md od apríla do októbra.. Dakujem 🙂
@zuuzii áno je to možné , a podpora neprepadne len sa posunie jej vyplácanie .. preto hovorím ked tak RP prepísať na partnera k 1.vému v mesiaci ...
A ako si vyrátaš na kolko dní dovolenky máš nárok ... porátaj pracovné dni a sviatky pripadajúce na pracovné dni čo si bola v tom roku na RD ...t eda od 1.1. do nástupu na MD, a od skončenia MD do 31.12. ten istý rok ...
za prvých 100 prac.dní a sviatkov pripadajúcich na prac. dni na RD sa kráti dovolenka o 1/12tinu , a za každých dalších 21 prac. dní sa kráti dovolenka o dalších 1/12tin
@zalka ahoj zalka, takze este raz si to utvrdim, ak ti to nevadi, prosim 😒 9.12. ma syn 3 roky, som stale na RD, vypoved od zamest. mam schvalenu dohodou ku dnu 11.12., cize cerpam 2 dni dovolenky a zvysnych 39 dni mi preplati.Dna 24.10 a 25.10. som sa zamestnala u noveho zamestnavatela-bohuzial nie uspesne(podarilo sa mi to znizit, len na 2 dni trvania prac. pomeru, plat v hrubom som mala 430 ☹ , dala som toho 25.vypoved a stale som na RD.Mozes mi teda povedat, aka bude ta vyska podpory po RD, dufam ze som to teda nepokazila tym novym prac. pomerom ale su to len 2 dni, tak dufam, ze nie.. ☹ , dufam ze budes mat pre mna dobru odpoved, po vsetkych tych mojich problemoch...velmi pekne Ti dakujem, ak si najdes trochu casu na moju odpoved...pekny den
ahojte,aj ja by som poprosila o radu. Som slobosna mamicka a vo februari mi komci RD? Pred otehotnenim som rok pracovala v Uk a tesne pred nastupom na MD som bola zamestnana a pracovny pomer mi skoncil pri nastupe na Rd
Dakujem velmi pekne