Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@martuska75 držím palec ja hladám od januára robotu .. ale som z východu.
Baby viete mi prosím poradiť, či mám nárok na podporu po skončení RD, ak bol počas nej ukončený pracovný pomer? ďakujem
ahojte, poradite mi niekto skuseny? @zalka alebo niekto iny?? Isla som podla odporucania soc.poist. aj tu na MK 😀 a po ukonceni RD som "akoze" cerpala 2dni dovolenky. ten druhy den som skoncila PP dohodou. Mam uz aj vystupne papiere- za november (tie 2novembrove dni) uviedli VZ 393,-eur,je to ok na dosiahnutie max.podpory? (predosle roky su sama 0,kedze som bola plynulo na 2materskych a rodicovskych) Uz som tolko toho studovala a preratavala,az mam z toho hrozny gulas. Dufam,ze som spravila vsetko spravne.
@martuska75 ale nie je to v pohode ... ak hrubá mzda za pondelok bude 131 eur tak sa to rozráta na dva dni a stále bude dostatočný VZ .. pre max. podporu...
@zalka no,ak mam pravdu povedat,este stale neviem co so mnou bude a ani netusim,kolko dovolenky vlastne mam,kedze zatial sa mi z firmy nikto neozval 😒
viem len,ze staru som si vycerpala pred odchodom na MD a mala by som mat este narok na tu,co som bola na MD...inak,neviem,je rozdiel ked som pracovala rok pred nastupom na MD len na polovicny uvazok?/mala som podpisanu zmenu k prac.zmluve,kedze som poziadala o skrateny uvazok/
@zalka dakujem pekne za informaciu,uz som z toho nestastna,lebo stale neviem,co so mnou vlastne bude,kedze sa mi nikto z firmy nevyjadril/mame noveho majitela asi mesiac/,ale veduca vravela,ze uz dalsiu silu nepotrebuju,takze mam pocitat s vypovedou....
este sa spytam,mame este jednu prevadzku,kde nedavno zamestnali jednu pani,ta bude v skusobnej dobe,tak ma napadlo,ci nebudu spekulovat a ci ma nepresunu na jej miesto...ale tam sa robia 12ky,ja som robila len na 4 hodky...ak odmietnem,mozu ma prepustit bez naroku na odstupne?
@zalka posielala som im oznamenie o ukonceni RD,na to ani nereagovali,minuly tyzden som volala personalistke,vraj tam maju strasny bordel,aby som jej to oznamenie poslala mailom..hned som pisala mail na ktory nikto nereagoval..pytala som sa kolko mam este dovolenky,nikto nic...bez odpovede...firma sidli inde,maju viac pobociek po slovensku,,prave tento mesiac sa opat menia majitelia/asi 3krat pocas mojej RD/...neviem co viac mozem urobit...jedine cislo mam na pani z personalneho 😖
ak mozem este otazocku,otec dosiahol dochodkovy vek v juni,dohodol sa so zamestnavatelom,ze este odrobi do konca roka a konci...nieco som citala o odchodnom vo vyske mesacneho platu,nevies mi prosim poradit,ci ma nan narok aj on?Dakujem krasne za rady a tvoj cas

@zalka no dúfam že sa podarí vybaviť 😉 Robím od 98 roku a zatial som nezamestnaná nikdy nebola. A pevne verím že ani dlho nebudem. Len s 2 deťmi je to samozrejme o dosť ťažšie presvedčiť. Ako má baba malé dieťa ako by mala lepru. Pritom pri staršej som nemala ani deň očr-ky alebo tak. Ale tak bude odstupne a na začiatok nejaká podpora tak môžem hľadať. 🙂