icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

martuska75
15. nov 2013

@zalka no dúfam že sa podarí vybaviť 😉 Robím od 98 roku a zatial som nezamestnaná nikdy nebola. A pevne verím že ani dlho nebudem. Len s 2 deťmi je to samozrejme o dosť ťažšie presvedčiť. Ako má baba malé dieťa ako by mala lepru. Pritom pri staršej som nemala ani deň očr-ky alebo tak. Ale tak bude odstupne a na začiatok nejaká podpora tak môžem hľadať. 🙂

zalka
15. nov 2013

@martuska75 držím palec ja hladám od januára robotu .. ale som z východu.

papty
15. nov 2013

Baby viete mi prosím poradiť, či mám nárok na podporu po skončení RD, ak bol počas nej ukončený pracovný pomer? ďakujem

zalka
15. nov 2013

@papty kedy ti skončil PP?

danka79
15. nov 2013

ahojte, poradite mi niekto skuseny? @zalka alebo niekto iny?? Isla som podla odporucania soc.poist. aj tu na MK 😀 a po ukonceni RD som "akoze" cerpala 2dni dovolenky. ten druhy den som skoncila PP dohodou. Mam uz aj vystupne papiere- za november (tie 2novembrove dni) uviedli VZ 393,-eur,je to ok na dosiahnutie max.podpory? (predosle roky su sama 0,kedze som bola plynulo na 2materskych a rodicovskych) Uz som tolko toho studovala a preratavala,az mam z toho hrozny gulas. Dufam,ze som spravila vsetko spravne.

zalka
15. nov 2013

@danka79 RD ti skončila v sobotu že? ... lebo VZ 393 eur je za 3 dni ... a ked si čerpala dva dni dovolenku tak mi vychádza, že si zrejme v sobotu končila RD. A je to dobre bude max. podpora.

danka79
15. nov 2013

@zalka, si profik..presne tak, v sobotu. vdaka za potvrdenie.

zalka
15. nov 2013

@danka79 rado sa stalo

papty
15. nov 2013

@zalka PP mi skončil k 31.12.2011

zalka
15. nov 2013

@papty už nárok na podporu nemáš, nárok na podporu by si mala ak by si sa zaevidovala na UP do 30.12.2012

papty
15. nov 2013

@zalka o.k. ďakujem pekne. Mne konči RP až 30.3.2013, ak by som si nenašla prácu potom zrejme treba ísť na UP, však? (i keď bez podpory) a určite aj do soc. poisťovne?

zalka
15. nov 2013

@papty áno presne tak, bud sa zaeviduješ na UP .. alebo sa nahlásiš všade ako rodič starajúci sa o dieťa do 6 rokov , a bude za teba štát platiť odvody do ZP a SP do veku 6 rokov dieťaťa alebo pokiaľ si nenájdeš prácu, ale nesmie byť dieťa v škôlke v tom čase.

papty
15. nov 2013

@zalka ďakujem veľmi pekne za poradenie 🙂 Pekný deň 😉

zalka
15. nov 2013

@papty rado sa stalo ...

martuska75
15. nov 2013

@danka79
@zalka prečo babe treba čerpať 2 dni dovolenky ked mi končí rodičovská v sobotu??? Nestačí jeden? lebo mne to tiež tak vychádza. 21.12 je v sobotu a dohodla som sa že podpíšeme výpoved v pondelok . Teda jeden deň dovolenka + výpoved v ten istý deň. Nie je to dobre? Nech to nepokašlem.

zalka
15. nov 2013

@martuska75 ale nie je to v pohode ... ak hrubá mzda za pondelok bude 131 eur tak sa to rozráta na dva dni a stále bude dostatočný VZ .. pre max. podporu...

simisi
17. nov 2013

@zalka ahoj,prosim ta,ak ma dcerka 3 roky 27.11/streda/,mam ukoncit PP 29.11 alebo mozem kludne posledneho?Ak by som cerpala dovolenku stvrtok,piatok,posledneho je nedela...

zalka
18. nov 2013

@simisi hm... máš dosť dní dovolenky na preplatenie? budeš mať do konca mesiaca výplatu cca 220 eur? ak áno tak ukonči PP v nedelu, ak nie ukonči PP vo štvrtok.

simisi
18. nov 2013

@zalka no,ak mam pravdu povedat,este stale neviem co so mnou bude a ani netusim,kolko dovolenky vlastne mam,kedze zatial sa mi z firmy nikto neozval 😒
viem len,ze staru som si vycerpala pred odchodom na MD a mala by som mat este narok na tu,co som bola na MD...inak,neviem,je rozdiel ked som pracovala rok pred nastupom na MD len na polovicny uvazok?/mala som podpisanu zmenu k prac.zmluve,kedze som poziadala o skrateny uvazok/

zalka
18. nov 2013

@simisi no tak z toho pol úväzku ti budú preplácať dovolenku asi by som pre istotu čerpala len 1 den a hned skončila v ten den PP aby bola max. podpora. Lebo potom nemusí výjsť.

simisi
18. nov 2013

@zalka dakujem pekne za informaciu,uz som z toho nestastna,lebo stale neviem,co so mnou vlastne bude,kedze sa mi nikto z firmy nevyjadril/mame noveho majitela asi mesiac/,ale veduca vravela,ze uz dalsiu silu nepotrebuju,takze mam pocitat s vypovedou....
este sa spytam,mame este jednu prevadzku,kde nedavno zamestnali jednu pani,ta bude v skusobnej dobe,tak ma napadlo,ci nebudu spekulovat a ci ma nepresunu na jej miesto...ale tam sa robia 12ky,ja som robila len na 4 hodky...ak odmietnem,mozu ma prepustit bez naroku na odstupne?

zalka
18. nov 2013

@simisi nie nemôžu

simisi
18. nov 2013

@zalka dakujem pekne,dufam,ze to vsetko dobre dopadne,teraz ma hneva ta neistota,kedze stale neviem co bude ☹

zalka
18. nov 2013

@simisi tak ich oslov nečakaj na posledný den ... chod do firmy a pýtaj sa ... dohaduj

simisi
18. nov 2013

@zalka posielala som im oznamenie o ukonceni RD,na to ani nereagovali,minuly tyzden som volala personalistke,vraj tam maju strasny bordel,aby som jej to oznamenie poslala mailom..hned som pisala mail na ktory nikto nereagoval..pytala som sa kolko mam este dovolenky,nikto nic...bez odpovede...firma sidli inde,maju viac pobociek po slovensku,,prave tento mesiac sa opat menia majitelia/asi 3krat pocas mojej RD/...neviem co viac mozem urobit...jedine cislo mam na pani z personalneho 😖
ak mozem este otazocku,otec dosiahol dochodkovy vek v juni,dohodol sa so zamestnavatelom,ze este odrobi do konca roka a konci...nieco som citala o odchodnom vo vyske mesacneho platu,nevies mi prosim poradit,ci ma nan narok aj on?Dakujem krasne za rady a tvoj cas

zalka
18. nov 2013

@simisi áno má nárok na odchodné pri odchode do dôchodku. Tak mi napíš presne od kedy do kedy si bola na MD, a vypočítame nárok na dovolenku ....

simisi
18. nov 2013

@zalka ked vstane dcerka pohladam papiere a napisem ti,dakujem moc

zalka
18. nov 2013

@simisi tak potom napíš ...ked budem na nete odpoviem ...

simisi
18. nov 2013

@zalka moc dakujem za vsetko 🙂

zalka
18. nov 2013

@simisi no pozrela si tie dátumy