icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

manka
12. apr 2010

zienky a ste tu aj take, co po skonceni RD sa este starate o dieta, dokym nepojde do skolky? vtedy vlastne stat plati zdravotne aj dochodkove, pokial som to dobre pochopila

gapa
12. apr 2010

manka,
áno, schválili zákon s účinoosťou od 1.9. (t.j. už po volbách 🙂) )
prihlás sa na DPvN ešte počas dní, čo budeš mať vym.základ aj zo zamestnania. A daj si to v súčte na max. ccca 2200eur. Dnom ukončenia PP sa odhlás. Budeš mať maximum.

manka
12. apr 2010

gapa,

vidis, to je dobry napad. vdaka za radu. len neviem najst na stranke sp, ci to DPv N musi nejaky urcity cas min. trvat, alebo sa to da aj na 2 dni, lebo tolko budem robit. ale do toho tlaciva dam aj tak DPO, lebo ako za zamestnanca odvedie zamestnanec, spravne?

manka
12. apr 2010

...neviem, kolko mi daju vyplatu, lebo tam mam aj pohyblive zlozky, ale hadam ked do DPvN dam aj viac, ze to nakoniec presiahne maximum, hadam sa nic nestane...

susi157
12. apr 2010

ahojte gapa co myslis mam v to odstupne bojovat alebo to nechat tak asi len na sude by som sa dockala spravodlivosti.a ja nemam nervy na to a on by aj tak nechodil na sud lebo on uz len doma sedi uz nikde nechodi.
alebo mam skusit si zaplatit DPVN a dat vypoved a ist na UP lebo druhu robotu som si zatial nenasla.dakujem za odpoved alebo za radu uz so fakt zufala ☹

susi157
12. apr 2010

a to odstupne bude asi len 2mesacne lebo PN sa vraj nepocita do odpracovany rokov.takze to ani nestoji za tie nervy

manka
12. apr 2010

susi a to nastupit do prace so svedkami si neskusala?

manka
12. apr 2010

zobaka, alebo baby, ktore ste uz vyplnali tie tlaciva: na tom ruzovom je ze poisteniea za posledne 4 roky, ved to ma byt za 3 nie?

susi157
12. apr 2010

lenze unho nemam kde nastupit tak som bola za nim aj z manzelom len mi neotvaral tak manz.siel nejake papiere vybavovat tak som tam sama ostala a otvoril az po hodine ale mi to môzu dosvecit zeny ktore tam pracuju pod inym zam.ze som tam bola.

gapa
12. apr 2010

manka,
za 4ry roky sa sledujú poistenia

susi,
musíš vedieť sama, či klud alebo xxx eur. Ale ak ta to už teraz otravuje, tak to asi o niečom svedčí.

susi157
12. apr 2010

som s toho systemu znechutena nikto nestoji pri zamestnancovi vsetko je v prospech zamestnanca.jednoducho sa clovek nedovola pravdy.

lenkamt
13. apr 2010

ahojte.

ak môžem poprosím aj ja o radu.

som zamestnaná od roku 1997, u toho istého zamestnávatela akurát že do roku 2003 u fyzickej osoby , odvtedy v s.r.o.
na rodičovskej dovolenke som bola 2000-2003, a od 2007 najprv pn teraz rodičovská do 8.8.2010
jediný konateľ s.r.o. v januári zomrel, kedže ešte neprebehlo dedičské konanie som stále zamestnaná a nemá mi kto dať výpoveď, vyzerá to tak že dediči dedičstvo odmietnu /dlhy/ a ja nebudem mať komu dať výpoveď.
poprosím o radu, ako , kedy a komu dať výpoveď a ako si zabezpečiť "dobrú" podporu v nezamestanosti.

ďakujem veľmi pekne.

susi157
13. apr 2010

som z toho trochu mimo.kedze si to nemam platit počasPN.ako si to mam teda zaplatit. alebo ako to mam riesit.
ked ukoncim PN tak budem musiet dat aj vypoved.a keby som nedala vypoved a zamestnavatel by mi nedal pracu ist zasa na IP s tym ze mi nedal pracu(mozno by to riesili z IP)ale vypoved by mi asi aj tak dali spetne.kedy by to brali do uvahy DPVN aj pocas registracie na UP.

manka
13. apr 2010

ja som si dnes bola pre tlacivo na sp - DPvN a tam mi poznacila, ze max. VZ je 2892,12 - to je tiez nejaka novinka- vyssia suma?

susi157
13. apr 2010

gapa alebo zobaka poradte mi co by bolo lepsie urobit.som to tou PNkou vsetko skomplikovala teda to mi radil pravnik.
byt samoplatca ako zobaka po skonceni PP
alebo bude stacit ked si DPVN zaplatim v den skoncenia PN druhy den vypoved a na treti den zapis na UP a ukoncenie platenia DPVN tak to mi uz prosim poradte.

skorpionka34
13. apr 2010

ten max. vym. zaklad je asi dobry.Pozri tu : http://www.socpoist.sk/tabulka-platenia-poistne...

gapa
13. apr 2010

manka,
to je max. VZ , z ktorého možno platiť PvN (štvornásobok priemernej mzdy v r.2008). Ale maximum, z ktorého mono získať dávku je nižší, len 2169,09eur (trojnásobok priemernej mzdy v r.2008), resp. ak mám byť presná, je daný max. denný vym.zákad, ktorý sa varáta ako 12 mesiacov x 2169,09eur :365dní

manka
13. apr 2010

gapa,boze to je vela informacii. ze sa v tom aj niekto vyzna. zase sme sa nieco nove dozvedeli /vdaka gape 🙂 /

max VZ na den 71,31 to aj maju socpoist na stranke o tom sme sa aj doteraz stale bavili, to sedi.

na nieco bude dobre aj to platenie 2892, ale to uz neviem, na co. nam to zrejme nepomoze ani navysit predchadzajuce male prijmy /u mna za dovolenku/ ?!?

manka
13. apr 2010

susi, kebyze viem ako, tak ti poradim. ale ty uz to mas take zlozite, ozaj na pravnika. no a ten ked ti radil PN, tak co radi dalej?

susi157
13. apr 2010

ak nezaplati PN tak este pojdem na IP.ak zaplati tak potom uz iba asi na sud.

manka
13. apr 2010

tak uz si sa rozhodla s tym sudom?

susi157
13. apr 2010

praveze ja to na sud nechcem dat lebo za jedno by sa mi to noplatilo pre 2mesacne odstupne a za druhe on by nepreberal postu a nechodil by na sudy.len môj otec je do toho taky zazraty ze vyhrame ze mam na to pravo.mam ale mne sa do takych tahanic nechce namam na to nervy.dnes som mala slzy na krajcku co len nad tymto rozmyslam a este decka boli strasne dnes.a je mi toto treba sa zrat s nejakym somarom.

ginepra
14. apr 2010

ahojte, poradte. dcerka mala teraz 6. 4. rok, na RD som isla z MD, som stale v PP. ak by mi ukoncili PP po ukonceni RP, budem mat narok na podporu? mala som maly vymeriavaci zaklad, robila som len na polovicny uvazok. ak by som chcela v max vysle, tak kolko si mam platit DNP - odkedy?

florinka
15. apr 2010

USPESNE POBERATELKY - ZOBAKA, JARKA, GAPA, ANKA - MOŽTE TO PROSIM ZOSUMARIZOVAT?

7.6 končím RD, do prace nechcem nastúpiť, mám už nájdenú novú od 1.10.

Ak som to pochopila správne mám po skončení RD nastúpiť do práce tak, aby mi zamestnávateľ vyplatil zhruba 500 eur a SÚČASNE(?) si zaplatiť DPVN tak aby som ho ukončila dňom kedy dám v robote výpoveď?

1. Je podstatné na akú dlhú dobu nastúpim do práce? Alebo je dôležitá tá vyplatená suma 512 eur?
2. Na ako dlho si mám zaplatiť to DPVN?
3. Takú peknú podporu dostanem ak urobím obe veci, alebo bude podpora vyššia ako základná aj vtedy ak urobím len jednu z nich?

a ešte jedna podstatná otázka nezmenili ešte ten zákon? 🙂 😉 🙂 😀

ďakujem vopred za odpovede...

rozala111
15. apr 2010

Ahojte. Prosim Vas poradte mi. Od 10.2003 som zamestnana a v 11.2005 som nastupila na MD, nasledne na RD a znovu na MD - vsetko bez prerusenia. RD mi bude koncit 28.1.2011. Kedze mi zobrali syna do skolky od 1.9.2010, mala by som nastupit do prace, co vsak nie je mozne, lebo sa mi zrusila pobocka v meste a tak pojdem na UP. A teraz potrebujem poradit, ak nahodou niekto vie o novych zmenach v zakone, kedy by som mala nastupit na urad prace - kedy dat vypoved, kedy zacat platit DPvN a kedy platenie ukoncit, aby som poberala vysoku podporu v nezamestnanosti, cize z VZ 2169€.
Vobec sa v tom nevyznam, prosim, pomozte mi. Rena

denzi
16. apr 2010

Ahojte úspešné poberateľky, Zobaka podarilo sa to čakala som na rozhodnutie vyše 2 mes. a podpora mi prišla až po 2,5 mesiaca a to som tam ešte volala , že čo sa deje. Tak všetkým gratulujem a ďakujem GAPA a p. Mihál. 🙂 🙂 🙂 😉

mariabilla
16. apr 2010

Ahojte, chcem sa opytat ci je mozne dostavat vysoku podporu aj ked som dala ja vypoved po skonceni RP zo zamestnania kde som bola zamestnana na dobu neurcitu od september 2005 az do ukoncenia RP 10.04.2010. teraz ma zamestnal moj manzel na par dni a chcem sa ist este tento mesiac prihlasit na UP.

aemyna
16. apr 2010

ahojte dievčatá. Ešte ma napadla jedna vec. Ak doberiete podporu po RD dá sa vrátiť naspäť na predľženú tzv. dobrovolnú materskú, kedy vám štát platí do dôchodkovej a zdravotnej odvody. Je to asi výhodnejšie, lebo úp. plati len do zdravotnej.
Viete niektorá niečo o tom, lebo počula som že na tú predíženú nesmie ísť nezamestnaná. Takže v tom prípade by návrat nebol možný. poraďťe

denininka
18. apr 2010

Zobaka, Denzi gratulujem k úspešnému poberaniu 🙂 Aj ja by som sa mala pomaly rozhýbať,keďže ma čaká podobný osud ako mnohé z vás. Po ukončení RD dostanem zrejme výpoveď s odstupným . Riešim však problém. RD mi končí 28.05. Neviem či výpoveď dostanem k 1.júnu alebo k 28mu máju. Teda ak k 1.06., mám sa DPvN od 01.06. do 30.06. a od 01.07. sa prihlásiť na úrade práce?A ešte ma zaujíma, ak by som mala možnosť sa zamestnať u iného zamestnávateľa cca na mesiac po ukončení RD, s tým že by som u neho zarobila tých 2200€, mohla by som sa potom zapísať na úrade práce ? mala by som nárok na vyššiu podporu?? bola by som veľmi vďačná ak by niekto poradil a vysvetlil po lopate čo a ako 😅

denininka
21. apr 2010

fíha, tu to nejako viazne 😨 😝 a ja že mi niekto pomôže 😲 😝 😅