icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

denininka
10. máj 2010

...chcela som napísať že zamestnávateľ mi ponúka ukončenie pracovného pomeru DOHODOU..čo teda ja nechcem..prečo by som mala súhlasiť????

denininka
10. máj 2010

zajkoden , takze ak som to spravne pochopila 12.01. ti skončil PP a ty si nebola ani na UP ani si nesla na socialku ako DpVN??? no tak to DpVN si si uz davno mala platit. od 13.01. napriklad do 31.01. samozrejme z maxima. A od 01.02. sa prihlasit na UP. mala by si narok na peknu podporu v tom prípade. Ale teraz podľa mňa nebudeš mať nárok. Keďže si si neplatila DpVN, mala si sa zaevidovať na ÚP najneskôr do 7dní, od ukončenia PP. 😲 no snáď zareaguje aj niekto iný na tvoj problém. Bola by som rada ak by som sa mýlila, ale myslím že mám pravdu 😕 😕 😨

zajkoden
11. máj 2010

nooo... tak to dufam, ze sa s tym bude dat nieco robit, lebo to by bolo skoda,..... ja sim si ale myslela, ze na UP nie je povinné sa zaevidovat hned, a tiez , ze to DpVN staci ak budem len par dni pred prihlasenim na UP platit ??? 😢 , len neviem co urobia s tou medzerou od ukoncenia RD, co mi vznikla.... a ste som zabudla, ze deticky som dala do skolky od septembra, cize Rod. prispevok som poberala len do 09/2009. prosím, vedel by niekto presnejsie, ako to budu v mojom pripade brat ???

pifko
12. máj 2010

Ahojte kocky a najma GAPA . Ja mam podobny pripad ako denininka. A tiez potrebujem radu...Momentalne som na rodicovskej dovolenke, v zamestnani mam zmluvu na dobu neurcitu, pricom pocas mojej materskej a rodicovskej dovolenky zamestnavatel prijal zamestnankynu na zastupovanie pocas mojej RD.Mne sa RD konci 30.6.2010 a nakolko sa vo firme zmenilo vedenie, novy riaditel,ktory ma nikdy ani nevidel a velmi dobre vychadza so zamestnankynou, ktora ma zastupuje -rozhodol sa,ze mne da vypoved.Dali mi na vyber -bud postup podla zakonnika prace-tj.dostanem vypoved a od 1.8. mi bude plynut 3 mesacna vypovedna lehota, alebo rozviazeme prac.pomer dohodou a dostanem 5 mesacne odstupne.Spominali ste, ze sa od 1.9. meni zakon- neviem, ci je pre mna lepsie skoncit dohodou este pred 1.9., alebo pracovat v case vypovednej lehoty kedy by mi vyslo ukoncenie prac. pomeru az pocas platnosti noveho zakona.
Kedze som rozvedena a sama sa staram o 2 male deti / 3 a 6 rokov/ je to pre mna dost neprijemna situacia.Neviete mi niektora poradit... aj co by pre mna bolo najlepsie, aby som dostala co najvyssiu podporu v nezamestnanosti.Ak odidem dohodou,ci mi pomoze, ak mi vo firme nepreplatia zostavajucu dovolenku, ale nechaju ma ju vycerpat / aby som nemala podporu ratanu z minima, ale mala aspon nejaky vymeriavaci zaklad/ A najma-ako je to s tym dobrovolnym poistenim v nezamestnanosti, kedy by som sa mala ist nahlasit, z akej sumy,kolko mesacne ako dlho to treba platit...Prosim, ak niekto mate s dobrovolnym poistenim v nez. skusenosti- napiste mi, co presne a kedy ste si to vybavili...Za vsetky rady dakujem....

denininka
12. máj 2010

pifko no nezávideniahodná situácia, keďže si sama na dve deti...ale ja neviem, mne sa tak zdá, že by ta nemali vyhodiť, ak sa sama staráš o dve deti..no neviem., niečo také som kdesi čítala. .Nie som si však istá, snáď niekto múdrejší sa vyjadrí.

marpado
12. máj 2010

Ahoj gapa prosim Ta o radu mam kamaratku ktorej konci RD v novembri 2010 a nema pracu na matersku nastupila v oktobri r.2007 ,ukoncila pracovny pomer lebo mala na dobu urcitu a marodovala na rizikovom tehotenstve pol roka pred materskou a potom ho skoncila chcela som sa spytat nahlasila malu do skolky od septembra ale ak by bola moznost ziskat podporu tu vyssiu po RD co by mala preto urobit ? dostala by cas na hladanie zamestnania pol roka, je slobodna mamicka a to by jej trochu pomohlo mohla by si jej nieco poradit kedy zacat platit to poistenie ak to pomoze a kedy sa nahlasit na UP dakujem velmi pekne za rady

zuzulask
12. máj 2010

toto som našla na stránke sociálnej poisťovne.......

http://www.socpoist.sk/starostlivost-o-dieta/13...

Nárok na dávku v nezamestnanosti pri ukončení pracovného pomeru počas rodičovskej dovolenky
12.03.2010 | Poistenie v nezamestnanosti | Matka

Momentálne som na rodičovskej dovolenke, ktorá mi skončí 30. júna 2010. Zamestnávateľ ma však informoval, že k 1. aprílu 2010 sa ruší moje pracovné miesto, a teda dôjde aj ku skončeniu môjho pracovného pomeru. Po skončení rodičovskej dovolenky budem pravdepodobne nezamestnaná. V prípade, ak sa po skončení rodičovskej dovolenky zaevidujem na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny, vznikne mi nárok na dávku v nezamestnanosti? Na základe čoho sa určí výška dávky v nezamestnanosti?

V zmysle § 104 ods. 1 zákona o sociálnom poistení, poistenec má nárok na dávku v nezamestnanosti, ak v posledných štyroch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bol poistený v nezamestnanosti najmenej tri roky, t.j. 1095 dní.

V zmysle § 104a zákona o sociálnom poistení v znení účinnom od 1. februára 2010, do obdobia poistenia v nezamestnanosti na nárok na dávku v nezamestnanosti sa započítava obdobie prerušenia povinného poistenia v nezamestnanosti zamestnanca z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky.

V zmysle § 293bm ods. 2 zákona o sociálnom poistení v znení účinnom od 1. februára 2010, do obdobia poistenia v nezamestnanosti na nárok na dávku v nezamestnanosti sa započítava aj obdobie od 1. februára 2006 do 31. januára 2010, počas ktorého bolo prerušené povinné poistenie v nezamestnanosti z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky.

V zmysle § 108 ods. 3 zákona o sociálnom poistení, výška dávky v nezamestnanosti sa určuje z pravdepodobného denného vymeriavacieho základu, ak poistenec nemal v rozhodujúcom období vymeriavací základ na platenie poistného na poistenie v nezamestnanosti. Pravdepodobný denný vymeriavací základ je 44,2 % jednej dvanástiny všeobecného vymeriavacieho základu za kalendárny rok, ktorý dva roky predchádza kalendárnemu roku, v ktorom sa platí poistné a ktorý je platný ku dňu vzniku nároku na dávku v nezamestnanosti s určením pripadajúcim na jeden deň podľa počtu kalendárnych dní v mesiaci, v ktorom vznikol nárok na dávku v nezamestnanosti. Pravdepodobný denný vymeriavací základ sa zaokrúhľuje na štyri desatinné miesta nahor.

Z uvedeného vyplýva, že na účely nároku na dávku v nezamestnanosti je potrebné splniť dve podmienky:

*
podmienku evidencie na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny a
*
podmienku doby poistenia v nezamestnanosti najmenej 1 095 dní.

Ak sa žiadateľ o dávku v nezamestnanosti zaradí do evidencie uchádzačov o zamestnanie po 31. januári 2010, do doby poistenia v nezamestnanosti sa započíta aj obdobie prerušenia povinného poistenia v nezamestnanosti z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky, a to aj vtedy, ak toto prerušenie vzniklo v období od 1. februára 2006 do 31. januára 2010.

Vo Vašom prípade, ak by ste boli zaradená do evidencie uchádzačov o zamestnanie napr. dňa 1. júla 2010 a uplatnili by ste si nárok na dávku v nezamestnanosti, posudzovaným obdobím na účely nároku na dávku v nezamestnanosti by bolo obdobie od 1. júla 2006 do 30. júna 2010. Ako obdobie poistenia v nezamestnanosti by sa zhodnotila doba poistenia v nezamestnanosti zamestnanca a doba prerušenia povinného poistenia v nezamestnanosti z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky od 1. júla 2006 do 31. marca 2010, čo je 1370 dní poistenia. Podmienky nároku na dávku v nezamestnanosti by v takomto prípade boli splnené.

Keďže v rozhodujúcom období (v posledných troch rokoch pred dňom zaradenia do evidencie uchádzačov o zamestnanie) ste pravdepodobne nemali žiaden vymeriavací základ na platenie poistného na poistenie v nezamestnanosti, výška dávky v nezamestnanosti by sa určila z pravdepodobného denného vymeriavacieho základu platného ku dňu vzniku nároku na dávku v nezamestnanosti. Pravdepodobný denný vymeriavací základ v období od 1. februára 2010 do 31. decembra 2010 v mesiaci, ktorý ma 31 dní, je 10,3091 EUR. Dávka v nezamestnanosti je 50% z denného vymeriavacieho základu, t.j. 5,15455. Výška dávky v nezamestnanosti v mesiaci, ktorý má 31 dní, by bola 159,80 EUR.

Vaša Sociálna poisťovňa
Celá poradňa « Späť

Dokument bol revidovaný: 12.03.2010

gapa
12. máj 2010

marpado,
podstatné je kedy skončil PP a kolko bola zamestnaná cca od 5/2006

sisa75
12. máj 2010

ahoj gapa, prosím ťa o radu - RD mi končí 30.05.2010, ale zamestnávateľ chce z organizačných dôvodov ukončiť so mnou prac. pomer dohodou (+ 3 mes. odstupné). PP mám na dobu neurčitú, pred nástupom na MD som pracovala. Na základe všetkého, čo som sa tu dočítala, som sa dnes bola prihlásiť na DPvN - z max. VZ. Teraz ešte rozmýšľam, či si mám zvyšnú dovolenku po skončení RD vyčerpať a až potom ukončiť PP, alebo by to už bolo zbytočné a môžem ukončiť PP hneď po skončení RD a dúfať, že bude stačiť to DPvN? (asi stačilo využiť do vyčerpanie dovolenky + počas toho sa pripoistiť len na sumu toho rozdielu, no ale čo už, ak sa dá získať cca 1 000 eur, tak to oželiem)
A ešte, ak mi vieš poradiť: ak dostanem trojmesačné odstupné, má to vplyv na vyplácanie podpory? či mi ju začnú vyplácať odo dňa zaradenia do evidencie alebo až po uplynutí 3 mesiacov. Vopred ďakujem 😉

sveti
12. máj 2010

Gapa ,ja sa tiez pripojim....dna 20.5. mi konci RD, PP budem ukoncovat dohodou / nebude mi vyplatene odstupne ale odmena vo vyske 2-naspbku platu/. Tiez uvazujem ci sa mam nahalsit na DPvN uz teraz alebo az 21.5.
Dalej by ma zaujimalo ked si zacnem platit DPvN tak kedy sa mam ist nahlasit na Urad prace ako nezamestnana.
Tiez by ma zaujimalo ako je to so zdravotnym poistenim ked si budem napriklad mesiac platit DPvN a nebudem na UP este zahlasena.
A este ma zaujima, ci ta odmena ktora mi bude vyplatena sa bude nejako zapocitavat tiez do VZ na vypocet podpory v nezamestnanosti.
dakujem za odpoved
Myslim,ze viacere sa pytame to iste 🙂

stonozka
13. máj 2010

Rada by som sa so svojím problémom/otázkou do tejto temy zapojila aj ja: Rodičovka dovolenka mi skončila 1.3.2010 od 2.3.2010 ukonč pracovneho poneru dohodou a od 3.3. 2010 som registrovana na úrade práce, počas trvania rodičovskej dovoenky/3 roky/ som bola DPO v nezamest. Po komplikaciach na socilnej poistovni v vyplatením dávky v nezamestanosti mam ukonč pracovneho poneru k 1.3. a 2.3.2010 ako jeden den som doprovolne nezamestnaná- čiže platiť na dravotnu príslušnú sumu.../je to normálne????/ a ako si mam zistiť približnú výšku podpory??? pan na socialke mi povedal že max 143 € na mesiac??? je to realna suma??? dakuejm za nárory a postrehy... lenka

sveti
13. máj 2010

No ako vidim nejako sa to tu zamotava a kazdu zaujima len to iste ..ako zvysit uz tu spominanu podporu.
Gapa, porad nejak vseobecne ako to je...kedy si zacat platit DPvN, ako dlho? Kedy sa registrovat na UP?
dakujeme

gapa
13. máj 2010

stačí nejaký týžden pre ukončením PP/RD, odhlásiť napr. dnom ukončenia PP a prihlásiť sa na UP do 7dní.

sveti
13. máj 2010

NO a ked mne konci RD a PP toho 20.5., bude stacit ked sa prihlasim dajme tomu zajtra? Nejak som to presvihla ☹

pifko
13. máj 2010

Dakujeme Gapa. Ale este mam predsa jednu otazku-Ak sa pojdem hned na 2. den po ukonceni RD/PP prihlasit na Urad prace-nepotrebujem sa dobrovolne poistit nemocensky? Vdaka

Sveti-prosim Ta -ak sa pojdes prihlasit na DPvN-napises nam potom sumu, aku tam treba zaplatit a ako to tam funguje? Dik

gapa
14. máj 2010

pifko,
definuj "potrebuješ", len ty vieš či potrebuješ alebo nie a k čomu.
to či sa prihlásiš na DNP je tvoja vec.

Ale ak ťa zaujíma, či musíš, tak žiadny zákon to neprikazuje, t.j. nemusíš.

gapa
14. máj 2010

sveti,
stačí.

zuzulask
14. máj 2010

dnes som bola na socke.....po informácie...po ukončení RD sa mám hlásiť na urade práce...potom keď mi príde rozhodnutie z úradu práce, s tým mám ísť na socku a tam mi vyrátajú nárok na nezamestnaneckú...nárok mám z vymeriavacieho základu, ak mi nemajú z čoho určiť zo zamestnania, vym. základ je podľa zákona....mesačne by som mala dostávať podľa počtu dni cca 159 eur.....

ale ak mám možnosť odpracovať aspoň niečo u zamestnávateľa, tak potom ako vym. základ bude dávať zamestnávateľ zo mzdy.....

jednoducho ak mám možnosť niečo u neho pracovať , mám tam ísť....napr. dočerpať dovolenku a potom ukončiť pomer...resp. v rámci výpovednej lehoty čerpať dovolenku....mám tak spraviť.....

takže v žiadnom prípade neukončujem pomer dohodou ale výpoveďou a výpoveď nech mi dá zamestnávateľ a to z org. dôvodov a hotovo....

susi157
14. máj 2010

zuzulask a ak ti nebude chciet dat vypoved z org.dôvodov ako mne co potom

sveti
14. máj 2010

susi..mne sa stalo to iste, PP mi budu ukoncovat v den skoncenia RD dohodou...z org. dovodov sme sa nedohodli
Dnes som nestihla ani tu socialku vybavit /mam choreho maleho, chela som zacat platit to DPvN ☹ ☹ ☹ a s teplotami ho tam vlacit nebudem.
Ozaj rozhoduje pre poberanie podpory aj to ako bude PP ukonceny?

rozala111
14. máj 2010

ahojte, tak mne povedali zatial vsetci na uradoch, ze NEZALEZI, ci si dam vypoved ja sama, alebo mi ju zamestnavatel. Tak neviem, ale ja si budem musiet dat sama, pretoze nepoznam zamestnavatela, ktory dobrovolne bude platit niekolkomesacne odstupne. Takze ja verim tomu, co som zistila a dam si vypoved dnom nastupu maleho do skolky 6.9. a hned nastupim na platenie DPvN (musim si platit aj zdravotne?) a po cca 10 dnoch platenia sa odhlasim a idem na UP.

gapa
14. máj 2010

sveti,
nerozhoduje.

rozala,
môžčš aj počas RD platiť DPvN a zahlásiť sa hned na UP.

zuzulask
14. máj 2010

zamestnávateľ je povinný ťa prijať späť do práce..

...mne zamestnávateľ povedal že ak budem trvať na návrate bude nútený ukončiť z org. dôvodov....nemá pre mne miesto...je plný stav...a navyšovať nemôže.....nevidím dôvod prečo by som mala dať výpoveď ja....nech dá on keď tvrdí že nemá miesto.....a prečo by som sa mala dohodnúť.....on ma nechce...a je povinný ma zobrať lebo sa vraciam po RD a mám zmluvu na neurčito....jeho je problém že namiesto mňa nezobral na riadnu pracovnú zmluvu a nie na zástup počas MD a RD....ja som bola včera za právnikom........tak mi to aspoň vysvetlil.....ukončenie podľa zákona je dohodou, výpoveďou, okamžitým skončením a skončením v skúšobnej lehote.........ja beriem výpoveďou ale nech ju dá on....a počas plynutia výp. lehoty nech mi platí...ak nemá miesto a nemá mi čo dať na práci je to prekážka z jeho strany a aj tak mi musí platiť.......nemôže ma preradiť na inú prácu, musím s tým súhlasiť...alebo poslať pracovať inde ako je uvedené v pracovnej zmluve...toho sa treba držať, ak ma pošle inde, je to pracovná cesta , ale aj s náležitosťami čo k tomu patria, tzn. diéty, preplatenie cestovného a pod......

netreba sa dať, on zastraší že ma pošle robiť inde v rámci regiónu, to môže ale len ako pracovnú cestu.....ale môže mi prikázať čerpať dovolenku, lebo mám nedočerpanú dovolenku tak do 40 dní......tak nech mi dá výpoveď s 3 mes. výp . lehotou , lebo som u neho viac ako 5 rokov a počas toho si budem čerpať dovolenku....

zuzulask
14. máj 2010

z akáho dôvodu ti len môže dať....dôvody z jeho strany presne stanovuje zákon č.311/2001 z.z. vrátene novelizácii a je to par. 63 Výpoveď daná zamestnávateľom...za nič inšie....nedajte sa zastrašiť...

§ 63
Výpoveď daná zamestnávateľom

(1) Zamestnávateľ môže dať zamestnancovi výpoveď iba z dôvodov, ak

a) sa zrušuje alebo premiestňuje zamestnávateľ alebo jeho časť,
b) sa zamestnanec stane nadbytočný vzhľadom na písomné rozhodnutie zamestnávateľa alebo príslušného orgánu o zmene jeho úloh, technického vybavenia, o znížení stavu zamestnancov s cieľom zvýšiť efektívnosť práce alebo o iných organizačných zmenách,
c) zamestnanec vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo stratil spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu, alebo ak ju nesmie vykonávať pre chorobu z povolania alebo pre ohrozenie touto chorobou, alebo ak na pracovisku dosiahol najvyššiu prípustnú expozíciu určenú rozhodnutím príslušného orgánu verejného zdravotníctva,
d) zamestnanec

1. nespĺňa predpoklady ustanovené právnymi predpismi na výkon dohodnutej práce,
2. prestal spĺňať požiadavky podľa § 42 ods. 2,
3. nespĺňa bez zavinenia zamestnávateľa požiadavky na riadny výkon dohodnutej práce určené zamestnávateľom vo vnútornom predpise alebo
4. neuspokojivo plní pracovné úlohy a zamestnávateľ ho v posledných šiestich mesiacoch písomne vyzval na odstránenie nedostatkov a zamestnanec ich v primeranom čase neodstránil,

e) sú u zamestnanca dôvody, pre ktoré by s ním zamestnávateľ mohol okamžite skončiť pracovný pomer, alebo pre menej závažné porušenie pracovnej disciplíny; pre menej závažné porušenie pracovnej disciplíny možno dať zamestnancovi výpoveď, ak bol v posledných šiestich mesiacoch v súvislosti s porušením pracovnej disciplíny písomne upozornený na možnosť výpovede.

(2) Zamestnávateľ môže dať zamestnancovi výpoveď, ak nejde o výpoveď pre neuspokojivé plnenie pracovných úloh, pre menej závažné porušenie pracovnej disciplíny alebo z dôvodu, pre ktorý možno okamžite skončiť pracovný pomer, iba vtedy, ak

a) zamestnávateľ nemá možnosť zamestnanca ďalej zamestnávať, a to ani na kratší pracovný čas v mieste, ktoré bolo dohodnuté ako miesto výkonu práce,
b) zamestnanec nie je ochotný prejsť na inú pre neho vhodnú prácu, ktorú mu zamestnávateľ ponúkol v mieste, ktoré bolo dohodnuté ako miesto výkonu práce alebo sa podrobiť predchádzajúcej príprave na túto inú prácu.

(3) Pre porušenie pracovnej disciplíny alebo z dôvodu, pre ktorý možno okamžite skončiť pracovný pomer, môže dať zamestnávateľ zamestnancovi výpoveď iba v lehote dvoch mesiacov odo dňa, keď sa o dôvode výpovede dozvedel, a pre porušenie pracovnej disciplíny v cudzine aj do dvoch mesiacov po jeho návrate z cudziny, najneskôr vždy do jedného roka odo dňa, keď dôvod výpovede vznikol.

(4) Ak sa v priebehu lehoty dvoch mesiacov uvedenej v odseku 3 konanie zamestnanca, v ktorom možno vidieť porušenie pracovnej disciplíny, stane predmetom konania iného orgánu, možno dať výpoveď ešte do dvoch mesiacov odo dňa, keď sa zamestnávateľ dozvedel o výsledku tohto konania.

(5) Ak zamestnávateľ chce dať zamestnancovi výpoveď pre porušenie pracovnej disciplíny, je povinný oboznámiť zamestnanca s dôvodom výpovede a umožniť mu vyjadriť sa k nemu.

zuzulask
14. máj 2010

baby veď ide o našu podporu...z čoho nám ju vyrátajú......ak podpíšete dohodu...odstupné a odchodné sa nezaratáva do vymeriavacieho základu.....nie je zložkou MZDY....trebárs si dočerpajte dovolenku a hneď sa to ukáže ako mzdová položka a ráta sa vám z úplne iného.....a je jedno koľko ste odpracovali....

toto všetko mi povadali na socke a aj právnik....je to na dlhé lakte a zdl´havé, všetci chcú mať čím skôr pokoj a podpíšu všetko , len aby bolo po....ale prečo....zato že je to pre zamestnávateľa výhodnejšie a on musí robiť odhlášky a prihlášky?????mne je to jedno, tak vám poviem, on sa rozhodol že ma nechce....ja som nespravila nič zlé , len som porodila dve deti a dala štátu o 15 rokov ekonomicky aktívnych ľudí a mám sa uspokojiť s podporou 159 eur len preto že sa niekomu nechce niečo vypisovať a je to pre neho ľahšie.....?????
poviem vám ak mám možnosť mať vyššiu podporu týmto spôsobom a nemusím sa dobrovaoľne poisťovať a štátu platiť tak idem do toho...aspoň to skúsim......

gapa
14. máj 2010

zuzlask,
súhlsim, tiež by som nepodpisovala dohodu bez uvedenia organizač. dôvodov ukončenia PP. Prečo by som im mala darovať odstupné (odchodné sa platí len ludom, čo odchádzajú do dôchodku). Dá sa v takom prípade si doplácať do maxima.

zuzulask
14. máj 2010

aj počas MD a RD máte nárok na dovolenku.....lebo aj toto obdobie je považované za pracovný vzťah......len je potom krátená ....ale nárok máte....to vedia na mzdovom...len sa treba spýtať......

ideálny postup by bol....nástup hneĎ po RD do zamestnania....dočerpannie dovolenky a potom s dátumom po dočerpaní dovoleky ukončenie.......

ja osobne idem písať zamestnávateľovi Oznámenie , že 24.6.2010 syn dovršuje 3 roky a končí sa mi RD a tým pádom 25.6.2010 nastupujem do zamestnania na svoje pracovisko.......nebudem si pýtať žiadne povolenie ani nič....jednoducho mu oznámim ....dostatočne dlho cca 1 t. max. 2t. a nech ma kontaktuje....

ja viem plány sú to smelé, ale podľa zákona to môžem takže nič neporušujem...

gapa
14. máj 2010

pre presnosť, za dobu odpracovanú sa ráta len doba MD, aj ked doba Rd sa ráta ako doba trvania PP, ale nie ako doba odpracovaná.

zuzulask
14. máj 2010

ďakujem
moje znalosti sú slabé......ale nedarujem im to...prečo by som mala žiť so 159 eur....keď môžem viac...ani berú na mzde omnoho viac....ja budem musieť vyžiť z tej almužny a nie oni......

gapa
14. máj 2010

podstatné je, že počas výpovednej doby 2-3mesiace vám tiež vzniká nárok na dalšiu dovolenku + stravné listky, ak budete pracovať a samozrejme mzdu.