icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

chantalle7
15. jún 2010

@gapa dakujem ti Gapa aspon trosku si ma skludnila no nejaky mini majetok ma takze budem asi musiet pockat co mi daju vediet no ale v kazdom pripade som rada ze viem aspon to ze si musim platit sama. este arz velka vdaka ked budem mat nove info a nebudem si vediet rady isto sa ozvem.
pekny zvysok dna prajem

janamed
15. jún 2010

dakujem pekne za vysvetlenia..

A baby, dnes som sa dozvedela, že zamestnavateľ za mna neodviedol do dnešného dňa odvody, za marec/apríl... ja neviem, má to nejaký súvis s tým že preto mi nedošlo do dnešného dňa žiadne vyjadrenie ani nič zo sociálky?? dostanem aj tak PN, jedže marodim??

dufam že ano, lebo neviem ako mam nahaňať zamestnavateľa aby to zaplatil.... 😔

gapa
15. jún 2010

@janamed
ak tebe výplatu vyplatil, tak ťa absolútne nemusí zaujímať, či zamestnávatel odviedol alebo neodviedol odvody do SP. Nemá to vplyv na nárok na nem.dávku zo zamestnania. To nie je to isté, ako pri doborovolnom poistní alebo povinnom poistení szčo.

sveti
15. jún 2010

@zuzulask
povedali,ze lehota je tusim 30 dni,ale ze to moze aj dlhsie trvat, ze musia preverit to DPvN, dam info ked nieco pride

zuzulask
15. jún 2010

@sveti oki......ja som dnes hovorila s perosanalistkou....tak odbory odobrili moje prepustenie....papiere mi donesie v utorok......malo by tam byť ukončenie podľa par 63.....a k 24.6....ak uvidím čo donesie...

susi157
15. jún 2010

ja som zvedava co mi povedia na UP ked nedonesiem zapoctovy list lebo do dnesneho dna mi ho nedali.

stuplik80
15. jún 2010

ahojte, nestiham citat vsetky prispevky tak neviem ci odpoved na moju otazku tu uz nie je....kamaratka ma upozornila, ze pokial budem na materskej 2-3 roky, nebudem mat po jej skonceni narok na podporu v pripade ze pridem o pracu. mam odpracovanych 7 rokov (5rokov - 2mesiace na podpore - 2roky) a kedze do sucasneho zamestnania sa neplanujem po skonceni rodicovskej dovolenky vratit, zrejme sa ma to tyka. mala by som si zacat dobrovolne platit do fondu nezamestnanosti? dakujem za rady...
este sa chcem opytat (aj ked sa to netyka tejto temy) ako postupovat pri prechode z materskej dovolenky na rodicovsku? ziadost o jej poskytnutie som zamestnavatelovi uz poslala a co dalej? UPSVaR ci socialna poistovna?

susi157
16. jún 2010

ahojte,zaevidovali ma UP ale aj tak musim cakat na zapoctovy list.
este sa chcem gapa spytat narok na podporu by som mala mat no len ak sud rozhodne o neplatnosti vypovede tak mi zamest.nahradi uslu mzdu tak tie peniaze co dostanem z UP tak budem musiet vratit tak nechcem plati z maxima,vlastne ci ma zmisel si DPVN zaplatit z polovice maxima aby som mala aspon 400-500 eur podporu .od 1.6. do 15.6.by som si to zapltila alebo mi to neuznaju kedze som bola na PN.ze s coho ten VZ budu pocitat z PN alebo DPVN.

susi157
16. jún 2010

vies mi gapa poradit ci to ma vyznam zaplatit si alebo nie ze by som to este dnes zaplatila ak uz nieje neskoro

zuzulask
17. jún 2010

baby....toto som našla.......náš dvorný radca....

http://spravy.pravda.sk/sulikov-odvodovy-bonus-...

susi157
17. jún 2010

dievcata tak ako to mam vyriesit alebo sa s tym uz neda nic robit

zuzulask
18. jún 2010

@susi157 tak v tom ti nepomôžem , ale ja by som si to už asi neplatila, presne ako píšeš, keďže si bola PN tak aj tak nič za tie dni nedostaneš...neviem ako dlho trvajú tieto PP súdy.... ☹

sveti
18. jún 2010

@zuzulask , no neviem ci sa mame tesit alebo...

zuzulask
18. jún 2010

no neviem , neviem...asi eeee....možno to stihnem a odklepnú ma....ty si už tam , len ti chýba rozhodnutie ale ja ešte pár dní...... 😨

maema
18. jún 2010

Ahojte, prosím Vás o radu,
dcéra dovrši 3 roky 4. novembra, ale nastupuje do materskej škôlky (štatnej) 2. septembra. čiže tým pádom prídem o rodičovský príspevok. K tomu mi ešte môj zamestnávatel len tak medzi rečou oznámil, že ma po RD nepotrebuje a so mnou neráta. Predpokladám, že bude hrať mrtveho chrobáka, aby nemusel vyplácať odstupné a čakať že dám sama výpoveď, čo sa ale nechystám. Ak by sa dalo. ako sa mam s ním dohodnúť na výpovedi? Aby mi dal výpoveď k 1. septembru, alebo až k novembru? Pretože neviem, či sa mi podarí do septembra si nájsť prácu a teda ak nie, aby som sa mohla zaregistrovať na UP prípadne si platila DPVN. Pracovala som u neho na dobu neurčitú, 6 rokov pred nástupom na MD.
Ďakujem Vám veľmi pekne za rady.

sveti
18. jún 2010

@zuzulask , podla mna cakaju nas narod velke zmeny...asi vo vsetkom...hej cakam na odklepnutie ale nejako neverim ze to vyjde...ale ratam aspon s tymi 160 eurami, vzdy lepsie daco ako nic 😉

skorpionka34
19. jún 2010

Sveti, preco si myslis, ze to nevyjde? Sak maminam pred nami to vyslo, nie?

sveti
19. jún 2010

@skorpionka34 , ja neviem stale,ze ci staci 4 dni platenia DPvN z maxima...zda sa mi to byt neskustocne ale ved uvidime ci sa budeme tesit alebo nie 🙂

skorpionka34
20. jún 2010

Za ako dlho vam prislo rozhodnutie zo socialnej poistovne?

gapa
20. jún 2010

@susi157
nerozumiem tvojim dátumom, si prihlásená na DPvN resp. DNP alebo nie? Odkedy dokedy? Od 1.6. do 14.6.? A odkedy dokedy poberáš nemocenské a z ktorého poistenia?

susi157
20. jún 2010

gapa niesom prihlasena na DPVN.ja som sa pytala ci si to môzem zaplatit aj po tom 14tom za obdobie od 1.6 do 15.6.
ci sa to da

gapa
20. jún 2010

@susi157
ak nie si prihlásená, tak nedá, ved už je 20.6., spätne sa prihlásiť nedá.

jeny
20. jún 2010

Ahojte, prosim o radu. Prac. pomer som ukoncila 30.12.2006 ked som zistila ze som tehotna a nahlasila som sa na urad a poberala podporu. Potom z uradu som nastupila na matersku na ktoru som narok nemala takze som od zaciatku dostavala len rodicovsky prispevok. TEraz 30.8. 2010 mi rodicovska konci a zaujimalo by ma ci budem mat narok na nejaku podporu z uradu prace, teda ci nieco dostanem, alebo nemam ratat s nicim. DAkujem krasne za vase mudre hlavky, ze ste tu a pomahate nam 🙂

gapa
20. jún 2010

@jeny
ak si bola počas poberania rodiča.príspevku nezamestnaná a neplatila si si dobrovolne poist. v nezamestnanosti, tak nárok na podporu mať nebudeš.

susi157
20. jún 2010

diky to som potrebovala vediet

skorpionka34
21. jún 2010

Dufam, ze nema ziadny vplyv na narok na podporu externe studium na VS? 😕 ,co? ....zeby ma chytala panika 😒 ?

daxo
21. jún 2010

Ahojte!23.júla mi končí 3-ročná materská.Pred nástupom na maetrskú som bola zamestnaná od roku 2001. V roku 2007 som porodila a v roku 2008 som dostala výpovedˇ lebo firma skrachovala? Som vydatá a manžel je zamestnaný. Chcem sa opítať či mám aj ja nárok na dávku v nezamestnonosti?

sofik
autor
21. jún 2010

daxo ak ti pracovný pomer netrvá tak nemáš nárok, bohužiaľ ☹ je to len pre mamičky ktorým skončí pracovný pomer až po RD 😉

gapa
21. jún 2010

@daxo
ak si mala prac.jpomer na dobu neurčitú, tak nárok mať nebudeš.

Ak si ale mala v posledných štyroch rokoch pred nástupom na UP len PP na dobu určitú, tak záleží, kedy ti skončil PP (či si bez poistenia v nezam. viac ako 2roky alebo menej)

daxo
21. jún 2010

Pracovný pomer trval od 11.02.2000 do 31.08.2008. Doplatok k materskému od 23.07.2007 do 30.11.2007. a od 01.12.2007 poberám rodičovský príspevok