Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
no baby, ja ma cely zoznam pobociek kam ma mozu poslat v zmluve a prave jedna z nich je ta co mi ponukaju, a je 200 km od BB. cize to nie je realne, aby som tam nastupila.
Tak si budem musiet dat vypoved ja. Musim vo vypovedi nieco uviest? myslim paragrafy a podobne? mam sa na nieco odvolavat, alebo len stroha ziadost o vypoved.
@rozala111
takže máš v prac.zmluve uvedených viac pobočiek ako miesto výkonu práce?
Ak podáš výpoved sama, tak je to jedno, či uvedieš dôvod. Ale nejde v tvojom prípade skôr o ukončenie prac.pomeru dohodou k určitému dátumu (resp. žiadosť o ukonč. PP k určitému termínu) a nie o výpoved, kedy plynie 2 mesačná výpovedná lehota?
no, mne povedali, ze si mam dat vypoved k datumu co potrebujem. tak asi ide o dohodu, ale to neviem presne. to mi nepovedali, mam napisat a poslat
ano, mam tam napisanych 15 pobociek
je to celkom dobrá suma čo mi prišla.....je v nej 8 mes. plat a 43 dní dovolenka......ale už vieme kde pôjde.....na akcie mužovi do práce, z akcii sú dividendy a z nich platíme leasing...... 🙂
@gapa dnes som bola v robote pre zapocet a mzdarka mi davala aj tlacivo socialnej poistovne na ucely podpory a tam boli vypisane vymeriavacie zaklady za rok 2007 od 01-06/2007, ale nakoniec si ho nechala, lebo este budem mat nejaku odmenu, takze to bude prijem za 07/2010 ... teraz som zasa v strese, ze ci mi nebudu pocitat podporu aj z tych 6 mesiacov v roku 2007, ze ci radsej nemam pockat do septembra a potom ist na urad prace a zatial si platit odvody sama /resp. zdravotna, dochodkove bude za mna stat, lebo dcera nastupuje do skolky od 02.09.2010/ ... ja viem, ze som otravna 😅 , len nechcem urobit chybu
@janka76 aj keď budeš mať niečo na potvrdení od zamestnávateľa, ale ak si si platila to DPvN tak máš dva vymeriavacie základy a tieto sa ti sčítavajú......
@janka76
ja som si tiež vypísala v tlačive pre podporu obdobie 4roky späť, aj ked sa berie vymeriavací základ len 3roky dozadu. Vymeriavací základ v období 1-6/2007 sa nezohladní pri výpočte podpory, lebo nespadá do obdobia 3roky pred zaevidovaním.
pozri si priamo zákon o sociálnom pistení § 108 ods.2.
aj v linku od zuzulask je uvedené rozhodujúce obodbie 3och rokov 😉
baby vdaka za odpovede, to viete blizi sa den, tak som v strese, ved to poznate 😎 ... myslite, ze ak by som zostala doma na predlzenej rodicovskej do konca augusta kym nepojde dcera do skolky, dpvn platila, potom sa az zaevidovala, je velke riziko, ze sa sposob vypoctu zmeni a ja nedosiahnem maximum podpory?
aj mne mal malý 3 roky teraz a do škôlky ide až v septembri.....nemá zmysel predlžovať RD.....to sa dá len zo zdravotných dôvodov tuším...ale kým by ti to schválili tak je možno už aj september...načo to komplikovať....
zuzi da sa bez problemov predlzit, ale bez naroku na rodicovsky prispevok, ze nic nedostavas od statu, oni iba za teba platia dochodkove a zdravotne 😅 , ale nebudem spekulovat
Ahojte baby. Tak medzitým ako sme sa slnili na dovolenke, mi prišlo rozhodnutie. S tou podporou mi to vyšlo :o) vďaka GAPE aj p.Mihálovi a všetkým, ktorí pomohli dobrou radou!!!! 😵 😵
dobrý deň, poprosila by som o radu.. malý má 3 roky 19.8.2010. zamestnávateľ ma zamestná ešte na týždeň a dostanem mzdu... potrebovala by som vedieť, akú mzdu by som mala dostať aby som dostala maximálnu podporu. Potom dostanem výpoveď s odstupným.... dakujem tatiana
babenky...mne uz dnes nabehla prva podpora..potesilo a strasne dakujem vsetkym 🙂
@sveti ... 🙂 🙂 🙂
@pacmaha .....malá pomôcka......http://blog.etrend.sk/mihalblog/2010/01/14/toma...
@pacmaha
asi som ti už odpovedala na www.porada.sk ak sa nelýlim 🙂
Dievčatá, chcela by som Vás poprosiť o radu. Nie priamo sa to týka tejto témy....
Malá bude mať 3 roku 13.8.2010 (čo je piatok). Chcela by som sa spýtať kedy , resp. k akému dátumu je potrebné podpísanie novej pracovnej zmluvy - keďže som v priebehu RD ukončovala pôvodný pracovný pomer. K 14.8. (to je sobota) alebo až k 16.8. (pondelok)? ďakujem
ok ďakujem veľmi pekne gapa... 🙂
ďakujem zuzulask... parádny článok... je to tak všetko pekne popísané. 🙂
@gapa Pekný den ešte raz sa chcem opýtať mne končí RD 7.8.2010 od 8.8.2010 nastúpim do práce na 1 týždeň do 13.8.2010 potom mi dajú výpoveď , potom pôjdem na úrad práce sa zaregistrovať ako nezamestnaná a chcem sa opýtať či z týchto 6 dní mi vypočítajú tu vysokú podporu ako Janke z toho príbehu??alebo si ešte musím isť zaplatiť to dobrovolné pripoistenie v nezamestnanosti, aby som mala to čo Janka?
no ja som to pochopila tak, že sa ani nemusíš zamestnať na týždeň, stačí na 3 dni ale zamestnávateľ ti musí dať aspoň 225-eur hrubého výplatu. a potom zaregistrovať na úrad práce... je to nazvané ako špekulácia, ale zas tých 150,-eur čo sa dostáva rodičovský príspevok je hanba... nech si to oni vyskúšajú žiť z takej sumy!!!!!!!!!!!!!!! a to ja mám manžela, ktorý ma živý... neviem si predstaviť byť sama!!!!!
dá sa to pochopiť aj tak...ale vy sa ani nemusíte ísť zamestnať....môžete si pár dní platiť to DPvN z maxima pred ukončením RD.......potom ukončiť PP riadne s RD ....dostanete vyplnene potvrdenie pre sociálnu poisťovňu, ktoré Vám dajú na soc. poisť. , to bude asi nulové ale keĎže tam budete mať to DPvN tak to je akože Váš podklad na výpočet nazamestnaneckej ( veľmi laicky povedané je to ako keby ste pracovali a dali vám mzdu a z nej urobili odvody do fondu nezamestnanosti)
A je možné prihlásiť sa aj teraz na DPvN - materská mi končí 14.8. - no pracovný pomer som ukončovala 31.9.2009???
Díky.

@zuzulask tak to ti dobre vyslo 😎
ked ja musim mat taku smolu stale 😝 😝 😝