Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
zamestnavatel posledny aleb aj ostatnych treba???
hehe ja mam nervy z toho ze nieco zle vyplnim a potom mi zle vyrataju podporu 😀 😀 😀 😀 😀
Díky baby 😉 , o týždeň ma čaká 2. kolo vybavovačiek, tak snáď to klapne 😀
no mna caka prve kolo v piatok na UP pojdem okolo pol 11 snad tam nebude uz vela ludi a v pondelok idem do soc.poistovne vyplatit ten jeden den a potom neviem kedy a co bude ved snad mi povedia na UP 😉
baby, a nie je niekde na nete vzor tej prihlasky na UP? to len, že by som to doma vytlačila a bol by pokoj, aspoň. Ale asi nebude 😒
@rozala111 asi nie ale nebol by to zly napad, clovek by to doma v klude vyplnil
@zuzulask oki diky tka tam musim napisat posledne 2 miesta lebo tesne pred matesrkou so mprestupovala z firmy do firmy, od sefa k sefke, oni mali viac firiem to iste miesto len iny nazov, tak si idem uz teraz vyhladat veci lebo datumy si uz nepamatam
@cubatour ................mení sa toto :
V zmysle § 104 ods. 1 zákona o sociálnom poistení, poistenec má nárok na dávku v nezamestnanosti, ak v posledných štyroch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bol poistený v nezamestnanosti najmenej tri roky, t.j. 1095 dní. ....len už tam nie sú 3 roky...ale 2 roky....ale dokladuje sa za 4 roky.......nie som si istá ale tak som si to zapamätala.......to je lepšie ako bolo predtým....
Hm .. v podstate pre mna to bude asi aj tak jedno, kedze som vo firme od 1.4.2006 ... 😕
tak som konečne našla novelu....tu je v plnom znení......
http://www.zbierka.sk/zz/predpisy/default.aspx?......
@cubatour mala si pravdu mení sa to na 3/2.......
@zuzulask Tak fajn .. ja som sice bola vkuse zamestnana od novembra 2004 az doteraz, ale od 2004 - april 2006 som bola v jednej firme, kde si ani neviem predstavit, ako by som od nich pytala papiere a kolko by im trvalo, kym by mi ich vydali.. takze mna sa tyka len sucasne zamestnanie, to som rada 🤐
Vdaka za tuto diskusiu. Ja sa v zakonoch nevyznam, no vdaka vam uz co to viem. Aj ja som sa bola koncom jula registrovat na UP a tam mi povedali, ze narok na podporu asi mat nebudem lebo som bola na RD. Dost som bola prekvapena. U nas som na tlacivo o registracii na UP cakala 16 dni. Ked mi ho dali hned som sla na SP a ked som im davala tlacivo od kedy do kedy som poberala RD povedali ze im ho netreba, no ja som im ho dnes pre istotu odniesla tam mi povedali ze oni maju cas 60 dni a teraz boli dovolenky tak ani neviem kedy mi pride rozhodnutie. A ja uz neviem dockat kolko to bude nakolko mne sa to dost skomplikovalo no urobila som maximum aby ta podpora bola vyssia nez miminum. Najviac ma zaraza, ze u nas na uradoch nikto nic nevie a nikto nic nepotrebuje. Dufam, ze to dobre vypocitaju.
lienka veru mas pravdu je to smutne ako su na uradoch zle skoleni ludia ☹ ☹ drzim palce aby vsetko dobre dopadlo 🙂
baby, mam velikaaaaaaaansky problem. Prisli mi vymeriavace zaklady a tam mam v 7-8. 2008 vymeriavaci zaklad, vtedy som musela nastupit na normalnu dovolenku a je tam zaklad 4436, sk, a 3043 sk, Co teraz, to mi asi uplne pokazilo podporu? inak mam vsade 0. ☹ ☹ ☹ ☹
doplnam.
zajtra idem na UP zaevidovat sa, PP mi trval do 2.9.2010
DPvN si platím od 23.8. do 2.9.2010 a dovolenka vycerpana je v dnoch (7839 sk - 260,21€)18.7.2008 do 7.8. 2008. To je spolu 32 dni.
Ako si to teraz mam vypocitat, aby som vedela podporu? neviem kolko je to za DPvN. platila som z maxima.
to viem, ale neviem to vypocitat
ratam---260,21 € + neviem cislo za DPvN a potom to mam vydelit 32 dnami a z toho 50% --------- a to potom vsetko mam vynasobit poctom dni v mesiaci
a este neviem, beru sa 2 roky vymeriavacich zakladov dozadu podla noveho?„Rozhodujúce obdobie
na zistenie denného vymeriavacieho základu je
obdobie dvoch rokov predchádzajúcich dňu, v ktorom
vznikol nárok na dávku v nezamestnanosti.“.
Podla tohto sa mi zda, ze by sa mi ta dovolenka od 18.7. do 7.8.2008 nemala ratat, ak sa prihlasim 3.9. , alebo to chapem zle.
prave si kompletizujem veci na zajtrajsi UP, mam originaly aj kopiu vypovede, pracovnej zmluvy,kopiu maturitneho, zapoctovy list original aj kopiu, treba este nieco???
ahojte, slubila som ze dam vediet ako sa to vyvija.
podporu budem mat len to ninimum 😖 (ak to budem vraciat tak lepsie ked to minimum ako maximum)
a v oktobri bude sudne pojednavanie tak sa to kusocik pohlo a sa aj trochu obavam.
a dufam ze uz do svojho pasu napisem aj nieco pozitivne

@lias ...áno, presne tak....prvý riadok zamestnávateľ od kedy do kedy.....a druhý to DPvN a tiež od kedy do kedy.....