Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
ahojte ja som sa dnes nestihla evidovat na UP, bolo tam cca 45 ludi a ja som prisla o 10.45, a robili do 12 ☹ . musim ist v pondelok rano, dufam, ze to stihnem. vypoved som dostala ku dnu 2.9.
Ahojte som doma z UP, na mam dost 😒 po 1 a pol hodinovo stati na UP nam zahlasili bolo nas ta masi 20 ze nas uzu dne snevyriaia lebo o 11:45 im vypinaju system kvoli zalohovaniu,skoro ma porazilo,tak som vybehla na 2 poschodie pre potrvrdenie o ukonceni poberania rodic. prispevku tak mi teta dala papier ktory treba zaniest do skolky vyplnit a zase potom k nej aby mi to potvrdenie vydali ,no mam dost takze som dnes nic nevybavila, clovek ma 7 dni na veci a prito nie z vlastnej viny to nestihne, vypoved mam od 1.9, papiere som dostlaa iba vcera okolo 15 dnes ma na urade poslali do kelu ide vikend tak v pondelok sa tam mozem natrepat na 7 aby som mozno nieco vybavila ,no ide ma roztrhnut:(((
@wighy ahoj, tak to sme na tom rovnako, ja som skoro odpadla, keď som videla toľko ľudí, nechápem to, prečo je toľko mladých po maturite? veď oni sú už dávno po škole, alebo mohli mať prázdniny?
ja sa bojím, že v pondelok tam o 7 budeme zase 40 a tak tam strávim celý deň. a to som sa vytešovala, že budem už mať pokoj. neznášam to.
maturanti maju povinnost ist na urad prace az od 1.9. este aj buduci tyzden ich tam bude viac nez dost 😅
veru tak....maturanti sa hlásia až v septembri.........
tak , tak , veľa a dlho sa čaká...treba si tam zastať a odstáť to , preto stále píšem , majte doklady všetky a aj prefotené...oni si to nefotia....a tak vás pošlú kôli tomu preč a musíte stáť znova...... 😉
Baby prave si prezeram papiere co som dostala od uctovnicky a mam tu potvrdenie o prijmoch fyzickej osoby zo zavislej cinnosti............... je tam 13 bodov od 7-13 bodu mam vsade 0 ale 1-6 bod su tam nejake sumy v € co sajnu nemam co znamenaju, k comu mi sluzi toto potvrdenie,neviete nahodou???? 😕
toto tlacivo budes potrebovat pri podavani danoveho priznania,ak sa nemylim 🙂
@gapa alebo niekto , kto sa v tom vyzná, zaregistrovala som sa na DPvN od 27.8-3.9.2010. Je problém ak som to zaplatila jednou sumou? zaplatila som radšej navyše presne sumu 17Eur, radšej jedno éčko navyše ako chýbať jeden cent. Platila som priamo v pokladni SP a na doklade mám napísané riadna platba poistného za obdobie 8-9/2010. Tak chcem vedieť, či to tak môže byť alebo to bude problém a mala som zaplatiť jednu sumu za august a jednu za september. Chcem sa ísť zajtra zaevidovať na UP, ale ak by toto mal byť problém, tak radšej počkám a pôjdem si zaplatiť za ten september zvlášť. a prihlásim sa až po uplynutí siedmich pracovných dní od rozviazania PP a radšej si potom doplatim ZP ako dobrovolne nezamestnaná za tie rozdielne dni. prosím veľmi pekne za odpoveď. ďakujem maja
No som zaevidovana na uP uff bola to katastrofa ale je to za mnou, terza o 3 tyzdne mam ist pre rozhodnutie, a az potom mozem ist do soc.poist ziadat o podporu vsak????dostala som to ruzove tlacivo tak naberiem sil a zacnem vyplnovat 😀 😀 este uctovnicke musim ist dat vyplnit papiere
Ja som bola dnes na UP a chcela som poziadat o rekvalifikacny kurz podvojneho uctovnictva ale nepatrim do skupiny "neznevyhodnenych " pre tych jeden teraz ponukaju tak ze dovi dopo....prihlasku na kurz som si tam dala ale ze dalsi bude nevedia kedy....no hroza
@sveti pockaj, si znevyhodneny uchadzac? alebo nie??? lebo ja som bola, a o takomto kurze som aj tak mohla iba snivat 😠 😠 😠 ale na vselijake maserske kraviny tak na to peniaze mali... 😠
@kaktusik007
praveze ja ani neveim co som......ale najskor ma posielali asi do 4 dveri...lebo sa nemohli dohonut kam patrim /uz ani ja neviem/, ale jednoducho na ten kurz co mali teraz tak na ten narok nemam...nechapem naco to takto rozdeluju
jaaaj baby tieto urady su uzasne:(((
dnes som isla do SP zaplatit ten jeden den v septembri, dnes tam bola ina teta a ta ze este to nie je v systeme ze je este skoro a podobne bla bla ,takze som sa tam trepala zbytocne a nevedela som to zaplatit:/
kočky prosím Vás neviete mi náhodou poradiť???
Na DPvN sa terba prihlásiť aspoň na jeden deň ešte pred zaregistrovaním na ÚP?
ďakujem za odpoveď ak bude vedieť niekto pomôcť 🙂
@gapa ďakujem krásne 😀
No hlavný problém je v tom nechcela som to tu opisovať ale do 24.1 2010 som bola na RD
Pred RD na MD od 11.12 2006
Do 6.9 2010 na neplatenej predĺženej RD
6.9 2010 mi syn nastúpil do škôlky a ja do dnešného dňa nemám žiadne info výpoveď alebo niečo od bývalého zamestnávateľa
Pani na sociálkemi povedala,že dňom registrácie na ÚP ma odhlásia z TPP tak mi jedna kočka poradila na pár dní si zaplatiť DPvN
TPP trvá od 15.6 2006
ahojte,
16.10. mi konci aj RD aj praca...dohodla som sa so zamestnavatelom, cize 17.10. som nezamestnana....predtym som 5 rokov pracovala....viete mi poradit, ci mam narok na podporu v nezamestnanosti, ci sa mi oplati ist na urad prace?
ahojte, tak ja som sa dnes konecne dostala aj na radu na UPSVaR 😖 , cakala som tam tri hodiny, ale aspon som uz zaregistrovana 🙂 lenze po rozhodnutie si mam prist az o dva tyzdne, teda 22.9., co znamena, ze aj na socialku pojdem az toho 22.9. Nevadi to? Neovplyvni mi to vysku podpory, dufam ...? 😕
cubatour ta kskoro to nebude, ja mam ist pre przhodnutie tiez 21 ale pre papier o ukonceni poberania rodic.prispevku az po 11.10 takze skor s ado SP nedostanem lebo aj to treba k papierom prilozit 😒
Tak aj ja som dnes absolvovala tortúru s názvom "návšteva úradu práce" 😝 No poviem Vám, to bude naozaj poctivo zarobená podpora.... Dostala som do ruky aj rozhodnutie o zaradení do evidencie, tak som hneď išla aj na SP. Tam som mala asi šťastie - vôbec som nečakala a navyše som pri okienku narazila na neuveriteľne milú pani (akoby to ani úradníčka nebola 😉 ), takže papiere odovzdané, teraz už len čakať 60 dní na rozhodnutie
😎
@sveti to fakt??a kde ti dali take tlacivo?? ja som bola na UP a tam mi povedali ze to potrvdenie mi daju az po ukonceni resp. uzatvoreni mesiaca september a to je az 11.10. tak teraz sama neviem co mama robit
v kazdom pripade musim dopckat do 21 sept,kedy dostanem rozhodnutie a potrvdenie o zaradeni do evidencie na UP a potom fakt neviem co robit

Ahojte dnes mi prislo rozhodnutie, ze mam narok na davku v nezamestnanosti vo vyske 50% pavdebodobneho denneho vymeriavacieho zakladu 73,4302 eur. Takze sa uz mozem tesit na peniazky? Dakujem