Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@rozala111 Takže z toho všetkého som pochopila, že stačí, keď si začnem platiť dňom "nástupu do práce", tzn. dňom čerpania riadnej dovolenky a po celú dobu dovolenky? Ako si teda vypočítam, koľko mám odviesť?
2978 EUR/max.VZ/ mínus 490 EUR/HM za dovolenku/ deleno 36 /počet dní dovolenky/? a z tohto 2 %? Ako dlho potom budem platiť?
A čo, ak ma zamestnávateľ nechá pracovať, ale po mesiaci mi povie, že ruší moje miesto, čo potom?
Vôbec neviem, ako sa zachová, takže sa snažím poistiť v každom smere ... Ďakujem.
@mskorova ...lietam tu hore-dole po tejto vzrusujucej debate o DPVN...tiez som nieco zapocula o tej "kralovskej "podpore...gratulujem vsetkym, ktore ju poberaju a nedali sa len-tak odbyt na uradoch.
Ak tomu dobre rozumiem, narok by som mohla mat aj ja......poradite niekto?
RD mi konci 24/5/2011 ( po skoro 6rokoch maminy na plny uväzok/mam 2deti- isla som z jednej materskej do druhej)vo firme mam este 19dni nevycerpanej dovolenky. PP mam na dobu neurcitu, moje prac. poziciu uz davno zrusili takze neviem co so mnou bude???
Teda ak toto vsetko dobre chapem a zaciatkom maja si pojdem vybavit DPVN ked len na mesiac si ho zplatim z najvyssieho VZ mohla by sa tato "kralovska"davka tykat aj mna? To ze som stale v PP znamena, ze som DPVN?
....pomozte mi mat v tejto veci jasno-je super mat ako taku utech, ze aj ked to s pracou hned po RD nevyjde-bude sa dat ako tak normalen zit a popri tom nieco hladat 🙂
Dakujem
@mimialli od januára sa chystajú zmeny, čo sa tohto týka, v prvom rade tak, že si budeš musieť platiť DPvN min.31 dní, a ďalšia vec, ale kedy to bude v platnosti sa ešte nevie, že tieto ženy aby nedostali max.podporu, budú posudzované podľa VZ zo mzdy, ktorú mali pred nástupom na MD. Ako to bude v skutočnosti nikto nevie. Možno by stálo za úvahu, ak aj tak skončíš u tvojho zamestnávateľa ukončiť PP už v tomto roku a ísť na podporu ešte jpodľa tohto zákona. 😉
dik za odpoved, z toho co mi pises usudzujem, ze by som to mohla aj ja dostat (ak by bolo stale podla stareho)respektive by som mala narok, ano???
Myslim, ze ak prejdu nove formy zakona aj tak to bude este stale lepsie ako brat podporu, ktora sa rovna min. mzde 🙂
S pozdravom a diky moc!
@ellin nie, nepošlú ťa nazad na RP. ak o tom uvažuješ, tak môžeš ísť na UPSVaR a na vlastnú žiadosť zruš poberanie RP k 30.11. Medzitým oznám zamestnávateľovi, že končíš PP, na akej forme sa dohodnete neviem ale z hľadiska nároku na podporu v nezamestnanosti to nemá význam a do siedmich kal.dní od skončenia PP sa choď zaevidovať na UP. Ak to stihneš v decembri nárok ti vznikne podľa starého zákona. 🙂, samozrejeme si nezabudni pred koncom PP prihlásiť sa a zaplatiť DPvN z maxima.
ahojte
vie mi niekto povedat kedy /kolkateho/ sa vyplaca podpora???
ahoj mne prichadza podpora na ucet 20. alebo 21. v mesiaci
uff to fakt tak neskoro??no kelu mna uz prazi z toho cakania:((( tak zajtra nic ja som dufala ze mozno zajtra nabehne:(
a dakujem ze tutu otemu a za rady, bez toho by som si urcite neporadila 😵 😵 😵
mne prichádza podpora na účet toho 15...čiže došla včera..... 😀
Baby, mňa chytá zúfalosť. Už predtým som písala, že som sa veľmi zľakla, keď mi na účet prišlo miesto cca 1013€ podpory len 149€, to sme v SP riešili 4 dni, kým teta vraj pochopila, že v októbri mi ešte vyplatia RD za september. A teraz pozerám, na účte cca 2000€, ku tomu aj vyplatený v októbri RD, čo mám robiť, ako im mám vrátiť tie peniaze a hlavne koľko? veď mňa z nich porazí, to sú aké kompetentné ženy, keď nevedia koľko majú poslať, čo s tým, poraďte mi. Mám vyplatený sept. RD v mesiaci okt., ďalej nejakých 149 € podpory za sept. (vypočítané z predpok. priem. zárobku, bez zohľadnenia DPvN) a teraz mi ešte nabehlo cca 2000€- malo byť len za mesiac október, lebo na UP som od 3.9.
Poradte mi, prosiiiiim 😖
ahojte, potrebovala by som ukoncit predcasne RD - na urade soc.veci mi povedali ze im treba pri predcasnom ukonceni doniest potvrdenie ze nastupujem do prace s datumom nastupu. - mate podobne skusenosti?? dakujem
Ahojte kočky, ja tiež čakám na rozhodnutie o tej vysokánskej podpore. Ale mám ešte čas, dávala som žiadosť na sociálku 10 teho. No uvidíme, ale isto budú všetko riadne kontrolovať. Ale chcem radu pre kamošku, akosi v tom mám guláš, nebudem vysvetľovať prečo, aby som Vás nezaviedla v názoroch. Napíšem potom. Možete sa kuknúť na tieto dátumy, či jej vyjde podpora? Moc by som to potrebovala. Díky 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
- zamestnanec od 01.07.2002- 30.06.2009
- materská od 12.10.2007 - 24.04.2008
- rodičovský príspevok 25.04.2008 - 05.09.2010
- úrad práce od 06.09.2010- 20.10 2010
- trv. prac. pomer od 21.10.2010 - 16.11 2010
Poraďte, ďakujem, ďakujem... Mirka

ahoj poradte prosím, v decembri mi končí RD , zamestnanie budem asi meniť nakolko nechcem už dochádzať,som v TPP už trinást rokov, má to zmysel si začať platit DPVN ak by som chcela ísť v decembri na úrad práce?