icon

Ako postupovať po dovŕšení 3 rokov dieťaťa?

dzarika
11. feb 2024

Dobry den dcera dovrsi v aprili 3 roky. Poberam rodicovsky prispevok. Posledna vyplatena davka bude teda v maji . Ako mam postupovat prosim vaas. Mam ist na nepateny rodicovsky prispevok ano rozumiem alebo si podat ziadost do skolky ci dieta zoberu to je aai capina v ked ziadosti do skolky sa davaju v maji. Ci ho zoberu alebo nie 🙂 als podla mna ano takze budsm doma a nedostanem nic

Strana
z3
1mina
12. feb 2024

@matkahelka presne aj u nas. Je uplne jedno kedy sa prihlaska podava - beru prve deti s povinou skolskou dochadzkou, potom deti ktore uz maju v skolke surodenca, atd atd. Je uplne jedno ktory den kto poda prihlasku riaditelka to pozera podla inych kriterii. Mne dceru ani nevzali ked mala 3 roky, aj mi volala riaditelka ze ju to mrzi ale neda sa, ze o rok ju uz vezme, ja som bola doma s mensim takze mi to nevadilo, ale nevzali aji susede slobodnej mame s jednym dietatom 3 rocne, to uz je horsie. Proste v niektorych mestach je dost problem neni to ze dam skoro prihlasku tak sa mu isto ujde miesto.

kate0903
12. feb 2024

@nanulka24 presne, ste to vystihla. Hroza citat niektore komentare, clovek sa uz nemôže pomaly ani na nic opytat, aby nedostal kriku. Niektoré by sa mali ozaj spamatat predtym, nez nieco napisu.

matkahelka
12. feb 2024

@1mina ano, presne ako pises. ja nemam rada, ked v takychto diskusiach rozdavaju rozumy matky, co mali skolkarov pred x rokmi, kedy bola situacia uplne ina, pretoze nebola povinna predskolska dochadzka. dnes aj ked matka stepuje pred branou skolky v prvy den odovzdavania prihlasok rano o siestej, zhola nic jej to nepomoze, ak su ine deti narodene skor. a tie kecy, kde bola doteraz, ci spala. ved ak matka vie, ze bude doma s dietatom 3 roky, tak naco bude od roka a pol zhanat jasle a sukromne skolky. aprilove dieta do ziadnej statnej skolky by jej vlani v septembri nevzali a ak vedela, ze bude doma 3 roky, tak ano, teraz v aprili poda prihlasku na dalsi september.

simca06022011
12. feb 2024

@matkahelka samozrejme z marsu som padla, okolo mna vsetky zeny sedia doma a cakaju kym na nich padne rad so skolkou, neter dokonca pocas roka sa stahovala a skolku mala hned. Asi zazrak.. v krajskom meste. A mala ma 5rokov teraz, cize nebola ani predskolacka vtedy ani to nebolo pred sto rokmi :D kto umi ten umi.. kto neumi ten cumi... neexisutje aby sa aktivni rodicia nevedeli zariadit. kto chce byt doma moze, nema s tym problem. Ponahlasuje sa a vybavena vec...

a mimochodom povinna predskolska bola aj vtedy :DDD

matkahelka
12. feb 2024

@simca06022011 prosim ta nehrot to. autorka nepise, ze nemaju co jest a musi dat dieta do skolky a ona musi do prace. slusne sa opytala, ako ma dalej postupovat. vsetky matky to robia rovnako, v aprili daju prihlasku, v maji pride rozhodnutie. v statnych skolkach to takto funguje vsade. samozrejme, ze sa moze najst miesto aj pocas roka, ludia sa rozvadzaju, stahuju. ale presne ako si pisala, je to taky maly zazrak, nie standard. ak vedia financne vyjst, je nelogicke davat dieta na par mesiacov do sukromnej skolky a od septembra mu menit kolektiv.

matkahelka
12. feb 2024

@simca06022011 kedy vtedy? povinna predskolska je 3 roky. ach. a vraj si nepadla z marsu...

mima172
12. feb 2024

@simca06022011 Nie, nenarážala som na nikoho konkrétneho, až teraz som si našla tvoj komentár a prečítala som si ho. Spätne si vravím, že sme mali aj my troška skôr riešiť tieto veci, no dúfali sme, že bude druhé dieťa, čo žiaľ nevyšlo. Môj komentár bol len za účelom toho, aby sa autorka necítila zle ak by ostala par mesiacov doma. Je to nepríjemné, ja som od skončenia výšky nonstop pracovala, no žiaľ, niekedy prídu aj takéto situácie. Do prace sa naozaj veľmi teším, no nateraz to musíme zvládnuť takto.

matkahelka
12. feb 2024

@simca06022011 paci sa.

luccija
12. feb 2024

@anjelicek26 ak majú miesto...čo je ako šafranu.Teraz som niekde za počula, že garantujú, že od budúceho roka?vezmú aspoň povinne 4 r deti a zase 3 r budú odsunute

majlo1234
12. feb 2024

Zalezi od okresu, u nas neni sanca, do statnej mi nezoberu trojrocaka ani trojrocaka. Svagrina byva na konci sveta, syna davala do skolky, ked mal dva a pol, hned ked sa rozhodla, miesto bolo, vyhoveli jej so vsetkym. Vyskusaj sa poinformovat v skolkach v okoli

dzarika
autor
12. feb 2024

@matkahelka dakujem krasne za odpoved 😊 velmi vas obdivujem ze este taketo maminky su na modrom koniku a nie len tie co hned vas chcu len potopit a vysmiat ss ti ake su uzasne 😊😅 naozaj ma nenapadlo ze mam podavat prihlasku do skolky ked mal maly pomaly rok aj pol 😅

aurora33
12. feb 2024

@simca06022011 suhlasim s tebou.

Strana
z3