Ako postupovať po skončení rodičovskej dovolenky?
Ahojte v marci mi konci rodicovsky a v juni mam termín porodu. Mam TPP. Z coho mi vypocitaju matersku ak nejde o retazovy porod? A ako je lepsie posupovat...po RD ist na PN, ci čerpať dovolenku a tak ist na PN alebo sa dat rovno vypisat po skonceni rodicovskeho?
A co ti je, ze chces ist na PN? Teda, co ti bude? 🤷
a to chceš od marca do júna byť zatvorená doma?
A co ti je, ze chces ist na PN? Teda, co ti bude? 🤷
@anonym_05a9b3 pytam sa hlavne preto, ze co je lepsie urobiť aby mi to nepokazilo matersku...a teda z coho sa mi bude ratat materska, musim opat obnovit nemocenske na 270 dni alebo nie?
a to chceš od marca do júna byť zatvorená doma?
@anonym_3226b5 chcela som nastupit, teda čerpať dovolenku len neviem ci je to dobry napad. Z coho mi potom vyrataju matersku?
@anonym_05a9b3 pytam sa hlavne preto, ze co je lepsie urobiť aby mi to nepokazilo matersku...a teda z coho sa mi bude ratat materska, musim opat obnovit nemocenske na 270 dni alebo nie?
@anonym_autor bez diagnozy ti PN nedaju. Ak mas dobru robotu, tak nastup, cerpaj dovolenku. Alebo daj vypoved a cerpaj podporu, ale potom prides o robotu.
Este som nedostala odpoved na hlavnu otazku, z coho mi vyrataju matersku ak rodicak mi konci v marci 9 a v polovici juna mam termin porodu....
Este som nedostala odpoved na hlavnu otazku, z coho mi vyrataju matersku ak rodicak mi konci v marci 9 a v polovici juna mam termin porodu....
@anonym_autor ved zaciatkom maja uz mozes ist na matersku. Tak sa v robote dohodni na cerpani dovolenky. A vypocita sa ti potom z predpokladaneho zarobku.
@anonym_3226b5 chcela som nastupit, teda čerpať dovolenku len neviem ci je to dobry napad. Z coho mi potom vyrataju matersku?
@anonym_autor ja som to tak mala, bol to predpokladany denny vymeriavaci zaklad, zohladnili mi plat, ako by sa mi zdvihol za tie roky, mzdarka v praci ti bude vediet presne povedat, aku sumu tam ona bude zadavat, ona to bude posielat do poistovne
pravdepodobny vymeriavaci zaklad, vacsinou suma co mas na pracovnej zmluve aj je to pod minimalnou mzdou tak samozrejme a urovni minimalnej mzdy
je to uplne jedno, lebo materská bude z pravdepodobného zárobku.....hlavne si treba obnoviť nemocenské poistenie.....
je to uplne jedno, lebo materská bude z pravdepodobného zárobku.....hlavne si treba obnoviť nemocenské poistenie.....
@mogaa To plati aj ked mi konci rd v aprili a porod bude v auguste? Pracovala som popri rd v roku 2024 na dohodu (4m) u ineho zamestnavatela a teraz od 1.12. Som zamestnana na pol uvazok tiez u ineho.
Tpp mi bezi.
@mogaa To plati aj ked mi konci rd v aprili a porod bude v auguste? Pracovala som popri rd v roku 2024 na dohodu (4m) u ineho zamestnavatela a teraz od 1.12. Som zamestnana na pol uvazok tiez u ineho.
Tpp mi bezi.
@anonym_3e20b6 tak potom z roku 2025 z toho polovicneho uvazku sa bude ratat materske

Po RD sa vrátiť do práce a potom na materskú. PN už po Novom roku nemusíš dostať