Ako postupovať po skončení rodičovskej dovolenky?
Ahojte v marci mi konci rodicovsky a v juni mam termín porodu. Mam TPP. Z coho mi vypocitaju matersku ak nejde o retazovy porod? A ako je lepsie posupovat...po RD ist na PN, ci čerpať dovolenku a tak ist na PN alebo sa dat rovno vypisat po skonceni rodicovskeho?
A co ti je, ze chces ist na PN? Teda, co ti bude? 🤷
a to chceš od marca do júna byť zatvorená doma?
A co ti je, ze chces ist na PN? Teda, co ti bude? 🤷
@anonym_05a9b3 pytam sa hlavne preto, ze co je lepsie urobiť aby mi to nepokazilo matersku...a teda z coho sa mi bude ratat materska, musim opat obnovit nemocenske na 270 dni alebo nie?
a to chceš od marca do júna byť zatvorená doma?
@anonym_3226b5 chcela som nastupit, teda čerpať dovolenku len neviem ci je to dobry napad. Z coho mi potom vyrataju matersku?
@anonym_05a9b3 pytam sa hlavne preto, ze co je lepsie urobiť aby mi to nepokazilo matersku...a teda z coho sa mi bude ratat materska, musim opat obnovit nemocenske na 270 dni alebo nie?
@anonym_autor bez diagnozy ti PN nedaju. Ak mas dobru robotu, tak nastup, cerpaj dovolenku. Alebo daj vypoved a cerpaj podporu, ale potom prides o robotu.
Este som nedostala odpoved na hlavnu otazku, z coho mi vyrataju matersku ak rodicak mi konci v marci 9 a v polovici juna mam termin porodu....
Este som nedostala odpoved na hlavnu otazku, z coho mi vyrataju matersku ak rodicak mi konci v marci 9 a v polovici juna mam termin porodu....
@anonym_autor ved zaciatkom maja uz mozes ist na matersku. Tak sa v robote dohodni na cerpani dovolenky. A vypocita sa ti potom z predpokladaneho zarobku.
@anonym_3226b5 chcela som nastupit, teda čerpať dovolenku len neviem ci je to dobry napad. Z coho mi potom vyrataju matersku?
@anonym_autor ja som to tak mala, bol to predpokladany denny vymeriavaci zaklad, zohladnili mi plat, ako by sa mi zdvihol za tie roky, mzdarka v praci ti bude vediet presne povedat, aku sumu tam ona bude zadavat, ona to bude posielat do poistovne
@anonym_autor zavolaj na sociálku a budeš mať istotu.
Z toho, čo uvedie zamestnávateľ ako Vás pravdepodobný prijem.
pravdepodobny vymeriavaci zaklad, vacsinou suma co mas na pracovnej zmluve aj je to pod minimalnou mzdou tak samozrejme a urovni minimalnej mzdy
je to uplne jedno, lebo materská bude z pravdepodobného zárobku.....hlavne si treba obnoviť nemocenské poistenie.....
je to uplne jedno, lebo materská bude z pravdepodobného zárobku.....hlavne si treba obnoviť nemocenské poistenie.....
@mogaa To plati aj ked mi konci rd v aprili a porod bude v auguste? Pracovala som popri rd v roku 2024 na dohodu (4m) u ineho zamestnavatela a teraz od 1.12. Som zamestnana na pol uvazok tiez u ineho.
Tpp mi bezi.
@mogaa To plati aj ked mi konci rd v aprili a porod bude v auguste? Pracovala som popri rd v roku 2024 na dohodu (4m) u ineho zamestnavatela a teraz od 1.12. Som zamestnana na pol uvazok tiez u ineho.
Tpp mi bezi.
@anonym_3e20b6 tak potom z roku 2025 z toho polovicneho uvazku sa bude ratat materske

Po RD sa vrátiť do práce a potom na materskú. PN už po Novom roku nemusíš dostať