icon

Ako postupovať pri zmene živnosti a žiadosti o materskú?

damos195
3. jan 2025

Ahojte👋🏻

Keďže rad sa informujem a získavam nové informácie. Hlavne k aktuálnej veci, sa chcem informovať ohľadne priateľky.

Aktuálne je živnostníčka, avšak ďalší týždeň už ideme rušiť/prerušiť živnosť. Živnosť ma len od júla minulého roka, pred tým mala dve prace na TPP. Na úrade práce jej povedali, aby sa po ukončení živnosti nahlásila ihned na úrad a následne jej bude približne 20-22.1. vystavovať lekárka rizikové, takže môže ísť na marodku. Tým pádom následne môže žiadať o matersku. Termín pôrodu vychádza cca na 9.6.2025.

Čo sa týka ochrannej lehoty ak ma 270 dni spätne za 2 roky, netreba nič riešiť ale ak by však chýbalo pár dni, dá sa to nejako doplatiť pripadne nejaké rady pred jej materskou, čo a ako urobiť priapdne kde možno ešte niečo priplatiť aby materská, ktorú bude poberať bola povedzme, že vyssia?

Rad by som dostal nejaké tipy a rady k týmto veciam.

Pripadne ako to je v tomto slede: Živnosť -> Zrušenie/Prerušenie -> Nahlásenie na úrad prace -> Marodka -> Materská.

Len chcem vedieť, či máte s niečím podobným skúsenosť alebo či viete poradiť. Ak by niečo bolo nezrozumiteľne, kľudne mi napíšte rad položím otázku ešte raz a rad na ňu dostanem poriadnu odpoved.

Strana
z2
damos195
autor
6. jan 2025

@lilinka88 všetko si TPP

damos195
autor
6. jan 2025

@patka06 priateľka nemá SP ePobocku ešte aktivovanú ja ju mám na svoje meno pozriem ak tak ja na to ale tiež som to tam minule nevidel.

Strana
z2