icon

Ako požiadať o predĺženie rodičovského príspevku?

kikaa22
27. nov 2023

Pekný deň prajem . Máte niektorá skúsenost ? Syn chodí na 4 hod.do ms ,no chodí ako chodí často je doma lebo sople ,laringitidy. Teraz nás odoslali na alergo ,objednaní sme vsak až v januári. Syn dovŕši 3 roky v decembri . Podľa vás žiadať v takomto pripade-stave o predĺženie ? Máte skúsenosti? Alebo aj lepšia otázka, dá sa vôbec požiadať o to aj neskôr ? Dajme tomu že sa prihlásim na neplatenu RD a po výsledkoch z alergo ak by bol dôvod by som požiadala o rodičovský zo zdrav.dovodov ?

Strana
z2
kikaa22
autor
28. nov 2023

@bublinka1426 je mi jasné že to nebude ľahké s prácou ale manžel je ten čo prináša základnom domácnosti tak on nemôže prácu meniť a ja musím sa aj takýmto spôsobom prispôsobiť že možno budem aj bez práce istý čas keďže deti sú týždeň v škôlke týždeň doma

janickacrazy
28. nov 2023

@kikaa22 Veď sa normálne zamestnaj a keď bude malý chorý, tak pôjdeš na OCR ty s ním, nevidím v tom absolútne problém. Veď v školstve stále hľadajú učiteľky, vychovávateľky.

kikaa22
autor
28. nov 2023

@janickacrazy Niekde v Bratislave možno áno ..ale na východe Slovenska nájdete v každej druhej škôlke učiteľky ktoré pracujú ešte na dôchodku a nechcú sa toho vzdať a druhá vec aj keď som sa priebežne pýtala na prácu tak povedali nech to skúsim neskôr lebo vedia aké to je s malými detmi a prvý rok v školke...ja by som rada aj sla.ale vo väčšine sa odvolávajú na september zač.sk.roka nech skúsim

janickacrazy
28. nov 2023

@kikaa22 Chápem, ale treba skúšať, pošli si žiadosti, za to nič nedáš. Možno niektorá pôjde na dlhodobú PN alebo do dôchodku, teraz koncom roka ide dosť ľudí. Aspoň na zastupovanie alebo na polovičný úväzok by ťa mohli zobrať. Držím palce.

bublinka1426
28. nov 2023

@kikaa22 jaj no tak sup sup ucitelky vsade hladaju ;) drzim palce. to mas praveze super profesiu.

bublinka1426
28. nov 2023

@kikaa22 tak potom ak muz je hl zdrojom prijmov, ty asi nemusis pracovat, a deti ked budu chore, budes s nimi doma. kopec zien ani nema toho muza ktory im domov donesie peniaze...

Strana
z2