icon

Ako riešiť zamietnutie predĺženej rodičovskej dovolenky?

marika987
14. sep 2026

Ahojte dcerka 5 rokov autizmus hyperkineticka porucha správania z nástupom do špeciálnej škôlky mi bol na nu zamietnutý predĺžení rodičovský príspevok za to ze nie je uz plienkova odvolanie tiez zamietnuté pýtam sa z čoho mam teraz žiť chodi do škôlky na 3 hodiny nemam si šancu nájsť prácu na 3 hodiny mam nárok na niečo vedeli by ste mi poradiť ďakujem vám

marika987
autor
14. sep 2026
@anonym_23e8ad

@marika987 tak potom inak - ja som platiteľ daní z ktorych chces, aby bol financovany tvoj zivot. Prečo by som mala myslieť na teba a tvoje dieťa a financovať vás život?

@anonym_23e8ad aj moj muz je platitel dani 10 rokov ja som bola pred materstvom tiez 5 rokov platiteľ a co ako teraz

marika987
autor
14. sep 2026
@anonym_b8683c

@anonym_084149 Takže asi má doma nejakého nabijáka, ktorý by sa mal spolupodieľať na financovaní a chode domácnosti.....

A že z čoho má žiť???

@anonym_b8683c ja mam dobrého nabijaka o to sa ty neboj pracuje od nevidím do nevidím to teba trápiť nemusí

anonym_b8683c
14. sep 2026
@anonym_23e8ad

Prosím neurazajte sa, avšak naozaj je potrebné to napísať- uvedomujete si,že štát nemá neobmedzené množstvo peňazí? Ze uz vám financuje tých lekárov, ku ktorým chodíte s tým dieťaťom a aj so sebou. Financuje vám tu škôlku, do ktorej to dieťa chodí, aj keď len na 3 hodiny. + XY ďalších veci. To vás má naozaj ešte aj živiť? Snáď každý druhý deň tu je takáto téma, nedostala som predĺžený rodiča, nemám z čoho žiť. Tento štát- bez ohľadu na to, ako sa tu hospodári- naozaj nemá financie na to,aby financoval život polovici obyvateľstva.

@anonym_23e8ad Narodil som sa v 1968. Moja mama bola so mnou doma 6 mesiacov, s o 4 roky mladšou sestrou bola na materskej 11 mesiacov a s o 6 rokov mladším bratom 12 mesiacov. Dnes by každý chcel byť doma s dieťaťom na predĺženej rodičovskej najmenej 6 rokov. A to ešte budú frflať, že ako je to málo, že z čoho majú žiť.

marika987
autor
14. sep 2026
@anonym_cf8335

@marika987 po tejto poslednej odpovedi som vlastne aj rada, že ti to zamietli… A to mi ťa bolo zo začiatku ľúto a chcela som ti dať normalnu radu… Sila toto 🙄

@anonym_cf8335 joj dúfam ze sa ty stane v živote s deckom nieco podobne aby si potom mohla byt taka múdra ako si teraz 😉

anonym_b8683c
14. sep 2026
@marika987

@marika987 ked dokážu rozkradat štát a brat plat 10 000e preco ja by som nemohla brat posratych 500e

@marika987 Pekne si sa vyfarbila....

ssnowwhitee
14. sep 2026
@anonym_084149

@marika987 na tvoje dieťa mysli ty, a otec dieťaťa. A ešte chceš mať druhé? Prečo?

@anonym_084149 aj ja mám dieťa s autizmom v špeciálnej škole, kde môže byť od 7:30 do 11:45 alebo 12:35 podľa toho koľko má hodín ( do škd ju nezobrali napriek tomu, že aj ja aj môj manžel sme zamestnaní) - keby sme nemali rodičov na dôchodku, tiež by som musela zostať doma. A k tomu, prečo druhé dieťa, lebo aj ona chce aj zdravé dieťa ( usudzujem podľa seba).

anonym_b8683c
14. sep 2026
@marika987

@anonym_b8683c ja mam dobrého nabijaka o to sa ty neboj pracuje od nevidím do nevidím to teba trápiť nemusí

@marika987 Tak potom čo tu nariekaš, že z čoho máš žiť??? Myslíš, že iní nemajú handicapované deti a nie sú s nimi doma?

marika987
autor
14. sep 2026
@ssnowwhitee

@anonym_084149 aj ja mám dieťa s autizmom v špeciálnej škole, kde môže byť od 7:30 do 11:45 alebo 12:35 podľa toho koľko má hodín ( do škd ju nezobrali napriek tomu, že aj ja aj môj manžel sme zamestnaní) - keby sme nemali rodičov na dôchodku, tiež by som musela zostať doma. A k tomu, prečo druhé dieťa, lebo aj ona chce aj zdravé dieťa ( usudzujem podľa seba).

@ssnowwhitee Boze ďakujem za normálnu odpoveď presne ste to vystihla mi nemáme starých rodičov bohužiaľ keby ano ze by mi mal kto isté pre nu do skolky kľudne idem do prace na 8h ale neni to tak ... držím vam palce

anonym_b8683c
Autor odpoveď zmazal
anonym_befc6e
14. sep 2026
@anonym_b8683c

@anonym_23e8ad Narodil som sa v 1968. Moja mama bola so mnou doma 6 mesiacov, s o 4 roky mladšou sestrou bola na materskej 11 mesiacov a s o 6 rokov mladším bratom 12 mesiacov. Dnes by každý chcel byť doma s dieťaťom na predĺženej rodičovskej najmenej 6 rokov. A to ešte budú frflať, že ako je to málo, že z čoho majú žiť.

@anonym_b8683c tvoja mama mala zadarmo jasle aj materskú škôlku, prácu mala bez problémov a zdravé deti. Autistické dieťa do klasickej škôlky nemáš šancu dostať.

anonym_befc6e
14. sep 2026
@anonym_b8683c

@marika987 Tak potom čo tu nariekaš, že z čoho máš žiť??? Myslíš, že iní nemajú handicapované deti a nie sú s nimi doma?

@anonym_b8683c ak sú iní doma shadicapovanymi deťmi, dostávajú rodičovský príspevok alebo opatrovateľský. A môžu pritom aj pracovať. Autorka len žiada to, na čo ma zo zákona nárok.

anonym_cf8335
14. sep 2026
@marika987

@anonym_cf8335 joj dúfam ze sa ty stane v živote s deckom nieco podobne aby si potom mohla byt taka múdra ako si teraz 😉

@marika987 ale ved si predsa planujes spraviť nové, tak čo sa tu rozčuľuješ. Držím palce, nech ti to tehotenstvo vyjde čo najskôr, bude 500 € mesačne 😉. A mimochodom - želám, nech je druhé zdravé - chorobu dieťaťa by ti tu nepriala žiadna normálna žena ..

anonym_23e8ad
14. sep 2026
@anonym_befc6e

@anonym_b8683c ak sú iní doma shadicapovanymi deťmi, dostávajú rodičovský príspevok alebo opatrovateľský. A môžu pritom aj pracovať. Autorka len žiada to, na čo ma zo zákona nárok.

@anonym_befc6e no keďže ho nedostala, tak asi na neho nemá nárok, či som niečo nepochopila ?

anonym_8f217f
14. sep 2026
@marika987

@ssnowwhitee Boze ďakujem za normálnu odpoveď presne ste to vystihla mi nemáme starých rodičov bohužiaľ keby ano ze by mi mal kto isté pre nu do skolky kľudne idem do prace na 8h ale neni to tak ... držím vam palce

@marika987 pls ani necitaj co tu chodia vypisovat tie stare lukrecie jedovate. Drzim palce, nech sa vam nejako vyriesi situacia.

marika987
autor
14. sep 2026
@anonym_8f217f

@marika987 pls ani necitaj co tu chodia vypisovat tie stare lukrecie jedovate. Drzim palce, nech sa vam nejako vyriesi situacia.

@anonym_8f217f Ďakujem 💟

anonym_23e8ad
14. sep 2026
@ssnowwhitee

@ssnowwhitee to je pekne ze chce aj zdravé dieťa a samozrejme jej to každý želá. Ale vieš co vsetko by ľudia chceli, a akosi sa to musí podriadovat realite ? Napríklad možnostiam, aj financnym ? Impulz - ja chcem - ma malé dieťa, ktoré sa ešte nevie ovládať. Dospelý človek má nejakú zodpovednosť a tej by mal prispôsobovať svoje želania. Robiť si deti a spoliehať sa na to, že ma bude živiť štát? A ak odmietne, tak sa ešte rozčuľovať? Prepáč, ale ty si mimo.

natalka13
14. sep 2026
@marika987

@anonym_23e8ad ja mam myslieť na štát ? Hallo a na moje dieta kto mysli táto odpoveď úplne od veci

@marika987 na svoje dieta mas mysliet ty a ty sa mas o neho starat.

anonym_befc6e
14. sep 2026
@anonym_23e8ad

@anonym_befc6e no keďže ho nedostala, tak asi na neho nemá nárok, či som niečo nepochopila ?

@anonym_23e8ad na autistické dieťa je nárok na rodičovský príspevok, k tomu aj na rôzne kompenzačné príspevky, dokonca aj na auto. Takže zo zákona nárok má.

anonym_23e8ad
14. sep 2026
@anonym_befc6e

@anonym_23e8ad na autistické dieťa je nárok na rodičovský príspevok, k tomu aj na rôzne kompenzačné príspevky, dokonca aj na auto. Takže zo zákona nárok má.

@anonym_befc6e ona si o neho požiadala a nedostala ho, ani na odvolanie. Bodka. Takže nárok asi nemá. Keby nárok mala, tak ho dostane.

anonym_e5ba5a
14. sep 2026
@marika987

@anonym_23e8ad ja mam myslieť na štát ? Hallo a na moje dieta kto mysli táto odpoveď úplne od veci

@marika987 na svoje resp. tvoje dieta mas predovsetkym mysliet ty a jeho otec... nie stat.. mas tak optimalizovat svoj zivot, aby si dokazala svoje deti uzivit.. aj keby si mala byt s nimi doma navzdy... to, ze ste vy ako rodicia zlyhali je vas problem.. zacni podnikat ..

anonym_85eb31
14. sep 2026
@anonym_befc6e

@anonym_b8683c tvoja mama mala zadarmo jasle aj materskú škôlku, prácu mala bez problémov a zdravé deti. Autistické dieťa do klasickej škôlky nemáš šancu dostať.

@anonym_befc6e plus dostali byt zadarmo, plus nenavratnu novomanzelsku pozicku, plus sa tu vyrabali zdrave potraviny za babku...

pink_lady
Autor odpoveď zmazal
anonym_04b414
14. sep 2026

Takže mňa si autorka zablokovala, lebo som napísala, že ja mám tiež PAS dieťa a aj napriek tomu som si v zapadákove na východe vedela nájsť upratovanie na 2 hodiny denne, aby som aspoň tých 400 eur mesačne zarobila ako samoživiteľka. Tak toto uż svedčí o autorke, pokiaľ ju neľutujeme, tak nás blokuje rad radom 🤣 a to som jej chcela dať tipy, kde hľadať takúto prácu 🤦‍♀️ seriem na to.

anonym_55573c
14. sep 2026
@anonym_4a2ebd

@anonym_55573c aku dietu ma dieta? Neviem si predstavit ze mu nemozes prichystat nejake jedlo, aby tie hodiny v skolke prezilo a len kvoli tomu kuselo chodit na 4h. Nerypem, len sa pytam.

@anonym_4a2ebd ma polyvalentnu potravinovu alergiu, nemoze muky, ani bezlepkove, ani vajco mlieko ....Mozem pouzivat len nizkobielkovinove /skrobove muky/, ale to ked nieco z otho spravim, po vychladnuti je to mlandrave. Nechutne. Moze zemiaky, nemoze ryzu, nemoze ziadne maso, ziadne jablko (zatial cez 30 zloziek/potravin co nemoze/, cakame na vysledky 300 alergenov. A to su alergie take ze mame epipen, cize nie take ze trosku ma zaboli brusko

anonym_0d78b7
14. sep 2026
@anonym_b8683c

@anonym_85eb31 A čo s tým má krajina? Si myslíš, že inde by jej hneď dali príspevok 1000 € mesačne?

@anonym_b8683c inde by jej dali škôlku na 8 hod aby sa mohla zamestnant , nejde o prispevok ale o to že väčšina týchto deti chodi len na par hodi do škôlky

anonym_b8683c
14. sep 2026
@anonym_befc6e

@anonym_befc6e Keď jej to neschválili, tak asi nemá nárok. To, že má dieťa autistické črty v 3 rokoch, neznamená automaticky ZTP a 6 ročnú rodičovskú dovolenku.

Nevieme, aký je jeho zdravotný stav, ale ak podľa papierov nie je taký, aby mala predĺženú RD, tak asi nie je tak zlý.

marika987
autor
14. sep 2026
@natalka13

@marika987 na svoje dieta mas mysliet ty a ty sa mas o neho starat.

@natalka13 ja na neho myslím aj sa o neho staráme malo ktoré dieta ma vsetko tak ako ona tak toto si prosím vas odpustite ked nemáte povedať nieco zmysluplné nechajte to radcej tak

chrobak7
14. sep 2026
@anonym_befc6e

@anonym_befc6e Existujú rôzne formy autizmu. Nie každá forma automaticky znamená, že človek je uznaný ZTP. A ani na príspevok na auto nieje automaticky nárok, tiež musia byť splnené viaceré podmienky.

anonym_de406e
14. sep 2026

Skusila by som hladat nejake upratovanie napriklad vchodov na dve hodiny. Ja som takto chodievala a zarobila som aspon nieco. Ak mas uz teraz problem s pracou nesla by som do dalsieho dietata.

pink_lady
14. sep 2026

Ak tu píšete niektorí že " ak podľa papierov nie je také..." ... Moji zlati, susede nedali na dieťa, ktoré sa lieči na onkológii a je leziace... Teraz je bohužiaľ nariadene šetriť lebo treba na renty .. toľko k tomu... Naše upsvar sú Lurdy 🫪😁