Ako riešiť zamietnutie predĺženej rodičovskej dovolenky?
Ahojte dcerka 5 rokov autizmus hyperkineticka porucha správania z nástupom do špeciálnej škôlky mi bol na nu zamietnutý predĺžení rodičovský príspevok za to ze nie je uz plienkova odvolanie tiez zamietnuté pýtam sa z čoho mam teraz žiť chodi do škôlky na 3 hodiny nemam si šancu nájsť prácu na 3 hodiny mam nárok na niečo vedeli by ste mi poradiť ďakujem vám
Radost zit v tejto krajine....otras😲!...je mi to luto, drzim palce!
Radost zit v tejto krajine....otras😲!...je mi to luto, drzim palce!
@anonym_85eb31 A čo s tým má krajina? Si myslíš, že inde by jej hneď dali príspevok 1000 € mesačne?
Otras, ze este aj odvolanie ti zamietli. Uz jedine co mozes urobit dat si zbierku na donio. Vela ludi prispeje chorym detickam.
moje dieta chodi na 4h do skolky, pretoze tam nemoze (realne) nic jest, pripravit mu jedlo do skolky nie je mozne na cely den tak aby bolo jedle....Zamietli mi to tiez, pretoze --vraj ...na 4 strany rozpisane, matka je povinna sa starat o dieta, oni neposudzuju ci dieta mozechodit do skolky a pokial nelezi dehydrovane na infuziach, nie je o com, ze oni maju prisne tabulky a bla bla bla. Tiez mi ani odvolanie nepreslo. Som doma, znasam to tazko, snazim sa z domu nieco ale za tie 3h ktore mam k dispozicii, ho...stihnem
Nájdi si na FB skupinu rodičov s autizmom, je to bežné, že to robia posúdkoví lekári. Poradia Ti tam bez odsúdenia, čo robiť a aké máš ešte možnosti.
Ja som si našla prácu na 2 hodiny denne v zapadákove!!! čiže práca sa dá najsť, upratujem, mám 400 na mesiac v čistom a vždy lepšie ako sedieť doma a nariekať. Tiež mám dieťa s PAS, ale všetko sa dá, ak človek chce. Všetko.
Spomen si pri volbach, do akych kadejakych vrecak tecu velke peniaze, ked tebe nedaju ani par stovak, aj ked mas odkazane dieta. Nam ostatnym zvysuju dane, odvody, poplatky, ceny,... Ak budes volit stale tuto vladu, tak si iba na vlastnej kozi okamzite uzijes nasledky nerozmyslania ...
Vlada rozhaduje na pohostenia, tuneluje statne financie, oslavuje vo velkom, ty tam dole nemas co do huby ...
upratovať domácnosti kým je dieťa v škôlke, nemôže tam byť dlhšie?
preco je len na 3 hodiny? Pretoze je bezne, ze i specialne skolky nevezmu dieta na cely den,len na par hodin. Boja sa, lebo nemaju od statu prostriedky na dost asistentov. Niektore deti s PAS su na 2 hodiny tyzdenne. Nikoho nezaujima, ze mama si tak nenajde pracu a posudkovyvh lekarov, ze skolka odmietne dieta na celodenny pobyt. Toto je nas socialny stat.
moje dieta chodi na 4h do skolky, pretoze tam nemoze (realne) nic jest, pripravit mu jedlo do skolky nie je mozne na cely den tak aby bolo jedle....Zamietli mi to tiez, pretoze --vraj ...na 4 strany rozpisane, matka je povinna sa starat o dieta, oni neposudzuju ci dieta mozechodit do skolky a pokial nelezi dehydrovane na infuziach, nie je o com, ze oni maju prisne tabulky a bla bla bla. Tiez mi ani odvolanie nepreslo. Som doma, znasam to tazko, snazim sa z domu nieco ale za tie 3h ktore mam k dispozicii, ho...stihnem
@anonym_55573c aku dietu ma dieta? Neviem si predstavit ze mu nemozes prichystat nejake jedlo, aby tie hodiny v skolke prezilo a len kvoli tomu kuselo chodit na 4h. Nerypem, len sa pytam.
@marika987 prepáč, ale snažíš sa otehotnieť, a máš finančný problém s dieťaťom ktoré už máš. Nechápem.
@marika987 prepáč, ale snažíš sa otehotnieť, a máš finančný problém s dieťaťom ktoré už máš. Nechápem.
@anonym_084149 Uf. Teraz som aj ja pozrela profil. No neviem, asi sa snazi otehotniet a zit z MD/RD, alebo bohvie...
@anonym_084149 Takže asi má doma nejakého nabijáka, ktorý by sa mal spolupodieľať na financovaní a chode domácnosti.....
A že z čoho má žiť???
Prosím neurazajte sa, avšak naozaj je potrebné to napísať- uvedomujete si,že štát nemá neobmedzené množstvo peňazí? Ze uz vám financuje tých lekárov, ku ktorým chodíte s tým dieťaťom a aj so sebou. Financuje vám tu škôlku, do ktorej to dieťa chodí, aj keď len na 3 hodiny. + XY ďalších veci. To vás má naozaj ešte aj živiť? Snáď každý druhý deň tu je takáto téma, nedostala som predĺžený rodiča, nemám z čoho žiť. Tento štát- bez ohľadu na to, ako sa tu hospodári- naozaj nemá financie na to,aby financoval život polovici obyvateľstva.
Prosím neurazajte sa, avšak naozaj je potrebné to napísať- uvedomujete si,že štát nemá neobmedzené množstvo peňazí? Ze uz vám financuje tých lekárov, ku ktorým chodíte s tým dieťaťom a aj so sebou. Financuje vám tu škôlku, do ktorej to dieťa chodí, aj keď len na 3 hodiny. + XY ďalších veci. To vás má naozaj ešte aj živiť? Snáď každý druhý deň tu je takáto téma, nedostala som predĺžený rodiča, nemám z čoho žiť. Tento štát- bez ohľadu na to, ako sa tu hospodári- naozaj nemá financie na to,aby financoval život polovici obyvateľstva.
@anonym_23e8ad Podla uvodneho prispevku nie je autorka velka myslitelka, ale snad si aspon nieco z toho vezme.
Ja som si našla prácu na 2 hodiny denne v zapadákove!!! čiže práca sa dá najsť, upratujem, mám 400 na mesiac v čistom a vždy lepšie ako sedieť doma a nariekať. Tiež mám dieťa s PAS, ale všetko sa dá, ak človek chce. Všetko.
@anonym_04b414 Moja hľadám prácu kde sa dá bohužiaľ nedari sa obehala som uz vsetko mozne za to ze vy ste ju nasli tak ste mali šťastie ja sa nevyhovaram ani nic podobne milujem takúto odpoveď vazne
@anonym_23e8ad ja mam myslieť na štát ? Hallo a na moje dieta kto mysli táto odpoveď úplne od veci
@anonym_23e8ad ja mam myslieť na štát ? Hallo a na moje dieta kto mysli táto odpoveď úplne od veci
@marika987 na tvoje dieťa mysli ty, a otec dieťaťa. A ešte chceš mať druhé? Prečo?
A bude este horsie,vsetko budu zamietat rad radom,stat uz nema na to,aby platil.A po volbach,uvidite tu pravu konsolidaciu,ludom 0,ludia 25dph z vyplat.
@anonym_23e8ad Podla uvodneho prispevku nie je autorka velka myslitelka, ale snad si aspon nieco z toho vezme.
@anonym_f1897f vyzerá, že nie...
@marika987 tak potom inak - ja som platiteľ daní z ktorych chces, aby bol financovany tvoj zivot. Prečo by som mala myslieť na teba a tvoje dieťa a financovať vás život?
@marika987 posratych 500€ nevieš zarobiť?
@anonym_befc6e Stat sa rozkrada a ona si tiez zasluzi 500 e...vsak dajme vsetkym kazdy mesiac 500ku. Co by sa mohlo pokazit😁
@marika987 preco je v skolke tak kratko?
@domkakvet neviem či je to aj tento prípad (pochybujem), ale moje dieťa chodilo cca pred 15 rokmi do špeciálnej školy, súkromnej, keďže do šťastnej ho nezobrali. Platilo sa vtedy 5€ na hodinu, k tomu 25 € kanisterapia, logopedia 30€ a rodičovský príspevok bol 249€. Tak aj preto moje dieťa chodilo iba každý druhy deň do škôlky na 4 hodiny.

@marika987 mrzi ma tvoja situacia, ale musis robit to co tisice inych zien - bud predlz dietatu pobyt v skolke, alebo si najdi pracu na doma, alebo si bude musiet otec dietata najst druhu pracu aby vas vsetkych uzivil. Ked je otec mimo domacnost, ziadat o vyssie vyzivne. Ak otec neplati vyzivne - ziadat nahradne (ak uz nepoberas). Ak splnate podmienky, tak poziadat o opatrovatelsky prispevok (no nemyslim, ze dieta potrebuje opateru), alebo hmotna nudza. Prispevok k pridavku na dieta. Obratit sa na urad prace, ci nepomozu najst vhodnu pracu. Opatrovatelka na cas, kedy budes v praci a dieta nebude v skolke (kamoska na materskej/rodicovskej). To je asi vsetko, co mas na vyber.