Ako to je v mojom prípade s materskou a poistením?
Ahojte, mozno by som tu nasla odpoved medzi prispevkami na moju otazku, ale nema momentalne priestor na citanie a hladanie.
Chcela by som sa spytat: Do konca roku 2009 mam pracovnu zmluvu. Na matersku dovolenku mam nastupit koncom marca 2010, babetko sa ma narodit na zaciatku maja. Co v pripade, ak mi zamestnavatel nepredlzi pracovnu zmluvu? ( ustne mi prislubil, ze predlzi ....)
Je spravne info, ze ak do 30 dni po ukonceni pracovneho pomeru pojdem na PN, som este stale v ochrannej dobe??? Vzniklo by mi v takom pripade pravo na matersku od zamestnavatela???
To je jedna otazka a dalsia: od 1.10.2009 si hradim DNP, nevie niekto, ci od noveho roku 2010 este stale plati zakon o DNP? ...teda ci mi vznikne narok na doplatok od socialnej poistovne - ak som sa spravne vyjadrila....v tychto veciach vobec nemam jasno..... dakujem, dakujem, dakujem
ja mám taký dotaz, platím si DNP a idem na očr to mi platí len 10 dní? Keby som chcela ísť zase musí byť iná diagnoza? A keď pôjdem na PN tak mi platia v kuse aj napríklad 30 dní? Díky. Chodia kontroly počas očr?Teraz poberám rodičovský.
Ahojte ženy. Ako je to vlastne s tým DNP? 4roky som zamestnaná, najprv som tam bola na 1/2 úväzok ale od marca 2010 som na celý úväzok. Plat je minim.mzda. Od oktobra idem zase na 1/2 úväzok, oplatí sa mi platiť DNP a ako dlho ho musím platiť aby som ho dostala k materskej ked na nu pojdem?V akej výške sa DNP platí?Z toho čo mám zarábam bude moja materská asi almužnou preto nad tým rozmýšla, že radšej sa pripoistiť aby som k materskej čo to potom dostala navyše.Bábo zatial nečakáme ale snažíme sa oň. Ďakujem
dakujem gapa ale az teraz som sa sem vedela dostat. dakujem

@zasha
papier som nedostala, lebo po zaregistrovani som platila DNP (keby som neplatila, vtedy by podla mna od nich dosiel papier 🙂 ).
pri nastupe na MD netreba platit, po skonceni MD sa treba bud odhlasit, alebo znova platit-moj pripad.
ja som bola pred MD na PN asi 2 mesiace, a aj PN aj MD som mala akoby dvojmo - raz z pozicie zamestnanca a raz z pozicie dobrovolne nemocensky poistenej osoby, takze aj kladenku PN a neskor aj ziadost o matersku som mala od lekarky dvojmo-jedno som zaniesla zamestnavatelovi a jedno osobne do soc.poist. a nastastie som natrafila na prijemnu uradnicku, ktora mi poradila. a aj lekarka, alebo sestricka, pri vypisovani kladenky, resp. ziadosti o matersku s tym (DNP) maju skusenosti, tak by ti mali poradit.