Ako vybavím pandemický rodičovský, keď som nezamestnaná?
Ako vybavim pandemicky? Som nezamestnana...mam 3 rocne dieťa... dakujem
ak poberas teraz rodicovsky, tak nic specialne vybavovat nemusis. bude ti chodit aj nadalej.
@1angelika počas mimoriadnej situácie keď žene končí RD a mala by ostať bez príjmu je možné poberať tzv. pandemický RP - ak pošle na ÚPSVaR čestné vyhlásenie, že nemá po ukončená DR nárok na žiadnu inú dávku alebo iný príjem tak jej ÚPSVaR bude RP vyplácať naďalej - malo to byť do ukončenie mimoriadnej situácie, teraz to oklieštili do konca roku - zatiaľ, podľa mňa to po Novom roku budú vyplácať naďalej - bohužiaľ!!
@1angelika čo viem, tiež sa môže poberat dlhšie. Mamina ho brala asi kým brat nemal 5-6 rokov. Ale tam posudzovali jeho zdravotný stav - keďže je zdravotne ťažko postihnutý. Ale ak je dieťa veľmi často choré a matke to neumožňuje po 3 rokoch nástup do roboty, tiež si môže požiadať o predĺženie - či to schvália je otázne, viem že tam treba posudok od doktora.

@adanka0609 a teraz niekedy ti skončila RD? Pokiaľ áno a nemáš nárok na inú dávku či iný príjem (napr. podporu a pod.) z ÚPSVaR ti príde čestné vyhlásenie - to vypíšeš a pošleš späť - následne ti RP bude chodiť naďalej - teda zatiaľ je schválený len do konca roku 2021, či ho predĺžia ešte nikto nevie.