icon

Ako vybaviť materskú dovolenku, keď som nezamestnaná?

evelin116
13. jan 2011

Ahojte! Prosim vas je tu niekto kto mi vie poradit. Ako sa vybavuje materska, ak som nezamestnana a som zaevidovana na urade prace??? Uz som s toho zufala.. Bola som na urade prace a zobrala som im papier od lekara a aj s terminom na nastup na MD. Ale oni mi nic nepovedali ako mam dalej postupovat? Oni ma len vyradili z uradu ze uz sa nemusim chodit hlasit..nic viac. Musim ist na socialku ja alebo oni to vybavia? Ako to je? Nic mi proste nepovedali a ked som sa spytala tak mi nic nevedeli ani povedat alebo sa in nechcelo vysvetlovat...

Strana
z20
fazulienka
6. júl 2016

@zalka
dakujem 😉
a z akeho dovodu potom vyzaduju od zamestnavatela zmluvy a naplne? Mozu vydat aj ine rozhodnutie, ako priznanie naroku na materske otcovi dietata?

zalka
6. júl 2016

@fazulienka no či zmluva A z kt. čerpe MD ,
má inú nápln ako zmluva B kt. sa uzavrela aby mohol pracovať počas MD ,
ak je nápln tá istá tak nepriznajú MD teda lebo budú to považovať za pokračovanie zmluvy, treba nápln zmeniť ... na niečo iné ...

evittam
7. júl 2016

@olifcek Ok, pardón za chybičku - "se vloudila".... 😝

cudka
22. jan 2017

Zdravím Vas, poprosím o radu. Od 2014-2016 na TPP odpracovane 1rok a 94dni ku dnu 31.12.16 som dala vypoved. Od 1.1.17 urad prace a som v 19tt. Mam narok na matersku? Na matersku mam nastup 15.5.17. Dik za rady

evittam
22. jan 2017

@cudka Ano mas,nakolko si v ochrannej lehote.

mattkapd
22. jan 2017

@cudka áno máš narok

cudka
22. jan 2017

A neviete mi povedat v akej hodnote bude ta materska ked som pracovala iba na pol.uvazku a v hrubom myslim okolo 202e.

cudka
22. jan 2017

Este by som mohla stihnut sa akoze zamestnat u niekoho na tych 90dni a potom z toho mi bude ratana MD?

zalka
22. jan 2017

@cudka stihla, 90 dní musia byť bez PN a OCR.

grediova
5. apr 2017

Baby ak som nezamestnana a mam narok na matersku z tou ziadostou na matersku musimist najskor na socialku a potom na urad prace alebo ako to je všade mi povedia nieco ine uz som z toho na nervyy☹ potrebujem aj neake razitko z uradu ci ako to vlastne je dakujem

snehuuulienka
15. apr 2018

@zalka ahoj,nevieš mi poradiť?
Som na Upsvar toho času už na PN ,kedze mám rizikové tehotenstvo...nárok na materské nemám,keďže predtým som bola 6 rokov na rodič.dovolenke....
som v 31 tt,ako mám prosim Ťa postupovať?treba ísť aj na sociálku,pokiaľ nemám nárok na materskú ?

zalka
15. apr 2018

@snehuuulienka áno musíš požiadať o MD zamietnu ti a na základe toho ti dnom narodenia dieťaťa začnú vyplácať RP

snehuuulienka
15. apr 2018

@zalka ok najbližšie mám poradňu v 33 tt...nechodím k môjmu gynekológovi už dlho,ale do rizikovej poradne do nemocnice.tam sa o tom nezmienili,čo ich mám teda pýtať?a není to už neskoro na vybavovanie?myslím to tak,že ja už som mala asi tých 8 tyzd.pred pôrodom vybavovať tie papiere ,ak som na PN,nie??či je to jedno?

zalka
15. apr 2018

@snehuuulienka je to jedno, ide o to , že ti vypíšu žiadosť o MD, či aké rizikové máš? dostávaš platenú PN?

snehuuulienka
15. apr 2018

@zalka nie nie,mám neplatenu PN....čiže v nemocnici mám ich pýtať žiadosť o MD ano?

zalka
15. apr 2018

@snehuuulienka áno tak ...

snehuuulienka
15. apr 2018

@zalka ďakujem pekne☺

Strana
z20