Ako získať chýbajúce dni do 270 dní nemocenského poistenia?
Nastupujem o tyzden do práce, no termín budem mať na konci septembra, no bude mi určite chýbať 60, 70, 80 dni. Existuje nejaka možnosť ako by som vedela tieto dni doplniť ? Súbeh poistení z dvoch pracovných pomerov prípadne dnp+plus v zamestani a opäť by sa to ratalo ako súbeh? Viem že možnosť spatneho doplatenia neexistuje. Jedine čo mi napadá je tento súbeh. Hoci som počula dvojaké názory, že sa ráta len z jedného príjmu, ale aj, že normálne existuje súbeh poisteni z dvoch zamestnani. Prípadne mi napada možnosť sa dobrovoľne nemocensky poistiť a opäť by vedel vzniknúť súbeh poisteni?(Nahnanie chybajucich dní? Určite sa skúsim informovať aj na soc poisťovni.
Vopred ďakujem.
Nie, už s tým nevyšpekuluješ nič...počet dní na materskú už nestíhaš, takže po pôrode budeš dostávať nižší RP
@lonely66 a este to zazracne navysovanie materskej, ked chuderky idu z zakladneho platu pomaly na 2000 euro😀 ale to je tiez take normalne, ze zamestnanavatel zamestna zensku v 6 mesiaci :D ....aj takeho chcem vidiet, !!!
@doriiis vďaka tomu som poberala materské na obidve deti. Blbosť, neblbost, mne to podľa toho čo píšem ja vyšlo. A hlavne mi to poradila pani zo sociálky ale nie za okienkom! Bola to známa mojej známej……… ak máš 3 prace a každú jednu navštíviš proste v ten jeden deň že si tam odpracujes čo máš na zmluve alebo dohode , tak sa to tak proste počíta . A príjem dostaneš len z jednej prace za ten jeden deň? Keď si dopracovala v troch prácach? Ak máš hodinovú dohodu počíta sa to za odpracovaný den fakt je divne že píšete že sa to nedá a sa to tak neráta keď poznám asi 8 prípadov kde to tak bolo. 🙂 kľudne ma berte za ten beznádejný prípad . Kvôli tomu čo píšem som brala 2 materské . Inak by som nárok nemala keďže som v tom čase študovala a vtedy ako študentka som nárok na nič nemala …. Spravili sme to takto a mala som nárok na materské. Dnes už to majú aj študentky lepšie… že to môžu označiť za účelové je fakt. Že je to risk je fakt. Že dá to nedá ? Nezmysel lebo dá a som živý príklad
Pani si prišla po radu a vy ti riešite politiku . Nadávať do spekulantiek to by vám šlo… ja by som si priala aby stať už viac nevyciciaval celoživotne mojich rodičov muža a aby sa konečne postaral o nás ako matky keď sa rozhodneme absolvovať rodičovstvo …… presne na to nás stať nechal diery v zákone … myslite si že to nikto nevie? Že sa to roky rokuce takto robí? Čo vás štve že vy ste si materské nenavysili? Ženy ktoré to robia nerobia reálne nič nezákonne ani nič, čo by štát a zákony nedovoľovali. Pričetny ľudia ti poradia a nie urobia z teba zlodejku štátu pre pár tisíc. Na to tu máme presne našu vládu. Ako nás naučili , a nedávajú nám na výber tak takto sa k tomu stavajú dnes aj zamestnanci…. 3 prace ako mamička v 6 mesiaci nieje reálne stihnúť akože si robíš srandu? 8 hodinová pracovná doba plus ďalšia práca na dohodu 1hodina denne …. Čo na tom nechceš zvládnuť? Ak nemáš rizikové a si zdravá žena čo je na tom nedokázateľné a neuveriteľne že žena v 6 mesiaci ma niekoľko prác. Niekoľko takých poznám čo z práve išli rovno rodiť a dobre že nie z pôrodnice do prace lebo MUSELI! nikto sa ich nepýtal či vládzu! Moja sestra makala do 9 mesiaca ako čašníčka 7 hodín denne plus do noci robila papierovú robotu! Toto podľa vás vôbec nieje zdieranie tehotnej mamičky ?! Tak sa mala psychicky zrútiť že je tehotná nevládze a nejde do prace ? Sila toto dakedy… a sociálna pracovníčka na sociálke tam nieje od toho aby skúmala vás zdravotný stav či vy pracujete alebo nie to je ale taká blbosť, ak ste krytá papiermi, ak ste krytá zamestnávateľom jedine čo pracovníčka môže urobiť je poslať na pani kontrolu či ešte naozaj pracuje alebo nie. Veľa prípadov bolo že to vyhodnotili ako účelové a materské matka nedostala, no pravidlom to teda nieje ……..
ešte k tej práci . To nieje že máš 3 pracovne pomery na 8 hodín denne. Že si 24 hodín v práci 😀 pracovný pomer vie trvať hodinu denne . Ak máš hlavnú zmluvu na 7,5 hodín denne , z prace ideš ešte na hodinovú brigádu, a tretia dohoda je práca z domu , drobné administratívne prace tak nerozumiem čo ako tehotná ZDRAVÁ žena nezvládnes …. Samozrejme ak sú komplikácie je to o inom. Nástup na materskú je 36-38 týždeň tehotenstva dovtedy, ma zena pracovať kým ju gynekológ nevýpise na PN skôr.
@kristyyyy728 poznam zeny ktoré majú prácu a robia asistentky niekoľkým podnikateľom na malíčku dohodu. Hodinka denne-vyriešiť postu, nejaké telefonáty, účtovníctvo, čokoľvek. Tehotná žena nieje chorá žena preboha ženy …. Sociálna pracovníčka ti neuverí že v 6 mesiaci tehotenstva vieš stále chodiť do troch prác? Ešte dobre že také pracovníčky fakt nemajú kompetenciu riešiť toto! Riešia to aké papiere im donesieš . Ak sú odvody zaplatené, účtovnícka a zamestnávateľ okej, nevidím dôvod na to aby to nevyšlo a mali by to považovať za účelové . Ak je matka ktorá takto naozaj pracuje? Stať jej dovoľuje mať aj 30 zmlúv! Moja známa mala 4 prace ešte s bruchom chodila pratat bytovky 8 poschodové. Z toho hlavný príjem bol čašníčka potom to upratovanie bytoviek a pracovala na homeoffice pre 2 firmy …. Homeoffice dokonca neprestala robiť vôbec aj keď porodila , proste to s dieťaťom zvládla. Podmienky na materské sú jasne . Vymeriavací zaklad z posledných 3 mesiacov . Ak si to zaplatia a najvyššia reálne to absolútne nieje nezákonne, tie odvody si zaplatili oni, nie vy nechapem kto konkrétne okráda akože vás ….. mamičky na materskej hej 😀 toľko neprajnosti . A toľko zlá ktoré sa oplatí riešiť viac ako toto fakt … kto už dnes potrebuje penoaze viac ako dieťa? Keby som nebola špekulantka žijem z 214€ v tej dobe nie z 1200 ….. s dvomi deťmi….. a reči o tom zdvihnúť rit si nechajte pracovala som od 14 rokov ! Ale boli to také brigády kde mi ani nechceli dať papiere na vykonávanie prace ! Pretože by mi dali nižšiu mzdu . To nieje zdieranie vôbec ….. že som od 14 behala kade tade aby som si zarobila na školu, následne v škole ako už dospela otehotnela ahaaaaaa pardon ja hlúpa ak otehotneješ v trošku nesprávnej životnej situácii , vieš aké financie tá čakajú tak je lepšie živoriť hej… ako nájsť normálnu legálnu cestu.
V každom prípade odpoved na otázku je , že sa to DÁ!
@kristyyyy728 Juuuj, takych jak ty "sikovnych presikovnych" nam tu treba. Potom sa budeme mat jak v raji, veru hej...s takym ciganskym zmyslanim...paraaada...len ziram
môžem sa len prosím opýtať či tých 270 dni musí byt súvisle idúcich za sebou alebo sa to počíta za posledné dva roky musí mi vyjsť 270 dni dokopy odrobených ? ďakujem 🙂
@kristyyyy728 ty si obyčajný krivák a výžierka.
@kristyyyy728 vies, kazdy normalny clovek, si dieta planuje tak , aby mal dake finnancie a necakal ze tento stat sa postara, toboz ked si ako studentka riadne ani neodmakala a uz si zacala spekulovat, ako vytazit co najviac. gratulujem ! ciste spekulantsvo.ale ano, ja viem, ty to statu vratis spat, ja viem. 🙂
@balerina2025 ďakujem 🙂 ja som inde baby, mňa neurazíte
@kristyyyy728 to je vidno ze si inde 🙂
@kristyyyy728 Hej hej, ty si inde, ty "hrdinka"...a hlavne bez chrbtovej kosti
@silvike je inde, pise si sama sebe. tak velmi sa snazi obhajit. aky je tento stat nespravodlivy. taka. co ako studentka ostane tehotna. taka ma co statu vycitat
''Inak by som nárok nemala keďže som v tom čase študovala a vtedy ako študentka som nárok na nič nemala ''
@balerina2025 Sak toto, vychcanka obecna
@silvike zial pokial budu tieto diery v zakone, bude tento stat prelezeny myskami.
Fuu.. nedá mi to nenapísať, ak teda aj pani nemá pravdu, nič vás neoprávňuje ju takto urážať. Je mi zle z toho ako dokáže žena uraziť ženu a správať sa neslušne. Názor sa dá vyjadriť aj normálne, aj keď s ním nesúhlasíme stále sa to dá empaticky a v pohode si to vysvetliť. Ale prepáčte takéto urážky tu napísať len preto, že s ňou nesúhlasíte .. na zamyslenie. V živote by som nikoho takto neurazila len preto, že s ním nesúhlasím.
@kristiinaaa mne vadí, že sa tým arogantne chváli. A ešte si aj myslí, že kvôli absencii hanby je na nejakej "výške". Takže hej, je inde. Ale nie tam, kde by človek chcel byť.
@ina2405 aj tak to nie je dôvod na urážky, ale každý sme nejaký.
@kristiinaaa no tak výžierka nie je nadávka. Je to označenie človeka zneužívajúceho systém. Prosím ťa, smeruj svoju filantropickú aktivitu iným smerom. Keď nebude na operácie a chemoterapie kvôli rozhádzaným zdrojom, tak potom tu nebudeš orodovať. Urážlivé je, čo tu pokrytecky vypisuješ. Zastávaj sa tých, ktorí si to zaslúžia. Ale veď každý sme nejaký.

@ina2405
@guudy neviem ci to padne na urodnu podu, ale skusme 😀