Akou formou oznámiť zamestnávateľovi predlženie rodičovskej dovolenky?

lucia2905
28. dec 2011

Po skončení riadnej rodičovskej dovolenky ostávam s dcérkou na predĺženej RD kôli nepriaznivému zdravotnému stavu. Zamestnávateľa mám mimo SR a nie som s ním v kontakte, nevie prosím niekto akou formou mám oznámiť predĺženie RD. Predpokladám, že písomnou, len by ma zaujímalo, či sa to píše formou oznamu, / keďže to mám uznané a mám na to nárok zo zákona/, alebo formou žiadosti. Ak máte niektorá s týmto skúsenosť prosím poradiť 🙂

vefi89
28. dec 2011

@lucia2905 ja by som to napísala formou oznámenia + priložiť "doklad" o predĺžení zo SP či kto to dáva 😅

siusinocka
28. dec 2011

len pozor na to či je zamestnávateľ v tej ktorej krajine povinný ti miesto držať. môže sa stať že ti ho jednoducho ztruší. bolo by asi preštudovať zákony tej krajiny, prípadne sa tam spýtať nejakého právnika a spravila by som to tiež písomnou formou oznamu s dokladom a uznaním prredlženem RD a hlavne poslať doporučene prípadne ako ceninu!!!

jarus1
28. dec 2011

mňa by v súvislosti s touto tému zaujímalo ked už pracujem a uznajú mi predlženú MD, či som povinná to oznámiť zamestnávateľovi

sisaha
28. dec 2011

@jarus1 samozrejme, ze to treba oznamit zamestnavatelovi a dolozit dokladmi. Ci mas pocit, ze predlzia mi MD a ja na druhy den nepridem do prace a nech si to zamestnavatel domysli??? ci ako???

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...