icon

Alimenty pre dvojmesačné dieťa

sabinka264
3. aug 2017

Dobrý deň, som slobodná matka. Mám 24 rokov. Som na materskej dovolenke. Chcem sa spýtať. keby ste mi poradili dostávam 530€. On pracuje ma 600€ mzdu. Chystám sa isť na sud neviem ako to je a chcem aby ste poradili všetko. koľko mi môže platiť. Moja dcérka ma iba 2 mesiace . Vopred vám ďakujem za rady

tarvika
3. aug 2017

na sud das navrh o zverenie dietata do tvojej starostlivosti, o vyzivne na dieta a o prispevok na vyzivu nevydatej matke (do 2r dietata). mozes poziadat o oslobodenie od sudneho poplatku kedze ide o dieta.
musis zdokladovat naklady na dieta - mlieko (ak nedojcis) plienky, kozmetika, lieky (vitaminy, ockovanie, lekarske poplatky ak nejake su), doprava, byvanie (ak byvas sama s dietatom tak naklady na energie, najomne atd deleno dva, kedze ste tam dvaja). v pripade ze dojcis naklady na vitaminy pre teba. a tato celkova suma sa vydeli dvomi a polovicu ziadas. samozrejme treba trosku nadhodnotit aby sud mohol trochu skresat. ziadala by som tak 150-200 eur ak to vies zdokladovat a uvidis kolko napokon dostanes.
prispevok na vyzivu nevydatej matke nema pokryt polovicu jej nakladov, len prispiet. ziadala by som tak 100e a uspokojila by som sa s 50.

ertlovik18
4. aug 2017

no najprv musi byt dieta v tvojej starostlivosti tak ako pisala tarvika, potom musim zdokladovat vsetky peniaze, ktore nanho davas, teda kolko ta vyde na mesiac plienky, kozmetika, proste vsetko co mu kupujes, tu prvu sumu si podla mna mozes dat trochu vyssiu lebo aj tak podla mna nedostanes tolko kolko budes ziadat, takze aby ti po tom znizeni zostala nejaka realna suma

katarinapekna
4. aug 2017

Perfektna ukážka toho,že dnes sa naoza neoplatí robiť😀 mať 530€ a byt doma,tak to je na potlesk! S jeho chabym príjmom ti odklepnu nanajvys 50€ vseho vsudy😉

tarvika
4. aug 2017

@katarinapekna lenze treba ratat s tym ze o par mesiacov bude ona mat iba rodicak. teda aj sud by s tym mal ratat. ja som mala vyssiu matersku ako otec prijem (oficialne) a dohodli sme sa na 150 vyzivne plus 50 prispevok na vyzivu.

katarinapekna
4. aug 2017

@tarvika Vy ste sa dohodli a to je rozdiel! Ona chce vymáhať a nič to nemení na fakte s rodicakom ak on bude mat takýto smiesny príjem,viac jej neodklepnu. Zo zivota príklad: mužovi s platom 1300€ odklepli horko-ťažko 130! A ešte dotycnu sudkyňa uzemnila so slovami,že dieta nepotrebuje kazdy mesiac ani každý druhy žiadne nové ošatenie ani obuv! (jednalo sa o skolopovinne dieta) súdy v otázkach peňazí dosť nadrzaju chlapom,takže dievcina má proste smolu,zamiesila s chudakom....

tarvika
4. aug 2017

@katarinapekna zavisi od sudcu. urcite niektori nadrzaju chlapom a niektori zasa matkam.

esther03
5. aug 2017

@katarinapekna priklad zo zivota, mamicke na RD s druhym postihnutym dietatom na prve pubertalne, ktore vo vidine volnosti odislo k otcovi odklepli 120€. Ano, z 203€ rodicaku.

veronikastrickova
5. aug 2017

@katarinapekna aj ja som mala 530€ a za máj a jún ešte viac o nejakych 35€. A prečo aj nie keď sme makali. Keď drieš, aby si mala viac tak môžeš mať takúto materskú.
@sabinka264 A môjmu odklepli 160, s tým že ešte mi dlží za mesiace pred tým tak to mi musí doplácať. A berie sa hrubý príjem. V čistom mal tiež okolo 600, v hrubom vyše 800. Žiadaj viac aspoň 200€. Radšej viac ako menej. Sudca skreše, alebo nechá. Ak chceš návrh napíš mi do správy, pošlem ti aj všetko čo je treba.

marusia12
5. aug 2017

@tarvika Píšeš blbosti.
Návrh sa podáva na súd, alebo to môžeš spísať na odd. sociálnej kurately, kde ti to celé napíšu, vytlačia, len to zanesieš na súd. Musíš podať 4 kópie. O žiadne oslobodenie poplatkov netreba žiadať, je to automaticky zadarmo!!!!!!!!!
Súd toto rieši ako prednostný spor, je teda dobré hneď k podaniu doložiť aj všetky tvoje výdavky, príjmy a priložiť potvrdenia. Súd rozhodne zvyčajne do 2-3 mesiacov, ak tatínek nešpekuluje.
Pred súdom zvykne chodiť "sociálka" aj domov na akúsi kontrolu, kde sa spisuje stav, kde bývaš a aký majú oni z toho pocit. To sociálka predloží na prvom pojednávaní na súde, kde ťa aj oni zastupujú a v súdnej sieni aj sedíš pri nich.
Žiadaj si hneď teraz aj určenie návštev... ja som to dala na hocikedy a nakoniec si ex bral dcéru skutočne hocikedy a robil nám v živote cirkus. Predpokladám, že chlap si takú malinkú aj tak brávať nebude, ale do budúcnosti sa vyhneš ďalšiemu súdu.
Žiadaj na súde aj úhradu za veci, ktoré si nakupovala... kočík a pod.... ak máš bločky alebo iné doklady o nákupe, sudcovia to zvyknú tiež z časti priklepnúť a otec musí uhradiť aj to.