Bola už materská?
Mamičky dostal niekto z vás materskú? každý hovorí že dnes ma byť ale už koľko je hodín a stále nič ....
@klarissa25 aha ...a ty ako vieš že nedotavam ..??? ja som žiadala aj o materskú ešte len v októbri som porodila
@melisa_patrik ale o matersku si žiadala ešte pred pôrodom nie? A priznali ti ju?
@klarissa25 áno
Mne prišiel rodičak, materska ešte nie.
@melisa_patrik lebo včera si čosi písala že či ti príde aj materska aj rodičak a na to sme ti písali že oboje ti nepríde...no ak ti ma prísť materska tak príde. Zajtra možno v pondelok
@klarissa25 no uvidíme mne ešte nič neprišlo ani rodička
@martina1201 o ktorej ty prišli
@melisa_patrik rodičak ti ani nepríde prečo by mal? Ked ti ma prísť materska.....či si bola v oktobri na rodičaku??
@klarissa25 mne chodí všetko naraz aj materská aj rodičak .. viem to lebo chodilo mi to pri prvom neviem kde to žiješ ale mne tak chodilo ... ☺
@melisa_patrik materska a rodičak sa nepoberaju naraz chapeš to sa neda....včera sme ti to písali ked tak rodinné prídavky ale nie rodičovský príspevok...pletieš si pojmy.....
@melisa_patrik to je zaujímavé. A kde žiješ Ty keďže každá matka dostáva buď ibs materskú alebo iba rodičák...
@melisa_patrik neviem teda o ktorom Slovensku píšeš, ale u nás chodí proste buď materská prvého pol roka - to je z nemocenského poistenia vyplácané a potom do 3rokov chodí rodičovský príspevok čo je soc.davka. k materskej môžu chodiť len prídavky čo je cca 23€ na dieťa a vypláca sa do dospelosti deti..
Jediný prípad keby sa dali poberať súbežne je, že materská ti z tvojho príjmu vyšla nižšia ako je rodicovsky, vtedy sa to dopláca rodicakom ak si to dobre pamätám..
@jana_eyre_2 ano, ale to v podstate ani nie je tak lebo nepoberaš celu matersku a celý rodičak....ale ano je to pravda...lebo jedno ti platí socialka a doplaca upsvar
Baby ona ma MATERSKU a DOROVNANIE DO VYSKY RP.
Pletie si to
@veronikaszabova hej? ja som tomu včera moc nepochopila.....
@klarissa25 hej. Ma malu materaku, tak jej dorovnavaju
@klarissa25 ale to nemeni nic na tom, ze nepobera MP a RP zaroven
@veronikaszabova no ved jasné.... ved dostava v podstate rodičak....ale ano nie všetko jej teraz posiela upsvar....
@klarissa25 neries, zbytocne sa rozculis 🙂 🙂
Pred hodinou prisla
Cudne mne esre nie cakam az pondelok, mne chodi az 16steho, netusim preco
@melisa_patrik každá banka pripisuje inak. Moja okolo 11.00.

nemusí byť dnes môže byť aj zajtra dokonca aj v pondelok....ale ako už niektoré dostali.....mimochodom ty nedostavaš matersku ale rodičak....o ktorý si žiadala v novembri...