Bude od budúceho roka nižšia materská a rodičovský?
Avojte maminky,chcem sa opytat budu sa od buduceho roka znizovat rodicaky? Co to vtedy davali schvalili to? Budu znizovat matkam ktore pred tehu nepracovali popripadne si neplatili poistne. Ako to je vlastne?
@ela2710 No vies, lebo my sme pracovali ale len dva mesiace nasledne som otehotnela a mala rizikove a tak sme dali vypoved kedze to bolo mimo bydliska.A od vtedy som na materskej stale a moj muz nema trvale zamestnanie ☹ iba si chodi privirabat na brigady a tak.To znamena ze sa to tyka aj nas sak? 😒 A uz je to schvalene? A ked si najde pracu na stalo aj vtedy mi to zrusia?
@ela2710 vies lebo ja som pocula ze to malo byt schvalene od marca ci aprila 😕 pametam si este na vieru tomanovu ked sa k tomu vjadrovala ze podla nej to je nefer k takym rodinam kde je velka nezamestnanost a rodicia su dlhodobo evidovany na urade prace, ze je to nespravodlive. Tak neviem 😒

@dianka3 ahoj, znizovat by sa malo tym rodicom, pri ktorych ani jeden - teda ani mama alebo otec nepracovali za posledne tusim dva roky, staci aby pracoval jeden z rodicov 😉 okrem toho rodicak sa nekrati matkam - studentkam ani tym, ktore akurat dostudovali, krati sa len tym parom, ktorí maju uz po skole a nepracovali /mne to pride ako sposob setrenia kvoli sitej skupine obyvatelov- ako nemyslim romov, ale myslim takych ludi, co si narobia deti ako smeti len preto, aby dostavali hocijake prispevky od statu/