Čo ak dieťa nevezmú do školy?

nellka3
11. apr 2015

Otázka do budúcna .Ak mi skonči platená predlžená rodičovská a dieťa nevezmú do školy mam nárok na dáky príspevok od statu na dieťa?

tecko28
11. apr 2015

Ahoj, myslim, ze nie, sestre teraz tak skoncila (v aprili), maly nejde do skoly a do skolky ho vzali az od septembra, ale ona uz musela nastupit do prace. Pripadne ak by nemala kam, tak by ju cakal Urad prace, ale bez podpory, kedze manzel pracuje.

cairka
11. apr 2015

U nás je povinná školská dochádzka pre všetky deti. Aj deti s ťažkým stupňom MR musia nastúpiť na povinnú ŠD.
Pokiaľ myslíš situáciu, ako máme my, že v októbri 2015 bude mať 6rokov, ale do školy nastúpi až v septembri 2016, resp. možno až 2017, tak nie je nárok na nič. Pri závažno zdravotnom handicape je možné poberať od 6 rokov dieťaťa opatrovateľský prípevok, ale sú tam hodne prísne kritéria...

maslenka47
11. apr 2015

Take neexistuje, ze ti nevezmu dieta do skoly. MUSIA, minimalne do spadovej. Jedine ty ako rodic mozes poziadat o odklad, ale potom to je tvoje rozhodnutie, nie rozhodnutie skoly. A za tvoje rozhodnutie musis niest zodpovednost ty, takze nijaky specialny prispevok tu nepripada do uvahy.

sardinka333
11. apr 2015

Máš nárok na rodinné prídavky, tie aj dostávaš tak čo by si ešte chcela? Ak ti skončí platená RD tak pojdeš na urad prace alebo do roboty, so školopovinným dieťaťom to nemá nijaky suvis. Ak tvoje dieťa dovršilo k 31.8. 2015 vek 6 rokov tak ty si povinná zo zakona ho zapísať do ZŠ aj v prípade, že by si žiadala o odklad šk. dochádzky. To, že ti dieťa niekde nezobrali neznamená že nemusí nastupiť do ZŠ, ty si povinná hladať školu kde zapísané bude. Takže šup pobehať základky, klopať u riaditeľov a pýtať sa lebo z toho možeš mať ešte ťahanice na uradoch ak vo veku 6. rokov nebude k septembru nikde zapísané...

bonaqa2013
11. apr 2015

Intenzívne sa o tom zaujímam, pretože niečo podobné čaká aj mňa. Ak dieťa nezoberú tak si môžeš vybaviť opatrovateľský príspevok - ak máte nato diagnózy DMO, autizmus...... A potom máš rodinné prídavky. to je všetko.