icon

Čo po rodičovskom?

simi148
1. jan 2022

Dobry den .Chcela by som sa informovať , či po rodičovskom budem mať nárok na nejaký prispevok.
Nedostavala som materske. Mam rodicovsky pretoze som nemala odrobene iba par cca 4-5 mesiacov. S muzom niesme zobraty , zijeme v spolocnej domacnosti ako druh druzka. Muz chodi do roboty. Ak je niekto bol v podobnek situacii alebo vie o tom viac info tak vas poprosim o radu.
Lebo na nete som sa docitala ze nemam asi na nic narok.
Mala bude mat tri co februari. Dakujem krasne.

nikyball
2. jan 2022

@modrymotyl8 a aké rady by ste chceli? Nárok na ísť pracovať a keď to nie je možné, tak muž sa o nich môže postarať. Či čo by bolo ideálne? Príspevky do 18stky?

zuzanockamt
2. jan 2022

@modrymotyl8 Ja som napr. pri hľadaní práce nikdy známosti nepotrebovala a ani tu, kde bývam žiadne nemám. Veľa závisí od odboru, ktorý má človek vyštudovaný, čo vie ponúknuť. Verím tomu, že v niektorých regiónoch a v niektorých profesiách to je s prácou náročnejšie.

modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
nikyball
2. jan 2022

@modrymotyl8 ty si sa pýtala prečo ženy tak reagujú, ja odpovedám.
Uvedom si, že nikto nie je povinný vám dávať nekonečné príspevky a hľadať prácu. Ste dospelé, musíte sa o seba starať samé, či už ty alebo autorka

zuzanockamt
2. jan 2022

@modrymotyl8 a aké máš okrem tej sociálnej práce vzdelanie? Lebo žiaľ študovať SP je ozaj škoda času. Treba si vybrať niečo, kde sa dá uplatniť takmer všade.

modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
modrymotyl8
2. jan 2022

@nikyball Ano ale ktoré ženy to písali autorke? Také ženy čo majú 5 detí o to tu šlo chápeš?

modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
nikyball
2. jan 2022

@modrymotyl8 nech majú aj 10 , keď sa o nej vedia postarať a nehľadajú vymyslené príspevky. Veď tu sú ženy 3 roky doma, nestačí?

modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
nikyball
2. jan 2022

@modrymotyl8 nie má si hľadať druhu prácu napríklad.

nikyball
2. jan 2022

@modrymotyl8 tak si nájdem aj ja druhu 🙂 či? To není v móde? Mám radšej prosikat o príspevky? 🤣

modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
zuzkat1
2. jan 2022

@modrymotyl8 v BA stoji sukromna skolka cez 500 najlacnejsia a tiez tu nevyvazuju ludi zlatom v robote

modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
tinkerbell
2. jan 2022

@zuzanockamt ako zvládaš spať cca 4 hodiny? Ja od posledného pôrodu spím 5-6 hodín a cítim na sebe, že je to pre mňa veľmi málo.

tinkerbell
2. jan 2022

@simi148 mne sa to tiež stalo, že mi syna nezobrali do škôlky, tak som to na jeden rok musela riešiť tak, že som išla pracovať do iného okresu, tam kde som našla škôlku, kde mi syna prijali (v jednej malej dedinke). Inak ti už zostáva iba nájsť si nejakú brigádu cez víkendy, kedy by dieťa povaroval muž.

tinkerbell
2. jan 2022

@modrymotyl8 tú zdravotnú školu ši určite urob, potom budeš mať prácu istú.

zuzanockamt
2. jan 2022

@tinkerbell zvládam, netvrdím, že to stačí, ale momentálne musí, cez víkendy spím dlhšie

kacena4
2. jan 2022

@modrymotyl8 nechapem tvoju narazku... ak myslis moje deti tak som porodila len 3x, rodicom mozes byt aj cudzim detom ktore nemali v zivote tu moznost vyrastat v rodine tak bacha na sarkasticke poznamky... ja som pracovala aj pocas rodicaku

henriettv
2. jan 2022

@modrymotyl8 ja som sestra, pracujem od strednej popri škole ale v živote by som už do zdravotníctva asi nešla keby si mám zase vybrať. Je síce fajn že ako sestra budem mať prácu stále, ale za aký peniaz. V okrese kde žijem a pracujem sa mi oplatí ísť radšej do lidla robiť predavačku pretože zarobí viac jak ja, a to nie je jednou nohou v base ako zdravotná sestra. Jediné čo ma teraz upokojuje v tejto dobe je to že za 2 mesiace odchádzam na materskú 😀 .. a ono túto prácu musí človek fakt milovať

modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
modrymotyl8
Autor odpoveď zmazal
vladkototh
3. jan 2022

@1gabriela13 moja nie kazdy si najde pracu len tak ako si ty to tak lachko prectavujes je prva vec druha vec chcela bi som teba videt ci bi si si platila zdravtku kebi nemas prijem ??? Kazdy sa obracia tam kde moze chapes ? Tak neutoč na nezamestanych ale na vladu nech stat trosku zmenia a nech ludom poskitnu viac moznosti pracovat a potom budu pracovat viaceri neboj sa . Pretoze tejto dobe je taško si najst stalu stabilnu pracu a duplom lučenec . Ale ak vies o dakej prace tak kludne porad mozno spraviš aj dobri skutok pre tych co nepracuju celi zivot .

kacena4
3. jan 2022
zuzanockamt
3. jan 2022

@modrymotyl8 alebo si urob kurz profesionálneho rodiča a môžeš byť zamestnancom DeD. To je tiež východisko zo situácie, keď nevieš nájsť prácu. No musíš mať pre toto povolanie srdce.

1gabriela13
3. jan 2022

@vladkototh ja tiež pochádzam z biedneho okresu TV kde sa zamestnas akurát u živnostníka ktorý sa odrbava. Nuž,potrebovala som prácu,peniaze,tak som si zbalila svestky a išla som za prácou aby som mala dôstojnejší život,takze mi nemusíš nič vysvetľovať ,mám v Tom jasno. A od toho že tu budem vyplakavat akú máme vládu ,my nikto plyn,elektrinu,potraviny,škôlku,oblečenie a nájom nevyplatí.